PDA

Zobacz pełną wersję : Program do obróbki zdjęć ślubnych.

barracuda
17-09-2008, 16:07
Jak było to proszę tylko o link do tematu i można zamknąć. Chociaż szukałem wszędzie i nie mogę znaleźć, a głowe dam, że gdzieś było... Chodzi mi o program albo wtyczki do PS'a, który pozwoli zastosować jakieś fajerwerkowe efekty, typu ramki w kształcie serc itd...

axer
17-09-2008, 16:21
Podłączę się. Najlepiej by ten program też robił zdjęcia, przygrywał gościom do tańca i zapewniał catering ;)

fIlek
17-09-2008, 16:45
Są dwa podstawowe plug-iny: Shitty wedding images rescue PRO i Quick tune-up wedding photos wizard SE

;)

Valdek_Tychy
17-09-2008, 17:13
Photoshop CS Wending Edition ;)

Przemek Paśnik
17-09-2008, 17:17
są dwa podstawowe plug-iny: shitty wedding images rescue pro i quick tune-up wedding photos wizard se

;)

rotfl

matyjasz
17-09-2008, 18:04
No i plugin NoDivorce LITE

;]
Mati

avallardi
17-09-2008, 22:16
WeddingShop 1.0 Pro

malibu
17-09-2008, 22:28
świetny wątek fajne pytanie i błyskotliwe odpowiedzi :D :D nalezą mu się gwiazdki *****

sote
18-09-2008, 08:30
Są dwa podstawowe plug-iny: Shitty wedding images rescue PRO i Quick tune-up wedding photos wizard SE

;)

eeee fIlek wymyslanie takich cudow to domena bombla! ;)

Jolania
20-09-2008, 13:10
A coś do GIMPa?

Mr.Pietrek
22-09-2008, 22:57
Jak było to proszę tylko o link do tematu i można zamknąć. Chociaż szukałem wszędzie i nie mogę znaleźć, a głowe dam, że gdzieś było... Chodzi mi o program albo wtyczki do PS'a, który pozwoli zastosować jakieś fajerwerkowe efekty, typu ramki w kształcie serc itd...
Jak już na starcie celujesz w dno, to ciekawe co będzie dalej ...

Jolania
24-09-2008, 17:57
Jak już na starcie celujesz w dno, to ciekawe co będzie dalej ...
Nie wykluczone, że Barracuda, podobnie jak Ty i wielu z nas, nie gustuje w takim "dnie", jak serduszka i inne ramki. Niedawno znajoma pokazywała mi swój album z tego rodzaju bajerami i była zachwycona. Niestety naród w sporej części gustuje w takich efektach. Ostatnio sam zakupiłem parę serduszek i ramek. Nie wszystkich kilentów da się nawrócić. W końcu to oni decydują czego chcą.

Barracuda tu http://www.ramkicyfrowe.republika.pl/filmy.html znajdziesz trochę ramek i ddodatków na różne okazje praktycznie za grosze.

till
24-09-2008, 22:19
IMHO fotograf ślubny, który stara się dopasować do wszystkich klientów, którzy do niego trafiają, to porażka. Jeżeli ma się już jako-takie portfolio, to klient widzi czego może się spodziewać. Skoro na stronie nie ma ani jednego zdjęcia z serduszkami, gołąbkami i greckimi kolumnami, to klient nie powinien być zaskoczony kiedy fotograf odpowie mu, że takich rzeczy nie robi i wyjaśni dlaczego.

Pozdr

Czornyj
06-10-2008, 17:09
Proszę wogóle nawet nie poruszać na tym forum kwestii pirackiego oprogramowania, jest to sprzeczne z obowiązującymi tutaj zasadami.

Co do programów do obróbki zdjęć z wesela, to polecam niezrównany kombajn - Adobe Photoshop CS3 z przeglądarką Bridge i konwerterem Adobe Camera Raw. Moim zdaniem jest niezrównany do tego typu celów - szybki, o wszechpotężnych możliwościach i wielu funkcjach pozwalających przyspieszyć i zautomatyzować nasz obieg pracy.

Mr.Pietrek
06-10-2008, 17:11
Co do programów do obróbki zdjęć z wesela, to polecam niezrównany kombajn - Adobe Photoshop CS3 z przeglądarką Bridge i konwerterem Adobe Camera Raw. Moim zdaniem jest niezrównany do tego typu celów - szybki, o wszechpotężnych możliwościach i wielu funkcjach pozwalających przyspieszyć i zautomatyzować nasz obieg pracy.
a ja LR

PS
Racja jest jak d**a - każdy ma swoją ;)

thor88
06-10-2008, 17:16
najszybciej to wyciąć sobie z kartonika kilka serduszesz, ramek i innych rzeczy i przy kadrowaniu prosić kogoś by potrzymał przed młodą parą a ty masz wtedy śliczną ramkę i to praktycznie za darmo. A jeśli chcesz efekt rozmytego serduszka to musisz zamalować część przedniej soczewki szkła.
PS. Dzięki różnokolorowym markerą(om) można uzyskać efekt różnych ramek.:mrgreen:

Czornyj
06-10-2008, 17:33
a ja LR

PS
Racja jest jak d**a - każdy ma swoją ;)

LR jest oparty na ACR+Bridge, a w przypadku ACR-a z Bridgem dostaje się jeszcze Photoshopa gratis. Photoshop to przydatna sprawa, a mi się jednak wydajniej i szybciej pracuje w kombinacji Bridge'a z ACR-em.

Czornyj
06-10-2008, 17:35
...i prosiłbym, by w dalszej części wątku powstrzymać się od kpin, a ograniczyć jedynie do merytorycznych wypowiedzi.

marszull
06-10-2008, 19:10
LR jest oparty na ACR+Bridge, a w przypadku ACR-a z Bridgem dostaje się jeszcze Photoshopa gratis.
No nie tak gratis, bo jakas roznica w cenie miedzy PS a LR jest (i to niemala) ;-)