Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Komputer nie odtwarza dzwięków

tito
20-09-2008, 20:04
Witajcie...
Tak jak w temacie...

Komp nie odtwarza żadnych dźwięków.
Nie odtwarza plików mp3, nie odtwarza dźwięków z internetu, nic... głucha cisza.
Zawsze na pasku miałem ikonę z głośnikiem, dzisiaj ona znikła.

Jak chcę odtworzyć plik przez Windows Media Player, to pokazuje się komunikat:
Program Windows Media Player nie może odtworzyć pliku, ponieważ wystąpił problem z urządzeniem dźwiękowym. Urządzenie dźwiękowe może nie być zainstalowane na komputerze, może ono być używane przez inny program lub może nie działać prawidłowo.

Sprawdzałem w menadżerze urządzeń i tam wszystkie sterowniki są.

Ktoś pomoże?

Yoora
20-09-2008, 20:09
Spróbuj je zaktualizować. Najwyraźniej sterowniki są niesprawne. A program antywirusowy masz? Sprawdź cały komputer.

malibu
20-09-2008, 20:10
bez względu na to czy w menadzerze urządzeń są spróbowałbym przeinstalować sterowniki od karty dzwiękowej a pózniej kombinował dalej

legionize
20-09-2008, 20:16
prawym na moj komputer>wlasciwosci>zakladka sprzet>przycisk menadzer urzadzen. jesli beda jakies znaki zapytania, wykrzykniki to: jesli masz plyte do dzwiekowki(oddzielna czy zintegrowana?) wrzucasz i instalujesz sterowniki raczej prostym programem instalacyjnyym(next next itp).
jesli nie masz sciagnij programik aida32(google.pl)pod zakladka sounds czy jakos tak bedzie nazwa twojej karty dzwiekowej zapisujesz wchodzisz na strone producenta sciagasz.
ew masz dzwiekowke zintegrowana i odzielna(np na pci usb czy co tam jeszcze) moze byc konflik. nalezy wtedy wylaczyc w biosie integre(bios przez del ew f2 zalezy od plyty glownej( i przy audio wylaczasz auto albo enable.jesli cos namieszalem to prosze o poprawienie ale tak to w skrocie wyglada

tito
20-09-2008, 20:43
Jednak jest coś ze sterownikami.

Dzięki za pomoc, będę walczył dalej.

Seeker
20-09-2008, 20:53
Jest jeszcze w "uslugach" (bodajze administracyjnych) mozliwosc calkowitego wylacznie dzwieku.
Pokazuje wtedy karty, stery i odtwarzacze, a nic nie slychac.
To tez bym sprawdzil. Czesto zdarza sie taki manewr przy zewnetrznych konfiguratorach.

/msconfig/uslugi/windows_audio (zaptaszkowac)

Dorian
21-09-2008, 09:57
Jednak jest coś ze sterownikami.

Pamiętaj też, że jak przeinstalowujesz sterowniki to najlepiej jest najpierw odinstalować, później uruchomić ponownie kompa, zainstalować od nowa sterowniki i znów uruchomić ponownie. ;) Niedawno miałem podobnie i pomogło przeinstalowanie. ;)

tito
21-09-2008, 13:53
Dziękuję, już jest OK

Seeker
21-09-2008, 22:40
I chytrus nie powiedzial, co bylo... ;)