Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] nikonowskie poczatki

Henryk Janowski
21-09-2008, 09:33
pierwsze wyprawy w teren z nikonem

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://http://img88.imageshack.us/my.php?image=bykip3.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img88.imageshack.us/img88/1640/bykip3.jpg)

Yoora
21-09-2008, 09:44
No, takich ujęć to zazdroszczę. Gdzie to wypatrzyłeś?

snaperius vulgaris
21-09-2008, 10:25
rogacizna super! trochę ta ciemna ściana lasu z tyłu mi nie pasi, ale :
mam świadomość , że inaczej mogło się nie dać
mam świadomość , że po sobocie z moją świadomością może coś być nie halo....

borregaard
21-09-2008, 11:01
Świetny bysio..:-D
Pzdr
Amdrzej

guest1
21-09-2008, 11:59
Byczek bardzo dprodny
czekam na wiecej fotek z nowego systemu
jestem bardzo ciekaw decyzji zmiany ?? :)

jurek1906
21-09-2008, 17:33
witamy na forum :), i czekamy na super zdjecia .

tomek61
21-09-2008, 17:39
Witaj Henryku.Fota dobra jak większość Twoich.
Doi tej pory "zawsze" był Canon co się stało że zdecydowałes się na zmianę systemu?

tomajk
21-09-2008, 18:20
Yoora nie kompromituj się, Heńka nie znasz ??????
Kto ma nie mieć takich ujęć jak nie on właśnie, toż to leśnik - fotograf pełną gębą, i to od wielu lat już. :D

dominikmiz
21-09-2008, 20:02
Super.Podziwiam

Yoora
21-09-2008, 20:16
Kto ma nie mieć takich ujęć jak nie on właśnie, toż to leśnik - fotograf pełną gębą, i to od wielu lat już. :D

No cóż, wstyd przyznać, ale ... nie znałem do tej pory, do ego zdjęcia. Niestety nie jestem w stanie znać wszystkich, których powinienem i chciałbym znać. Ale będę się starał :):):).
A zdjęcie dla mnie rewelacyjne.

Machnac
21-09-2008, 21:14
No właśnie Heniu, co się stało, że system zmieniłeś. A może nie zmieniłeś, tylko czasem z nikonem się spotykasz w terenie, jak mi się z canonem:D czasem przytrafia...? Jak to jest?
Co do fotki - dla mnie jakby ciut za mało kontrastu.
Pozdrawiam

Henryk Janowski
22-09-2008, 06:41
Glownym powodem zmiany sprzetu byla....awaryjnosc canona , generalnie jedyne co mi sie nie psulo to stare aparaty typu canon d60 a pozostae z flagowym na swoje czasy mk II wszystkie ladowaly cyklicznie w serwisie ( w mk II migawka padla po ok 20 tys ) ,canona 40d wyjalem z pudelka nowego i byl zepsuty,potem jeszcze raz serwis i klamka zapadla.Glownym problemem bylo to ze ja jestem z zachodniopomorskiego i do serwisu w w Warszaie mam daleko,oddac tam sprzet to dla mnie min miesiac czekania ( o naprawach na rzytniej nie w spomne). Z kazdym modelem jaki canon wypuszcza wiecej w nim plastiku,wszystko jest bardzej tandetne niz w modelach poprzednich,co z tego ze matryca lepsza,af sprawniejszy jak sprzet lezy w serwisie...
Drugim decydujacym czynnikiem byla...swietna matryca fx w d3 i d700 ,w foceniu przyrody walka ze swiatlem i praca na wysokich iso to podstawa a ta matryca to czysta poezja w tym temacie ( jeszcze nie moge sie przyzwyczaic ze o zmieszchu dalej moge siedziec w lesie). DO tego dolozyla sie czysto przypadkowa dostepnosc w polsce 500/4 ( w okazyjnej cenie :)) i tak oto pozegnalem canona choc nie twierdze ze to zly system,jak kazdy ma sporo optycznych perelek a i pare puszek niezlych sie znajdze z tym ze jak to ktos kiedys powiedzial.....jakby nikon produkowal taka tandete jak canon to juz dawno by go nie byo,zaczynam w tym systemie i mam nadzeje ze to prawda
pozdrawiam

Machnac
22-09-2008, 20:13
No to witaj w klubie i życzę jak najlepszej współpracy z systemem Nikona.

Pozdrawiam i czekamy na kolejne fotki :)

jarek76
22-09-2008, 20:17
Bardzo fajne zdjęcie

Machnac
22-09-2008, 20:17
A wracając do awaryjności - mój leciwy D70 po 45tys klapnięć wylądował na biurku szefa warszawskiego serwisu (po znajomości z owym oficjelem ;) ) bo odmówił współpracy i okazało się że to jedynie mechanizm podnoszenia lustra a nie migawka (czego się obawiałem). To w porównaniu z opisywanymi przez Ciebie przypadkami w Canonie, to zwykły pryszcz :D

tomajk
22-09-2008, 20:50
No proszę, zaskoczyła trochę mnie ta argumentacja, w świetle skarg na serwis Nikona, ale pewnie tak samo jest i w Canonie.
Czy mniej awaryjne są Nikony hmm no ciekawe, ty sporo jesteś w terenie, praca sprzętu pewnie do lekkich nie należy, ciekawe jak się sprawdzi ta firma w twoich rękach, mam nadzieję, że będziesz zadowolony.
A tak po za tym to użytkownicy Nikonów, ci oczywiście na forum, czyli właściwie forumowicze, to wspaniała grupa ludzi, może trzyma nas w kupie to, że jesteśmy dziećmi "Gorszego Boga" a może co innego, sam nie wiem.
Mam, czy może nawet MAMY nadzieję, że kiedyś spotkamy się na zlocie, warto jest, bo towarzystwo WYBORNE. :)
Powodzenia w łowach, albo "POŁAMANIA" z NIKONEM :D

Marta Baranowska
22-09-2008, 22:42
Tez chce miec takie wyprawy :| tak owocne znaczy

zdjecie rewelacja

jm
23-09-2008, 01:28
Świetne! Naturalne, bez udziwnień, rewelacyjnie uchycone!

Henryk Janowski
23-09-2008, 06:48
tomaj o serwisie canona to juz pare niezlych leged powstalo,to gniazdo niekompetencji i olewania klientow,sam ze swojego przykladu podam krotka historyjke....dzwonie kiedys i pytam ile bedzie kosztowala wymiana bagnetu w 500/4 L IS a pani mi na to....canon nie ma takiego obiektywu,jak zaczalem sie upierac to poszperala w kompie i ooooo znalazla ::)))
Mam mala nadzeje zalapac sie do NPS (brak mi jeszcze 1 szkla ) moze wtedy znikna klopoty ze sprzetem.Mam kolege ktoremu nawalil D3 i jak okazalo sie ze naprawa troche potrwa...dostal na jej czs zastepczego-bylem w szoku.
pozdrawiam

a tak swoja droga to juz kiedys bylem w nikonie...d100 + 300/4 ED niestety w tamtych czasach dostac prof tele do nikona byl prawie niemozliwe a czlowiek chcial cos sie rozwinac i tak padlo na 400/2.8 ale canona :)

andre84
23-09-2008, 11:24

Tomek, nie mów to ten znany Prałat, od Św. Brygidy ? :mrgreen::twisted:

Zdjęcie kapitalne ...

sebaok
23-09-2008, 13:59
Mi się niestety zdjecie nie otwiera, probuje w jednej przeglądarce, drugiej i nic:/

andre84
23-09-2008, 14:44
Mi się niestety zdjecie nie otwiera, probuje w jednej przeglądarce, drugiej i nic:/

Próbuj dalej, bo naprawdę warto.

kabanos
23-09-2008, 15:05
ja też zdjęcia nie widze :(

michalv
23-09-2008, 22:18
Zniknęło. Ale fota przednia, a i nazwisko znane w kręgach fotoprzyrodników, oj znane.

Pawel Pawlak
23-09-2008, 23:24
Świetne zdjęcie !

Bargow
24-09-2008, 19:30
bardzo ciekawe ujęcie.

Pozdrawiam
Jacek