Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zrównanie nieba z wodą
Pierwszy raz (a sporo pływam) widziałem taką przedziwną pogodę.
Wszelkie sugestie mile widziane.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://pro.linuxpl.com/foto/nieboiwoda.jpg)
Chyba nieco za niebiesko, szczegolnie na budynku.
adam1277
24-09-2008, 21:16
nic specialne nie widzę.Zgadzam się z poprzednikeim wszystko zlewa się na niebiesko
No właśnie problem w tym, że wszystko dookoła miało taki dziwny niebieski kolor (nieba i wody). Nie dotykałem kolorów, nasycenia, WB itp. Jedynie lekko przekadrowałem. Czy sugerujecie wyciągnięcie naturalnego koloru scian tej torpedowni ?
ostrytux
24-09-2008, 23:52
A ja jestem na tak, nie wszystko musi być takie jak się man wydaje ze jest :)
Niebo zrównało się z wodą i niech tak pozostanie :-D
Jest ok jak jest. Ciekawe
dobre, ale wtedy gdy oglądający wie co ogląda
niekoniecznie, mozna tez miec zludzenie i rowniez moze sie podobac
Dobrze rozumiem jak bardzo cieszą nas nasze zdjęcia. Rozumiem też "zjawisko, które Cię tu inspirowało. Jednak wydaje mi się, że zdjęcie tego, niestety, nie oddaje. Sprawia ono wrażenie - podkreślam, że sprawia wrażenie, przerobionego na taka manierę, a nie oddającego atmosferę chwili miejsca i czasu. Oczywiście nie chodzi tu o udowadnianie sobie jakie są fakty, chodzi o ostateczny odbiór jakiegoś tam widza.
mnie sie podoba pomysł na fotkę -samo wykonanie juz mniej ,ale na plus :-D
A mnie się podoba i tyle ;-)
Pozdr.
maly78117
25-09-2008, 09:15
Dla mnie super wygląda jak zawieszone w powietrzu.Ale w końcu każdy ma inny gust :) Wypas.
"Dobrze rozumiem jak bardzo cieszą nas nasze zdjęcia. Rozumiem też "zjawisko, które Cię tu inspirowało. Jednak wydaje mi się, że zdjęcie tego, niestety, nie oddaje. Sprawia ono wrażenie - podkreślam, że sprawia wrażenie, przerobionego na taka manierę, a nie oddającego atmosferę chwili miejsca i czasu. Oczywiście nie chodzi tu o udowadnianie sobie jakie są fakty, chodzi o ostateczny odbiór jakiegoś tam widza."
Dzieki, wlasnie to mialem na mysli.
Jeżeli autor twierdzi, że tak w rzeczywistości było niebiesko to ok. Nawet w niebieską poświatę na budynku jestem w stanie uwierzyć. Wg mnie foto ma przedstawiać rzeczywisty stan, a nie taki jaki byśmy chcieli nawet jeżeli odbiega o jakiś tam kanonów.
Jestem na tak
Ja z kolei uwazam, ze chocby minimalnie zarysowane rozgraniczenie miedzy woda a niebem poprawiloby odbior fotki.
snaperius vulgaris
25-09-2008, 11:44
jeżeli PSute to do bani, a jeżeli samoistne to qrde chwile żeś ucapił
jeżeli PSute to do bani, a jeżeli samoistne to qrde chwile żeś ucapił
to co napisałes nie ma żadnego znaczenia - liczy sie końcowy efekt fotki i to jak jest postrzegana
ale najważniejsze w tym wszystim jest to czy sie podoba autorowi
pozdrawiam :-D
snaperius vulgaris
25-09-2008, 12:41
to co napisałes nie ma żadnego znaczenia - liczy sie końcowy efekt fotki i to jak jest postrzegana
ale najważniejsze w tym wszystim jest to czy sie podoba autorowi
pozdrawiam :-D
Prześladujesz mnie?;-)"liczy sie końcowy efekt fotki" i o to chodzi. ale w tym przypadku dla mnie ma znaczenie , to czy fota powstała w kompie , czy takie cudo sprawiła nam Matka Natura
PS.a badyla i tak wywalę;-)
"Ja z kolei uwazam, ze chocby minimalnie zarysowane rozgraniczenie miedzy woda a niebem poprawiloby odbior fotki."
Jaki bylby wtedy sens lapania takiej okazji...?
"Ja z kolei uwazam, ze chocby minimalnie zarysowane rozgraniczenie miedzy woda a niebem poprawiloby odbior fotki."
Jaki bylby wtedy sens lapania takiej okazji...?
To nie o to chodzi... ja bym chcial zeby tonacja kolorystyczna podobienstwa wody i nieba jak najbardziej zostala, ale zeby na zdjeciu bylo cos co mowi odbiorcy, ze tu jest woda, a tam jest niebo. Bez takiego wizualneo hintu wyglada to prawie jak jedna wielka niebieska plama... i trudno tu nawet podziwiac okolicznosci przyrody, bo przede wszystki trudno wpasc na podstawie wylacznie samej fotografii co tam w ogole jest.
Dziękuję za wiele uwag. Widzę, że 50/50. Ta chwila po intensywnych opadach trwała tylko 4-5 min i zaświeciło słońce. Jak zobaczę coś takiego raz jeszcze postaram się wykadrować inaczej. Może kawałek brzegu ...
Granicy wody i nieba nie było.