Ponury_Kosiarz
30-09-2008, 18:58
Witam serdecznie,
Nieczęsto zdarza mi się zawracać głowę, ale już nie wiem gdzie szukać pomocy.
Problem: po włączeniu fotobanka DIGIMATE III z dyskiem IDE 80GB wywala mi komunikat, że nie rozpoznano urządzenia, lub urządzenie ma awarię.
Efekt: nie widać dysku ani slotów na kartę w systemie.
Teoretycznie, nie potrzeba żadnych sterowników.
Praktycznie, ogólnie wiadomym jest, że Microsoft dał cielska z obsługą urządzeń USB [głównie dysków zew.] pod Vistą [to wiadomo oficjalnie] i że albo będzie dobrze, tzn Vista rozpozna urządzenie, albo go nie rozpozna i wtedy trzeba coś zrobić.
Żeby nie było, nie jestem lamerem, przeczytałem fora polsko-. anglo- i hiszpańskojęzyczne, zgłębiłem ten problem BARDZO dokładnie i wiem już że:
Zainstalowanie SP do Visty nie pomogło
Podmiana plików usbstor.sys i .ini nie pomogło
Odinstalowanie urządzenia i restart kompa z włączonym urządzeniem nie pomógł.
Podmiana plików z Visty na której Digimate działa nie pomogło
Zainstalowanie łatki po której miało wszystko działać też nie pomogło.
Z drugiej strony miałem ten sam problem poprzednim razem. COŚ zrobiłem i Digimate zostało rozpoznane. Problem w tym, że nie wiem CO.
Baaaardzo proszę, jeśli ktoś ma jakąś dobrą radę dla mnie, to niech się nią podzieli... bo mnie już *&%()^% trafia :)
Z góry serdeczne dzięki i pozdrawiam !
Nieczęsto zdarza mi się zawracać głowę, ale już nie wiem gdzie szukać pomocy.
Problem: po włączeniu fotobanka DIGIMATE III z dyskiem IDE 80GB wywala mi komunikat, że nie rozpoznano urządzenia, lub urządzenie ma awarię.
Efekt: nie widać dysku ani slotów na kartę w systemie.
Teoretycznie, nie potrzeba żadnych sterowników.
Praktycznie, ogólnie wiadomym jest, że Microsoft dał cielska z obsługą urządzeń USB [głównie dysków zew.] pod Vistą [to wiadomo oficjalnie] i że albo będzie dobrze, tzn Vista rozpozna urządzenie, albo go nie rozpozna i wtedy trzeba coś zrobić.
Żeby nie było, nie jestem lamerem, przeczytałem fora polsko-. anglo- i hiszpańskojęzyczne, zgłębiłem ten problem BARDZO dokładnie i wiem już że:
Zainstalowanie SP do Visty nie pomogło
Podmiana plików usbstor.sys i .ini nie pomogło
Odinstalowanie urządzenia i restart kompa z włączonym urządzeniem nie pomógł.
Podmiana plików z Visty na której Digimate działa nie pomogło
Zainstalowanie łatki po której miało wszystko działać też nie pomogło.
Z drugiej strony miałem ten sam problem poprzednim razem. COŚ zrobiłem i Digimate zostało rozpoznane. Problem w tym, że nie wiem CO.
Baaaardzo proszę, jeśli ktoś ma jakąś dobrą radę dla mnie, to niech się nią podzieli... bo mnie już *&%()^% trafia :)
Z góry serdeczne dzięki i pozdrawiam !