Zobacz pełną wersję : Jaka małpka do ok 600 zł?
Witam. Znajomy chce kupić jakiegoś kompakta. Ja się poruszam tylko w świecie lustrzanek, więc prośba do Was drodzy forumowicze. :mrgreen: Możecie polecić jakąś małpkę tak do ok 600 zł. Priorytetem dla znajomego jest
-w miarę niskie szumy przy dość wysokich ISO
-nagrywanie dobrej jakości filmów z dźwiękiem
W sklepie polecali Jemu CANON A560 albo SONY CYBER-SHOT DSCW80/W. Co o nich sądzicie? Z góry dziękuję za pomoc:-D
wyrwiflak
18-09-2008, 15:14
fuji f50fd od ok. 550zł
To ja się podłączę.
Poztrzeba mi do pracy jakiś aparacik żeby sporządzać dokumentację fotograficzną.
Ważne dla mnie są:
-szeroki kąt
-wytrzymałość
-uchylny ekarnik był by dużym plusem
-cena im niższa tym lepsza, bo pewnie za długo nie pożyje :)
Macie jakieś koncepcje, bo szukam, szukam i nic znaleźć nie mogę.
Proponuję - http://www.agito.pl/8-mln-pikseli/nikon-coolpix-l18-czarny.230.328860.html
Pozdrawiam
Waldek
wyrwiflak
20-09-2008, 14:52
jak nie musi być nowy to proponuję Canona A610 lub nowszy z tej serii, używki chodzą od 300zł, czasem mozna jeszcze trafić na egzemplarz na gwarancji. Uchylany ekranik jest, szeroki kąt typu 35mm powinien wystarczyć do dokumentów - aparaty z 28mm niezbyt nadają się do dokumentacji z powodu słabego pokrycia lampy i spadku ostrości w narożnikach - tutaj przewaga 35mm jest znaczna. No i w zasadzie Powershoty nie są zbyt awaryjnymi aparatami a nawet jeśli się coś popsuje po gwarancji to popularność tej serii obniża koszta naprawy.
wyrwiflak dzięki :) Jednak nie chodziło mi o dokumenty,a o efekty instalacji różnych urządzeń elektronicznych w terenie. Czasem nie da się odejść zbyt daleko.
eldritch
20-09-2008, 17:44
tak tanio to małpy chyba nie kupisz, no może z przemytu... :mrgreen:
Ja się zastanawiam nad Fuji F40fd (może gdzieś znajdę), albo jakiegoś Nikona, ale nie znam się na małpach... :)
jeśli nie musi być nowy to Canon S2 IS, S3 IS.. 4 lata naprawdę ciężkiej pracy, u mnie i jeszcze daje radę. a do 500 z kartami, można zamknąć.