PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie na plener ślubny w grudniu?

neverhood
30-09-2008, 13:12
Witam serdecznie.
NIe wiem czy moge tu zadac takie pytanie, ale stanalem przed trudnym wyborem zwiazanym z miejscem pleneru.

Otoz mam 26 grudnia slub znajomych i chca zebym zrobil im jakis fajny plener (oczywiscie w innym dniu niz slub). No i nie wiem co poczac bo obawiam sie o sprzet (zimno).

Moze ktos mial taki problem i wpadl jak go rozwiazac. Napomkne ze jestem z Jaworzna woj. slaskie, moze bedzie latwiej z lokalizacja ewentualnego pleneru.

Z gory bardzo dziekuje i przepraszam ze w tym miejscu, ale naprawde nie wiem gdzie umiescic ten post, a jest to dla mnie bardzo wazne.

Fr@ntz
30-09-2008, 13:29
W Wawie są obiekty typu Stara Pomarańczarnia w Łazienkach Królewskich itp i "parę" innych ciekawych zabytków. Z tego co widzę na tej stronie (http://slask.naszestrony.pl/?info=zabytki) to może poniższe budynki maja jakiś potencjał:
# Budynek dawnej rzeźni z końca XVIII w.
# Pałac jaworznicki pochodzący z XIX wieku
# Budynek dawnej synagogi
# Zabudowa dawnej Huty Szkła Jaworzno - Dąbrowa Narodowa z XX w.
Jak wyglądają "w realu" nie mam bladego pojęcia

neverhood
30-09-2008, 14:27
hmm, no znam te budynki rzeczywiscie fajne miejsca na plener, ale tak sie zastanawiam czy w zimie nie odbije sie to na szkle i korpusie, czy moze szukac jakis ''wew. plenerow''.

Pershing
30-09-2008, 15:05
O sprzęt możesz być spokojny, ja co roku robię zdjęcia na lodowcach w Alpach przy -20 i wszystko działa. jedynie bateria szybciej siada. gdyby był śnieg można fajne plenerki zrobić. Inna sprawa wytrzymałość młodej pary. jednakże o takiej porze roku (w sumie to o każdej porze) dobrze jest mieć w rezerwie miejscówkę w jakimś budynku. Poszukaj jakiegoś muzeum, zabytkowego dworku w okolicy lub coś podobnego i tam rezerwuj dzień i godzinę. W 90% ze zdjęciami w takich miejscach nie ma najmniejszych problemów, w końcu robi im się darmową reklamę. W niektórych żądają opłaty za zdjęcia, ostatnio robiłem w takim dworku z 19wieku i za focenie trzeba było wrzucić 50 zł do skarbonki. jedyne na co musisz zwrócić uwagę to oświetlenie bo w takich budynkach raczej kiepskie jest. Ja sobie radziłem, z sabinką zapietą na statywie przez parasolkę wyzwalaną radiowo.

sv
30-09-2008, 16:22
Pałac w Pszczynie (wnętrza); 300 zł + VAT za godzinę; fajne foty gwarantowane (musisz mieć jasne szkła bo lampa zabroniona).

Mr.Pietrek
30-09-2008, 21:06
Pałac w Pszczynie (wnętrza); 300 zł + VAT za godzinę; fajne foty gwarantowane (musisz mieć jasne szkła bo lampa zabroniona).
też słyszałem że miejscówka fajna, jeżeli tylko komuś tłumy nie przeszkadzają :P

Karioka
10-11-2008, 22:14
Wyciągnę wątek bo mam podobne pytanie. Plener w styczniu i chodzi o 3miasto. Jakie miejsca warto odwiedzić?
Z góry dziękuję za podpowiedzi :)

kosciu
28-12-2008, 17:01
podobne pytanie - ale dla wrocławia... ciemno, zimno i ni ma śniegu. ktoś ma jakieś pomysły na ciekawe miejsca? chętnie bym skonfrontował z tym co mi do tej pory przyszło do głowy.

dareknik
05-01-2009, 13:14
Plener zimowy nr. 1: w Krasnymstawie lub Zamościu (budynki, wnętrza: muzea, pałace) i na dworze;
plener zimowy nr. 2: w Lubartowie lub okolicy i Lublin (budynki, wnętrza: muzea, pałace)?
Dziękuje za podpowiedzi,

pozdrawiam

Niedzwiedz
05-01-2009, 15:29
no ja mam trzy w styczniu :) jak skończę to napisze co wymyśliłem ale myślę ze będzie ciężko:)

verus
05-01-2009, 16:02
ja kilka dni temu podjechałem do pobliskiego lasu :-)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img168.imageshack.us/img168/6620/51251971hx3.jpg)

Niedzwiedz
05-01-2009, 16:15
Verus ale trafiles swiatlo i miesce !!!!!!!!!!

verus
05-01-2009, 16:25
Verus ale trafiles swiatlo i miesce !!!!!!!!!!

mam tego więcej :-)

Karioka
06-01-2009, 22:24
mam tego więcej :-)

chętnie zobaczę :mrgreen:

Niedzwiedz
07-01-2009, 00:51
dzis swedalem sie autam po okolicach mojej wsi :) i jest potencjal ale morz -19 odstrasza ;)

verus
07-01-2009, 01:03
dzis swedalem sie autam po okolicach mojej wsi :) i jest potencjal ale morz -19 odstrasza ;)

..jak ja robiłem te zdjęcia to było troche poniżej -10 ..

kojlak
10-01-2009, 03:31
Verus pokaż wiecej prosze.... to jest genialne :D