Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Trzy postacie...
Trochę mi brakło światła na dole :-(
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img227.imageshack.us/img227/2105/dsc531800010001hc0.jpg)
<| MICHAŁ |>
19-09-2008, 18:13
Calkiem ladne zdjecie. Podoba sie - nawet nie widac, zeby dol byl zbyt mocno ciagniety, choc wciaz wydaje mi sie, ze jest ciut za ciemno
Jak mnie nie myli moja mocno zakrecona percepcja, to Dolina Pieciu Stawow...., czy mi sie potenteges??
Jesli tak, to juz widze dobry kadr na wlasne prace :mrgreen:. W przyszlym tygodniu jade tam na 3 dni czekac na switlo.... moze cos sie uda zrobic...
Calkiem ladne zdjecie. Podoba sie - nawet nie widac, zeby dol byl zbyt mocno ciagniety, choc wciaz wydaje mi sie, ze jest ciut za ciemno
Jak mnie nie myli moja mocno zakrecona percepcja, to Dolina Pieciu Stawow...., czy mi sie potenteges??
Jesli tak, to juz widze dobry kadr na wlasne prace :mrgreen:. W przyszlym tygodniu jade tam na 3 dni czekac na switlo.... moze cos sie uda zrobic...
Właśnie tam warto czekać na światło ( tak, to ta dolina). Kurcze, nie chcę nic mówić ale za trzy dni to tam może być problem z dotarciem ze względu na zalegający śnieg. Jeśli się zdecydujesz, to uważaj na płycie przy Siklawie. Jeden przewodnik poleciał tam w dół wodospadu, bo było lekko przylodzone (poleciał skutecznie).
<| MICHAŁ |>
19-09-2008, 19:37
Wiem, czytalem, ze trzba uwazac na oblodzenie w okolicy wodospadu.
Przyszly weekend ma byc ladny, tak mowia, ale tydzien wczesniej to wrozenie z fusow. Jesli warunki bede zle, to sa inne miejsca, gdzie warto sie udac. zawsze mozna na Slowacje pojechac, gdzie pare fajnych zdjec w warunkach semi zimowych mozna ustrzlic nie ryzykujac skrecenia karku
Podoba mi się ten spokojny, wyważony kadr. Te czerwienie na dole - urocze. Niebo może odrobinę zbyt...pastelowe;) I jakby może ciutke ostrości brak? Tak ciuteńkę;)
Nie uzurpując sobie prawa dop stwierdzeń...absolutnych... zauważam w tym foto olbrzymi postęp w stosunku do Twoich zdjęć które widziałam wcześniej.
Pozdr
Przy odrobinie szczęścia, masz szansę zrobić sesję "Tatry - lato -jesień -zima" ;-) Życzę powodzenia (i dobrego światła).
Podoba mi się ten spokojny, wyważony kadr. Te czerwienie na dole - urocze. Niebo może odrobinę zbyt...pastelowe;) I jakby może ciutke ostrości brak? Tak ciuteńkę;)
Nie uzurpując sobie prawa dop stwierdzeń...absolutnych... zauważam w tym foto olbrzymi postęp w stosunku do Twoich zdjęć które widziałam wcześniej.
Pozdr
Oooo.... Bardzo Pani dziękuję :-) "Pastelowe", to bardzo politycznie powiedziane. Niestety, przepał jest widoczny. Brak szarej połówki się kłania. ale już niebawem... Pozdrawiam.
<| MICHAŁ |>
19-09-2008, 19:51
bardzo dziekuje :)
malasana
19-09-2008, 19:52
Bardzo ladne zdjecie, fajnie uchwyciles miekkosc i kolory laki na dole i piekne oswietlone szczyty. Troszke razi mnie jasnosc na srodku nieba, ale i tak jest super. Pozdr!
Oooo.... Bardzo Pani dziękuję :-) "Pastelowe", to bardzo politycznie powiedziane. Niestety, przepał jest widoczny. Brak szarej połówki się kłania. ale już niebawem... Pozdrawiam.
a ja właśnie nie o przepale pisałam, tylko o...pastelowości:) Ja (gdyby to było moje foto) dałabym na niebie więcej kontrastu i ciemniej. Przepał.... to co rejestruje nasze oko, tez bywa ....maksymalnie rozjasnione - tak do bólu ...przepalone. Korygowanie tego za wszelką cenę w fotografii.... można ale czy jest konieczne i niezbędne???Ja mam taki etap, że wydaje mi się że nie - dostaję za to po łbie ...i żyję:)
a ja właśnie nie o przepale pisałam, tylko o...pastelowości:) Ja (gdyby to było moje foto) dałabym na niebie więcej kontrastu i ciemniej. Przepał.... to co rejestruje nasze oko, tez bywa ....maksymalnie rozjasnione - tak do bólu ...przepalone. Korygowanie tego za wszelką cenę w fotografii.... można ale czy jest konieczne i niezbędne???Ja mam taki etap, że wydaje mi się że nie - dostaję za to po łbie ...i żyję:)
To prawda. Czasami nie warto bawić się w Boga. To chyba przekonałaś mnie żeby wstawić zbliżającą się burzę, widzianą z pozycji Szpiglasa. Tam, w jednym miejscu mam przepał z którym nie mogę sobie poradzić.
mariusz_777
20-09-2008, 11:37
Podoba mi się, ładnie:D
Pozdrawiam