PDA

Zobacz pełną wersję : HDR w CS3

Captain Borrow
21-09-2008, 14:11
Cześć, mam problem, jak poskładać zdjęcia o różnej ekspozycji żeby photoshop automatycznie przyciemnił przepalone, doświetlił (innymi zdjęciami) niedoświetlone partie zdjęcia?

Wchodzę do bridga zaznaczam obrazy daję merge to HDR i nic... zdjęcie z przepaleniami i niedoświetleniami. Mam to w książce o CS2 ale CS3 ma całkiem inaczej to rozwiązane. Proszę o pomoc

Piotr_ek
21-09-2008, 14:37
Ja bym to zrobił na warstwach.

samek
21-09-2008, 14:59
...Wchodzę do bridga zaznaczam obrazy daję merge to HDR i nic...

W jaki sposób uzyskałeś zdjęcia, ktore usiłujesz połączyć w HDR? Dążę do tego czy to są osobno uzyskane zdjęcia za pomocą braketingu czy w różny sposób wywołany ten sam RAW? Jeśli to drugie to musisz ciąć exify przed łączeniem w HDR.
A w ogóle to nie podoba mi się działanie tej funkcji w PS. Dla mnie sprowadza się to i tak do pracy nad DRI.

autograf
21-09-2008, 16:33
O coś takiego Ci chodzi? (2klatki)

http://www.smietanka.com.pl/800/balkon.jpg

Captain Borrow
21-09-2008, 16:42
Osobne zdjęcia, braketowane. Na warstwach próbowałem, ale szczególnie jeśli przepalenia są między gałęziami to nie da się dobrze powycinać.

Nie wiem co to DRI,
Autograf - Chodzi mi o połączenie 2 zdjęć - jedno z doświetlonym 1 planem i przepalonym niebem i drugie z z niedoświetlonym 1 planem i fajnym niebem

autograf
21-09-2008, 16:55
Autograf - Chodzi mi o połączenie 2 zdjęć - jedno z doświetlonym 1 planem i przepalonym niebem i drugie z z niedoświetlonym 1 planem i fajnym niebem

No to właśnie tu są dwie klatki. Ale skoro tego nie widać, to znaczy, że mi coś nie wyszło :p

Captain Borrow
21-09-2008, 17:10
Nie no, nie da się tego ocenić czy Ci wyszło czy nie. to zależy jakie w danej chwili faktycznie było niebo. Dobra to jak to zrobiłeś? (naturalnie wyglądają przebicia między liściami drzew)

autograf
21-09-2008, 17:18
Szara połówka, dwie klatki z różnymi ekspozycjami. Złożone w PSie, maski.
Tyle.