Zobacz pełną wersję : Radość fotografowania 17-50mm f/2,8 i 50mm f/1,4
Całość postu to tylko radość i zachwyt chyba fotografowania. A więc... w kwietnie br. kupiłem D80 i SIGMA 17-70 mm f/2.8-4.5 DC MACRO i 2szt filtry(sprzedałem tydzień temu, po prostu ślimak straszny). Fotografowałem, byłem zachwycony. Lecz musiałem się odkuć. I wziąłem się za wesela.(chautura ale pieniądz). I kolega powiedział że nie dam rady z tym szkłem. Więc postanowiłem zainwestować i kupiłem obiektyw Nikon 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX i obiektyw Nikon 50mm f/1.4D AF i do tego SB-900. Kupe kasy wierzcie. Zwłaszcza że mało zarabiam. Ale robić nimi prace to przyjemność. Nie wiem jak to opisać ale, jest po prostu super. Ten pierwszy obiektyw 17-55mm bardzo szybko ostrzy pięknie rysuje nawet przy 800iso nie widać ziarna, po prostu cudo polecam wszystkim, a ten drugi 50mm stałka to troszkę głośny ale te światło, ktoś mi powiedział że to mydło, ale wierzcie jest cudo bez lampy robiłem te fotki dzisiaj w domu tym obiektywem http://www.fizie.pl/thumbnails.php?album=5
http://www.fizie.pl/thumbnails.php?album=4
Polecam wszystkim co nie mają kasy zwraca się z nawiązką.
Wiem że wy wiecie ale ja też ...NO
Przepraszam "Fiziek", ale dając te linki chciałeś nas do tych obiektywów zniechęcić?
jacek.gold
21-09-2008, 21:46
Przepraszam "Fiziek", ale dając te linki chciałeś nas do tych obiektywów zniechęcić?
Radość cykania niezmącona marnym efektem końcowym :)
Aberrator
21-09-2008, 21:52
Faktycznie Fiziek ale te zdjęcia to antyreklama dla ww szkieł, potwierdza się stara prawda że na nic sprzętu kupa gdy .... (ktoś ma to w stopce), wystarczyłoby po prostu poprzestać na werbalnej stronie reklamy szkiełek :)
A może ktoś z Was dysponuje takim "wzorcem" zrobionym tym szkłem ?
jacek.gold
21-09-2008, 22:08
A może ktoś z Was dysponuje takim "wzorcem" zrobionym tym szkłem ?
To nie jest tak
Jak widać na załączonym linku można świetnym szkłem zrobić marne foty jak i słabym piękne. Wszystko zależy od myślenia przy używaniu tych szkiełek
To nie jest tak
Jak widać na załączonym linku można świetnym szkłem zrobić marne foty jak i słabym piękne. Wszystko zależy od myślenia przy używaniu tych szkiełek
Z tym to się akurat zgodzę.
Możecie mi podać linka do dobrych fotek robionych tym szkłem które są na tym forum ?
Proszę dlatego ze mam już na dziś dość czytania ( rano na temat zmian w giełdzie :( a teraz na temat szkła ) i nie umiem chwilowo racjonalnie ocenić które są ok a które nie.
Dzięki i przepraszam za chwilowego lenia ze zmęczenia :)
http://pl.pixel-peeper.com/
No i zgasiliście Człowieka. Nazwal post " radość fotogfrafowania " co świadczy o pełnym entuzjaźmie... a teraz co ? ........ pozostał smutek. Smutek fotografowania !
No i zgasiliście Człowieka. Nazwal post " radość fotogfrafowania " co świadczy o pełnym entuzjaźmie... a teraz co ? ........ pozostał smutek. Smutek fotografowania !Nie wiem jak inni ale ja nie mam zamiaru nikogo gasić. Tym bardziej na polu na którym sam na razie czuję się słabiutko. Pisząc co napisałem, miałem nadzieję wywołać u człowieka bardziej REALISTYCZNE podejście do swoich zdjęć. Bo jeśli to jego standardowy poziom to u klientów odbierających zdjęcia z jakże ważnej dla nich ceremonii pozostaje nie smutek a chyba już tylko boleść i trwoga. I bez olbrzymiego nakładu pracy ani super obiektywy, ani entuzjazm tu nie pomoże... Pozdrawiam.
Mnie to wygląda na kiepską prowokację dlatego temat zmykam!