Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Klif II
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img261.imageshack.us/img261/1386/dsc4167bwnowqahbh5.jpg)
To zdjęcie mogłoby mieć trochę więcej czerni. Ale i tak jest bardzo fajne.
Guancho - widzę ze ostatnio nic mojego Ci sie nie podoba , widocznie nie trafiam w twój gust :???:
aumar - nie moze mieć ,żle wyglada w ciemniejszej tonacji - sprawdzone :-D
Może i przesadzam. Ale już gdzieś to widziałem. Taki sam kadr, kamień po prawej w tym samym miejscu, klif w tych samych proporcjach. Nic nowego w tym miejscu nie odkryłeś. Ta fotografia ma prawo się podobać - co więcej we mnie negatywnych uczuć również nie budzi. Ale pytanie czy to wystarcza?
Może pora morze zmienić na góry :)
P.S.
Molo w nocy jest zajeb*** :)
Może i przesadzam. Ale już gdzieś to widziałem. Taki sam kadr, kamień po prawej w tym samym miejscu, klif w tych samych proporcjach. Nic nowego w tym miejscu nie odkryłeś. Ta fotografia ma prawo się podobać - co więcej we mnie negatywnych uczuć również nie budzi. Ale pytanie czy to wystarcza?
Może pora morze zmienić na góry :)
P.S.
Molo w nocy jest zajeb*** :)
przecież sam robisz foty i wiesz jak trudno zrobić coś napradę powalajacego , dla mnie ta fotka ma trochę taki styl lat 50-tych i ma swój urok ,niestety fotografujemy to co mozemy ale najważniejsze ze cały czas sie uczymy :-D jeżeli nie robimy rażących błędów to uważam ze juz nie jest żle
pozdrawiam Michale :-D
przecież sam robisz foty i wiesz jak trudno zrobić coś napradę powalajacego , dla mnie ta fotka ma trochę taki styl lat 50-tych i ma swój urok ,niestety fotografujemy to co mozemy ale najważniejsze ze cały czas sie uczymy :-D jeżeli nie robimy rażących błędów to uważam ze juz nie jest żle
pozdrawiam Michale :-D
W takim razie może i z tymi gustami miałeś trochę racji.
Pzdr.
<| MICHAŁ |>
20-09-2008, 21:31
kolor poprosze
kolor poprosze
kolor nie jest przewidziany dla tego ujecia :-D :-D :-D
A mnie się podoba. Widze to miejsce bardzo często i wiem jak trudno jest zrobić zdjęcie w tym miejscu w taki sposób, aby zainteresować widza. Mnie to zdjęcie zainteresowało. Podoba mi się. Masz oko i wyczucie.
Pozdrawiam.
<| MICHAŁ |>
20-09-2008, 22:52
kolor nie jest przewidziany dla tego ujecia :-D :-D :-D
buuuuuuuuuu
jak to tak?
to strzelam focha :mrgreen:
buuuuuuuuuu
jak to tak?
to strzelam focha :mrgreen:
poniewaz zachód (o tej porze było robione ) był za klifem i na prawidłowy kolor nie było dobrego swiatła - ta fotka z załozenia była robiona na b/w
pozdro :-D
<| MICHAŁ |>
20-09-2008, 23:18
a wiesz Janusz, dlaczego sie czepiam tego koloru...
bo az zmusiles mnie, zebym odszedl sprzed telewizora, zlazl z mojego fotela, zrzucil laptopa pod lawe i zebym odpalil normalnego kompa.
bo na laptopie wydawalo mi sie, ze zdjecie jest szarobure i nadal mi sie tak wydaje mimo ze sie gapie w normalny monitor. To znaczy nie wydaje mi sie, bo ono jest wciaz bure.... Moze cos jest nie tak z konwersja b/w?
Ja tam specem nie jestem - po prostu opisuje co widze...
napisał Mikie_001
.... Moze cos jest nie tak z konwersja b/w?...
pamiętasz ostatnią fotkę Anchela taką z sadem w bardzo jasnym b/w, ta fotka nie miała być aż taką ale miała być w takim trochę wypranym stylu - taka trochę stara i jak w tamtych latach technicznie nie całkiem doskonała :-D
Piotr_ek
20-09-2008, 23:41
Bardzo dobra fotografia.
Delikatny dobrze stonowany krajobraz.
Myślę, że zdjęcie równie dobrze wyglądało by w kolorze.
borregaard
21-09-2008, 16:33
Nie widzę u siebie żadnych burości.
Nie jest przesadzone z kontrastem.
Jest OK.
Pzdr
Andrzej
Dla mnie jest wporządku. Podoba mi sie.
Pierwsze skojarzenie po obejrzeniu fotki to "stara, dobra pocztówka"
A mnie się podoba. Widze to miejsce bardzo często i wiem jak trudno jest zrobić zdjęcie w tym miejscu w taki sposób, aby zainteresować widza. Mnie to zdjęcie zainteresowało. Podoba mi się. Masz oko i wyczucie.
Pozdrawiam.
Też tak uważam.
Bardzo często możemy przeczytać czy usłyszeć, że to "kolejne, standardowe, nie wyróżniające się niczym szczególnym ujęcie klifu, oklepany kadr i miejsce" itp.
W tym przypadku jest zupełnie inaczej, ciekawie i interesująco.
Mnie ta fotografia zatrzymała na dłużej.
Gratuluję umiejetności patrzenia i wyobraźni.