Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Cross - [Nemeth]
Witam
Moja pierwsza styczność z cross-processingiem...
...zatem bijcie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img443.imageshack.us/img443/7020/dsc2564crosskwadratv3dp7.jpg)
pozdr.
Jak zwal, tak zwal... efekt mi sie podoba, zdjecie tez.
Podoba mi się.
To C41 wołane w E6 czy odwrotnie?
Grzegorka
21-09-2008, 21:08
No jak Pibie się podoba, to już normalnie święto... i monitor se wyprostował, bo mu w lewą nie leci :p
Mi też się podoba :)
bardzo fajny eksperyment, jak najbardziej udany!
pozdr.
Art.
nie ma batów, podoba się
pozdrawiam
Mateusz_K
21-09-2008, 21:30
Ciekawy efekt. Także się podoba.
Klimacik..! Podoba się :)
Same plusy, podoba się że ach, fajnie zrobione. Miło się ogląda, można długo patrzeć.
Piotr_ek
21-09-2008, 22:20
ekhem...
nie powiem ciekawie to wygląda...
Kwadrat, cross, morze, Nemeth - ciekawa mieszanka z ciekawym efektem końcowym.
Dziękuję :)
Spodziewałem się cięgów za tą kombinacje kolorów...
Bartek-Kacper
21-09-2008, 23:29
Piękne ! Nic dodać nic ująć :D
autograf
21-09-2008, 23:34
Fajnie wyszło. No, jestem pełen podziwu. Daj jakieś ścieżki w crossie ;)
Śmiało sobie poczynasz przy tych pierwszych kontaktach... ;-) Może być... Nieeee no piękne.
"Spodziewałem się cięgów za tą kombinacje kolorów..."
Liczy sie efekt.
Sympatyczny efekt. Podoba mi się.
Zdjęcie jest szalenie oryginalne a użyty efekt (zdecydowanie trafny) podkreśla umiejętność odnajdowania przez Autora ciekawych i nieoklepanych kadrów,
niezależnie od odwiedzonego miejsca na wybrzeżu...
Naithsabes
22-09-2008, 11:26
podoba się :)
Idealne! I po prostu doskonale zrobione.
Qrva dwa dni mnie nie było a tu takie rzeczy...
Zdjęcie jest szalenie oryginalne a użyty efekt (zdecydowanie trafny) podkreśla umiejętność odnajdowania przez Autora ciekawych i nieoklepanych kadrów,
niezależnie od odwiedzonego miejsca na wybrzeżu...
Ja tylko dodam " ;) " do mojego postu, bo wśród zachwytów może zostać potraktowany dosłownie.
Ja tylko dodam " ;) " do mojego postu, bo wśród zachwytów może zostać potraktowany dosłownie.
Zatem pisz to co myślisz.
mariusz_777
22-09-2008, 12:31
Dla mnie rewelacja bardzo mi się podoba :D
Pozdrawiam
Zatem pisz to co myślisz.
Ok. moim zdaniem użyty w tym zdjęciu efekt, nie ma żadnego uzasadnienia. Wydaje mi się, że czasem Twoja fascynacja różnymi środkami wyrazu nie zawsze idzie w parze z treścią.
Bardzo mi się podobało twoje zdjęcie z latarnią gdzie wszystko zagrało jak trzeba. Natomiast tu to trochę na zasadzie "pstryknę plażę z patykiem, obowiązkowe 30s, może jakiś filterek albo jeszcze lepiej B&w,i będzie cacy". Pamiętajmy, że ten dział to krajobraz a to do czegoś zobowiązuje.
Być może odbieram to zdjęcie tak krytycznie, przez zmęczenie tego tematu. Ciągle te same kadry, podobne techniki i kolorystyka (i to nie tylko u ciebie). Powtarzalność tego samego motywu jest tak duża, że zaczyna być to męczące.
Uważam, że masz duuuży potencjał i chętnie zobaczyłbym u ciebie coś naprawdę "świeżego", inspirującego.
W każdym razie myślę, że zupełny brak krytycznego spojrzenia przez innych jest co najmniej dziwny. Dopuszczam oczywiście możliwość, że to ja się mylę :)
I naprawdę czekam na Twoje nowe prace!
Ok. moim zdaniem użyty w tym zdjęciu efekt, nie ma żadnego uzasadnienia. Wydaje mi się, że czasem Twoja fascynacja różnymi środkami wyrazu nie zawsze idzie w parze z treścią.
Bardzo mi się podobało twoje zdjęcie z latarnią gdzie wszystko zagrało jak trzeba. Natomiast tu to trochę na zasadzie "pstryknę plażę z patykiem, obowiązkowe 30s, może jakiś filterek albo jeszcze lepiej B&w,i będzie cacy". Pamiętajmy, że ten dział to krajobraz a to do czegoś zobowiązuje.
Być może odbieram to zdjęcie tak krytycznie, przez zmęczenie tego tematu. Ciągle te same kadry, podobne techniki i kolorystyka (i to nie tylko u ciebie). Powtarzalność tego samego motywu jest tak duża, że zaczyna być to męczące.
Uważam, że masz duuuży potencjał i chętnie zobaczyłbym u ciebie coś naprawdę "świeżego", inspirującego.
W każdym razie myślę, że zupełny brak krytycznego spojrzenia przez innych jest co najmniej dziwny. Dopuszczam oczywiście możliwość, że to ja się mylę :)
I naprawdę czekam na Twoje nowe prace!
Dziękuję za krytykę. Tym razem szczerze. A to zawsze cenię.
Być może sam jestem już zmęczony "morską" tematyką dlatego fascynują mnie inne środki wyrazu? Bez tego kombinowania nie byłoby zdjęcia latarni. I wielu innych.
Właśnie ta fascynacja powoduje, że w moim odczuciu przynajmniej, robię coś "świeżego". :)
Problem w tym, że jeszcze niedawno "świeże" były kadry z wielosekundową ekspozycją.
Pamiętam, że ten dział to krajobraz. Ale ile można "pstrykać" spacerowe zdjęcia? Bez pomysłu, bez zastanowienia, tylko dlatego, że widoczek jest ładny? A takich zdjęć tu pełno. Tylko, że zdjęcia później wyglądają dokładnie tak ile czasu poświecono na ich wykonanie...
A tak z przymrużeniem oka ;) ten "patyk" był ponad metrowym korzeniem, którego z niemałym trudem umieściłem w tym miejscu co chciałem (no... dorzuciłem z dwóch obrotów bo Pudzianem nie jestem hyhy).
Piotr_ek
22-09-2008, 14:08
Problem w tym, że jeszcze niedawno "świeże" były kadry z wielosekundową ekspozycją.
Maciej musisz dokładniej zdefiniować "wielosekundową ekspozycję" - 25s, 1min, 30min :) wiesz jakie znacznie ma w tym przypadku czas :) zawsze będzie coś nowego, ciekawego...
Podoba mi się.
To C41 wołane w E6 czy odwrotnie?
Slajd w C41
Co do zdjęcia to fajnie, że pokazałeś że można i crosem robić fajne widoki
Maciej musisz dokładniej zdefiniować "wielosekundową ekspozycję" - 25s, 1min, 30min :) wiesz jakie znacznie ma w tym przypadku czas :) zawsze będzie coś nowego, ciekawego...
No cóż... mówię o wielosekundowej ekspozycji bo ogranicza mnie sprzęt. Na wielominutowe ekspozycje to albo eos5d albo jakiś CMOS od Nikona z niskim ISO. Albo średniaczek analogowy.
Piotr_ek
22-09-2008, 14:40
Albo średniaczek analogowy.
Brzmi smakowicie.
+ dobry skaner, lab - najlepiej domowy :)
Brzmi smakowicie.
+ dobry skaner, lab - najlepiej domowy :)
I tu się rozbijamy o koszta.
Dobry średniak z dwoma, trzema obiektywami, dobry skaner, drukarka dająca wydruki - przynajmniej - A3+, po drodze może i własna ciemnia z osprzętem...
Slajd w C41
Tak? Skąd wiesz, że tak to Nemeth zrobił?
A tak w ogóle, to można i negatyw w E6 :D
Dobry średniak z dwoma, trzema obiektywami, dobry skaner, drukarka dająca wydruki - przynajmniej - A3+, po drodze może i własna ciemnia z osprzętem...
No i dużo cierpliwości.. ;D
No cóż... mówię o wielosekundowej ekspozycji bo ogranicza mnie sprzęt. Na wielominutowe ekspozycje to albo eos5d albo jakiś CMOS od Nikona z niskim ISO. Albo średniaczek analogowy.
Chyba przesadzasz z tym ograniczeniem? Nasz forumowy kolega jarek76 robi zdjęcia D50 (bodajże) z czasami rzędu 10min, a nawet więcej, a efekty są co najmniej bardzo dobre. Zerknij na jego prace i podpytaj się, jak jesteś zainteresowany.l
Co do zdjęcia, to podoba mi się, chociaż widywałem twoje lepsze prace!
Pozdrawiam!
Chyba przesadzasz z tym ograniczeniem? Nasz forumowy kolega jarek76 robi zdjęcia D50 (bodajże) z czasami rzędu 10min, a nawet więcej, a efekty są co najmniej bardzo dobre. Zerknij na jego prace i podpytaj się, jak jesteś zainteresowany.l
Co do zdjęcia, to podoba mi się, chociaż widywałem twoje lepsze prace!
Pozdrawiam!
Dziękuję za rady. :)
Ale.
Mam D50 i D200. Wiem ile da się wycisnąć z tego sprzętu.
Ale jakoś tak ... chce mi się więcej... ;)