Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Wielki Pomurnik
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Przepraszam za bluźnierstwo fachowców od ptaków, ale nie mogłem się powstrzymać przed tym tytułem, w pewnym sensie inspirowanym literacko ;) Jako Pomurnik wystąpiła oczywiście diabelska wrona.
Zachęcam do krytyki.
Przepraszam za bluźnierstwo fachowców od ptaków
No! I dobrze że przepraszasz! Bo ja tu wszedłem w ten wątek z ogromnymi nadziejami na chyba pierwsze na tym forum zdjęcie pomurnika! :evil:
No ale przynajmniej nie rozczarowałem się fotograficznie, bo bardzo mi się to zdjęcie podoba! Powiedz tylko - te kółka w tle to twoja robota czy obiektywu?
wszystkie te kółka to w 100% robota obiektywu, zostały wzmocnione przez (hardcorową) konwersję do CZ-B
klimatycznie jest;)
na czym polega 'hardkorowa' konwersja?
mówiąc o tej konwersji miałem na myśli dwie rzeczy: niebezpiecznie nietypowe przejścia tonalne w tym sensie, że zapewne na każdym monitorze widać to inaczej, a poza tym na pewno kłócące się z "podręcznikową" wizją poprawnego zdjęcia cz-b i druga sprawa - konwersja odbyła się trochę wbrew zasadzie naśladowania filmu cz-b z uzyciem filtra kolorowego, przez co mocniej przebudowała niektóre partie obrazu. Mam tylko nadzieję, że nie zapędziłem się za daleko.
Za pozytywne opinie dziekuję :)
borregaard
20-09-2008, 12:32
Pomurnik
Wyszedł ..Ponurak..
(hardcorową) konwersję do CZ-B
Czemu ona ma służyć w fotach ptasiorów ?
Pzdr
Andrzej
Wyszedł ..Ponurak..
:)
Czemu ona ma służyć w fotach ptasiorów ?
Nie umiem ci odpowiedzieć na to pytanie patrząc przez pryzmat kategorii. Nawet nie pomyślałem o tym jak o fotografii przyrodniczej, więc wygląda to na pomyłkę z mojej strony i proszę moda o przeniesienie do działu "inne".