Zobacz pełną wersję : Capture NX a podmiana kanałów
Witajcie,
Eksperymentuję trochę z fotografią IR i zablokowałem się na zamianie w Capture NX kanałów Red i Blue - czy ktoś może mnie poratować?
W.
Czy jest ktoś kto może mi pomóc na sali?
W.
Nie denerwuj się. Może tylko nic nam nie wiadomo o możliwości podmieniania kanałów w NXie. :wink:
Nie denerwuj się. Może tylko nic nam nie wiadomo o możliwości podmieniania kanałów w NXie. :wink:
Nie denerwuje się tylko ręcę mi się trzęsą do zobaczenia efektów tego co sfotografowałem. ;-)
W.
Miałem podobny problem. Skończyło sie wywołaniem nefa w NX z uwagi na lepsze efekty w doborze WB i późniejsze mieszanie oraz poziomy w PS.
Miałem podobny problem. Skończyło sie wywołaniem nefa w NX z uwagi na lepsze efekty w doborze WB i późniejsze mieszanie oraz poziomy w PS.
:-( Czyli potrzebuję dodatkowego softu. Ech, życie. ;-)
W.
Właśnie wyszła nowa wersja PS CS4. :lol:
A poważnie mówiąc, musisz poszukać jakiegoś softu, który to umożliwia (np. GIMP, Corel PhotoPaint, ...), bo są również takie programy do obróbki zdjęć, które zamiany kanałów nie oferują. Dokładnie sprawdź przed zakupem.