Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pale II
druga odsłona pali - zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img81.imageshack.us/img81/9609/dsc0929orgk1filteredrej3.jpg)
podoba mi sie to zdjęcie, kolory, kadr...super!:)Pozdrawiam
Jest absolutnie perfekcyjne! Wszelkich malkontentów biorę na stronę i piorę po pyskach ;]
A za to, że w pionie to gdybym mógł, dałbym sześć gwiazdek. Tak to z żalem tylko ***** hehe.
no coż można dodać - rewelka :)
malasana
22-09-2008, 11:55
Zgadzam sie, jest doskonale.
kronos28
22-09-2008, 11:56
super delikatnie pastelowa kolorystyka no i plastyka jak zwykle powala :)
dodatkowo fajnie, że nie jest na długim czasie :D
adam1277
22-09-2008, 11:56
jest pięknie:-D
Klasa fota:)
ps. Janusz jeszcze 3 tyg i odwiedzam Cię z D300 i 12-24:)
<| MICHAŁ |>
22-09-2008, 12:13
wkurzasz mnie z tym swoim obiektywem :twisted::mrgreen:
wrrrrrrr
dzisiaj kupuje sigme 12-24, bo nie mam tak szeroko u siebie jak TY!!!
Swietne zdjecie. co mam jeszcze napisac zeby sie nie powatrzac?
zastanawiam się jak pochwalić inaczej ale nie znajduję słów po prostu rewela!
Sowulus12
22-09-2008, 12:15
Powala... ;) Gratualację!!
Wyrazista estetyka. Naturalnie i spontanicznie. Jednym słowem...Znakomicie:)
Podobno drugie części są zazwyczaj słabsze ale w tym wypadku "Pale II" przeczą tej zasadzie bo są lepsze od jedynki :)
PS. Kiedy będą "Pale III" ?
mariusz_777
22-09-2008, 12:30
Jak zwykle bardzo dobre zdjęcie, podoba mi się :D
Pozdrawiam
wkurzasz mnie z tym swoim obiektywem :twisted::mrgreen:
wrrrrrrr
dzisiaj kupuje sigme 12-24, bo nie mam tak szeroko u siebie jak TY!!!
Swietne zdjecie. co mam jeszcze napisac zeby sie nie powatrzac?
życzę jak najlepiej :-D,a sam wiesz po słowacji co daje szerokie szkło
pozdrawiam
Piotr_ek
22-09-2008, 14:02
podoba się...
w sumie nie wiele można tu ponarzekać, dobry naprawdę dobry kadr, ucieczka od skomplikowanych technik kadrowania, po prostu 100% naturalność - takie odnoszę wrażenie patrząc na to zdjęcie.
Podobno drugie części są zazwyczaj słabsze ale w tym wypadku "Pale II" przeczą tej zasadzie bo są lepsze od jedynki :)
PS. Kiedy będą "Pale III" ?
Elix-dzięki :-D
ps pale III byłyby nadmiarem ,nie mozna z tematem popadać w przesadę
A ja mam zastrzeżenie... Za mało zdjęć wrzucasz na forum. Na tym poprzestanę, bo lecę po "Żywca", który z pewnością uprzyjemni mi ponowną wycieczkę na plaże Twojej produkcji.
<| MICHAŁ |>
22-09-2008, 21:03
...nie mozna z tematem popadać w przesadę
to nie bylo polityczne :mrgreen:
to nie bylo polityczne :mrgreen:
ani nie miało zadnego podtekstu :mrgreen::mrgreen:
<| MICHAŁ |>
22-09-2008, 21:24
ani nie miało zadnego podtekstu :mrgreen::mrgreen:
;)
:razz:
borregaard
22-09-2008, 22:55
No to ja powiem wprost...jak teraz one,te pale,podobają mi się...zdjęcie ,ujęcie,kolory,to następnym razem...:mrgreen:
Pzdr
Andrzej
baaardzo mnie się podoba. było mocne wyciaganie z cieni? ajezeli to świetnie to wyszło
pozdrawiam
Lubię jak jest szeroko ,jak czuć przestrzeń ale........... ten kadr to jest strzał w sam środek tarczy.
Idealnie!
O kolorystyce, naturalności, plastyce już pisano.
Oceniam pracę na *****.
BZ czyli JZ
(bez zmian czyli jak zwykle) = super!
Super! To też mi się podoba. Na reszcie są takie kolorki jak lubię :) :) :) Janusz! Tak trzymaj.
baaardzo mnie się podoba. było mocne wyciaganie z cieni? ajezeli to świetnie to wyszło
pozdrawiam
dół dość mocno ,ale tym razem postanowiłem nie rozjaśniać nadmiernie pali ,aby nie było tego efektu "sztucznosci"czy też 3D, a było kilka takich opinii w poprzednich palach
pozdrawiam :-D
tomaha35
23-09-2008, 10:12
Piekne kolory
Harb, Harb, Ty powinieneś mieć zakaz umieszczania zdjęć na forum! Jak tu umieścić swoje po takich występach?!
Coraz częściej zazdroszczę Ci Harb tych spotkań z Bałtykiem. Zdjęcia - jak zwykle - podziwiam.
Pozdrawiam z zachmurzonego Tarnowa :(
Coraz częściej zazdroszczę Ci Harb tych spotkań z Bałtykiem. Zdjęcia - jak zwykle - podziwiam.
Pozdrawiam z zachmurzonego Tarnowa :(
Radek_1 u nas też pochmurnie i deszczowo - fotka zrobiona w sierpniu
fantastyczne zdjęcie. na laiku wywarło ogromne wrażenie.
DonMaliniacco
28-09-2008, 20:49
Klasa fota:)
ps. Janusz jeszcze 3 tyg i odwiedzam Cię z D300 i 12-24:)
Jak odwiedzam Cię... a ja to co, pies? ;)
Janusz... super zdjecie... Slow mi brak.
Kasandra
29-09-2008, 13:14
ooo tak
śliczna fotka
gratuluję
Kaśka M.
29-09-2008, 14:39
Po prostu pieknie! Nic dodac nic ujac!
No proszę, imageshack mi się odetkał i takie rodzynki... Gratuluję Harb, szczerze gratuluję!
agawytka
29-09-2008, 16:21
pieknie jest!
gratuluje!
Posypało się ostatnio sporo pięciogwiazdkowców na tym forum ostatnio, ale akurat to jako jedyne naprawdę na to zasługuje moim zdaniem. Spokojna bezpretensjonalna kompozycja, dobrze przemyślana a jednocześnie jakby naturalna.
Zastanawiam jak by to było na b/w....
P.S. Cieszę się że Bombla widzę. Już się martwiłem że coś się stało... :)
Posypało się ostatnio sporo pięciogwiazdkowców na tym forum ostatnio, ale akurat to jako jedyne naprawdę na to zasługuje moim zdaniem. Spokojna bezpretensjonalna kompozycja, dobrze przemyślana a jednocześnie jakby naturalna.
Zastanawiam jak by to było na b/w....
cześć Czarku dziękuję za odwiedziny i opinię - wiesz jak ja lubię kolor ,moze to będzie truizmem ale wynika to z prostej przyczyny ,moje pokolonie wychowane było na b/w i naturalną koleją rzeczy jest tęsknota za kolorem
tak na zasadzie przeciwieństwa
dlatego o b/w nawet nie myśle a już napewno w stosunku do tej fotki
Absolutnie rozumiem! :)
Mam tylko taką małą podpuchę jakbyś nie miał nic naprzeciwko.
Spróbuj zrobić eksperyment - wrzuć Channel Mixer na monochrome z następującymi parametrami: Red = 132, Green = -14, Blue = -18, Constant = -10. (pamiętaj o minusach przy Green i Blue oczywiście).
Zobacz jaki zupełnie inny obrazek! :)
A jak nie masz PS-a, to tylko obejrzyj ten obrazek na czerwonym kanale z lekkim przyciemnieniem. Wiem że nie lubisz, ale tylko spróbuj! :)
Absolutnie rozumiem! :)
Mam tylko taką małą podpuchę jakbyś nie miał nic naprzeciwko.
Spróbuj zrobić eksperyment - wrzuć Channel Mixer na monochrome z następującymi parametrami: Red = 132, Green = -14, Blue = -18, Constant = -10. (pamiętaj o minusach przy Green i Blue oczywiście).
Zobacz jaki zupełnie inny obrazek! :)
A jak nie masz PS-a, to tylko obejrzyj ten obrazek na czerwonym kanale z lekkim przyciemnieniem. Wiem że nie lubisz, ale tylko spróbuj! :)
rzeczywiście nieżle to wyglada
Bardzo podoba mi się kolor zdjęcia i kompozycja, czystość aż bije po oczach, świetna fota :-D
Fenomenalne. Nie mam ostatnio na nic czasu, ale warto było włączyć komputer i wejść na forum aby zobaczyć takie zdjęcie. ******
Jakoś ta odsłona przewinęła mi się przez palce niepostrzeżenie... Z tego co się zorientowałem poprzednicy napisali już wszystko na temat przedmiotowej pracy... Więc by się zbytnio nie powtarzać napiszę jedynie, iż owa praca przypadła mi do gustu... :-D
T_P_
dziekuję raz jeszcze wszystkim za opinie i miłe słowa - cieszę się że się wam podoba