Zobacz pełną wersję : czy dobre ??
RobuR_RR
19-09-2008, 20:28
Witam :)
Kupiłem niedawno aparat NIKON D60 z obiektywem 18-55 i dodatkowo 55-200 VR. Czy dla amatora fotografii dobry sprzęt będzie??
Pozdrawiam.
takie pytanie to rzeczywiscie juz tradycja...
takie pytanie to rzeczywiscie juz tradycja...
Hahah:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
RobuR_RR Nie ten dział. Było o tym wałkowane 3 miliardy razy.
polecam:
tutaj poczytać, poszukać i znaleść :) (http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=13)
RobuR_RR
19-09-2008, 20:47
przepraszam ...........
arutrek2-
20-09-2008, 00:06
Taak, to już jest klasyka gatunku. A raczej tego forum;)
Witam :)
Kupiłem niedawno aparat NIKON D60 z obiektywem 18-55 i dodatkowo 55-200 VR. Czy dla amatora fotografii dobry sprzęt będzie??
Pozdrawiam.
najpierw kupiłeś, a teraz się zastanawiasz czy będzie dobry? :???:
NIKON D60 z obiektywem 18-55 i dodatkowo 55-200 VR. Czy dla amatora fotografii dobry sprzęt będzie??Tak, bardzo dobry. Zaczynasz więc przed tobą mnóstwo nauki. Być może przy tym sprzęcie zostaniesz na kilka lat.
Panowie,dajcie czlowiekowi troche miejsca na oddech...
Jest nowy na forum wiec jeszcze nie wie gdzie i jak ma szukac...wiec nie od razu z grubej rury to nowego kolegi.
Pozdrawiam i... cierpliwosci.
Tak bedzie bardzo dobry ,lepsze to niz Sony:) Dokup jakas ksiazke o fotografii ,odwiedzaj forum i dzialaj
RobuR_RR
20-09-2008, 22:00
dziękuje za obronę :) mam na razie podręcznik wydania NIKONA pt. RADOŚĆ FOTOGRAFOWANIA a może ktoś ma jakieś trafne propozycję?? Byłbym wdzięczny :) a może kurs jakiś??
Ech, dopiero co dostałeś ochrzan za zadawanie podstawowych pytań, a Ty znowu :-)
W dziale najczęstsze pytania są wątki z książkami i podręcznikami, wystarczy trochę poszukać.
Pozdro
RobuR_RR
22-09-2008, 21:59
hehe, tak wyszło, obiecuje, że poczytam zanim zadam następne pytanie :)
Skoro zaczynasz dopiero przygodę z fotografią, skoro masz już zakupiony sprzęt... to nie ma sensu się zastanawiać czy jest on dobry na początek, na koniec, czy w ogóle dobry, cz niedobry nigdy.
Trzeba go zabrać ze sobą na jeden, drugi i setny plener, trzeba robić zdjęcia. A odpowiedzi na pytania przyjdą same. Zoreitnujesz się w czym jeden aparat różni się od drugiego, to samo w temacie obiektywów.
Na początek zawzse najlepszą radą jest: Rób zdjęcia! I baw się przy tym dobrze, nie myśląc o sprzęcie za bardzo. Przynajmniej nie na raze.
Jestem w podobnej sytuacji, także zakupiłem niedawno swoją pierwszą lustrzankę D60 z kitem, na tele planuję sigmę 70-300, aparat jest świetny.
Od tygodnia planuję wyjść w plener ale pogoda jest kiepska, ale ma się poprawić:)
A tak poza tematem, świetne forum, przypadkiem na nie trafiłem, i chyba zostanę.
Jasne, zostan na dluzej:-D
Jestem w podobnej sytuacji, także zakupiłem niedawno swoją pierwszą lustrzankę D60 z kitem, na tele planuję sigmę 70-300, aparat jest świetny.
Od tygodnia planuję wyjść w plener ale pogoda jest kiepska, ale ma się poprawić:)
A tak poza tematem, świetne forum, przypadkiem na nie trafiłem, i chyba zostanę.
Nie mam niestety pod ręką zdjęć na popracie mojej tezy - ale chodzi o to, że w taką pogodę również można zrobić fantastyzne zdjęcia :)
Żeby robić fotografię potrzeba światła. W zasadzie to wystarczy. No i materiału światłoczułego, żeby wspomniane światło utrwalić.
Udanych zdjęć!