PDA

Zobacz pełną wersję : Delta zestaw EN-EL4 + BL-3 + ładowarka sieciowa do batterypacków MB-D10

poisson5
17-09-2008, 13:27
Witam.

Znalazłem bardzo ciekawą ofertę http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?idt=21361
Czy ktoś już możne kupił coś takiego, jak to się sprawdza? Cena bardzo zachęcająca, jedynie to trochę obawiam się tego gniazda ładowania i to ze BL-3 zamiennik moze nie byc najlepiej wykonany.

marekm
17-09-2008, 18:47
Tu (http://cgi.ebay.com/Phottix-Battery-for-Nikon-EN-EL4a-D3-D2Xs-D2Hs-MB-D10_W0QQitemZ180288106706QQihZ008QQcategoryZ162045 QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ShippingPaym ent) masz zamiennik firmy Phottix. Nie ma ładowarki, ale cena też nieco inna - ok. 80 PLN. :)

poisson5
18-09-2008, 13:22
... heh no cena fakt spoko aż pokusił bym się o dokupienie ładowarki... lecz pewnie za przesyłkę zapłacę 2 razy tyle co za aku :)

marekm
18-09-2008, 13:41
Tu (http://cgi.ebay.com/Phottix-Kosmo-for-Nikon-MB-D10-BL-3-EN-EL4a-D300-D700_W0QQitemZ180287583277QQihZ008QQcategoryZ48519 QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262) masz razem z ładowarką za niecałe 57 USD, tzn. ok. 134 PLN.

W obu przypadkach wysyłka do Polski jest gratis.

qciek
24-09-2008, 18:22
ktos moze juz kupil ktorys z tych zamiennikow??

marekm
24-09-2008, 20:36
http://www.nikon.org.pl/showthread.php?t=64395&page=3

qciek
25-09-2008, 00:03
dzieki, tam akurat nie szukalem. w sumie w tym temacie, pozytywna opinia jednego uzytkownika i jeszcze takiego, ktory jara sie zamiennikami wiec sam nie wiem co o tym myslec

jacekkargul
12-10-2008, 11:02
kupiłem towar Phottixa na ebay..... z HONG KONGU....z karty pobrali mi 134 złote...dostałem email z hongkongowego sklepu że wszystko ok...dam znac jak przyślą...może do euro2012 dojdzie ;-) podzielę się uwagami co do pojemnośći szybkostrzelności i dopasowania do MB-D10

jacekkargul
21-10-2008, 21:40
tydzień czekałem na towar z hong kongu....jestem pod wrażeniem...co prawda szybciej udało mi się kupić baterię z chin od chińczyka niż grip od polaka ...ale naładowałem ją...kontrolkaa dała znać że pełny...powinno być OK...polecam zakupy za granicą ;-)

Bargow
21-10-2008, 22:06
Witam.
Co do zakupów aku Phottix. Kupiłem dwa EN-EL3e. Okazało się, że jedna się nie ładowała a na drugiej robiłem około 150 zdjęć. Napisałem o tym sprzedającemu (Ebay). Przysłał mi na swój koszt kolejne 2 aku. Po naładowaniu aku włożyłem je do body i do MB-D10 na jednej zrobiłem 1500 zdjęć, to nie pomyłka, ale gdy jedną z nich wyjąłem, okazało się, że druga też jest rozładowana. Stwierdziłem, że albo to dla mnie za mądre albo i te aku są do d… przestałem używać aku Phottix w obawie o aparat.
Wcześniej i teraz używam aku oryginalnego i Platinium i jest wszystko dobrze.
Ale może to wina MB-d10, bo coś chyba nie tak z jego współpracą z aku AA.

Pozdrawiam
Jacek

jacekkargul
21-10-2008, 22:40
EN-EL3e...miałem kilka egzemplarzy tak oryginalnych jak i nie.... tak z d200 z gripem jak i z d80 z gripem działały bez problemów- nigdy nie używałem aku AA w koszykach w gripach...bo zazwsze miałem EN-EL3e w wystarczających ilościach,,,,co do Phottix- nie mam żadnego doświadczenia....nawet jeśli to shit- to warto było sprawdźić jak działa ebayi system słania paczek.......a działa szybciej niż polska poczta...Co do gripów...TYLKO ORYGINAŁY- tu w plastik i tanią chińszczyznę nie będę inwestował z oczywistych względów- po raz kolejny czekam na dobra ofertę cenową MB-d10 bo dotychczasowe poszukiwania - jakoś nie mam szczęścia...

szymony
22-10-2008, 00:03
EN-EL3e...miałem kilka egzemplarzy tak oryginalnych jak i nie.... tak z d200 z gripem jak i z d80 z gripem działały bez problemów- nigdy nie używałem aku AA w koszykach w gripach...bo zazwsze miałem EN-EL3e w wystarczających ilościach,,,,co do Phottix- nie mam żadnego doświadczenia....nawet jeśli to shit- to warto było sprawdźić jak działa ebayi system słania paczek.......a działa szybciej niż polska poczta...Co do gripów...TYLKO ORYGINAŁY- tu w plastik i tanią chińszczyznę nie będę inwestował z oczywistych względów- po raz kolejny czekam na dobra ofertę cenową MB-d10 bo dotychczasowe poszukiwania - jakoś nie mam szczęścia...
Znaczy się kupiłeś zamiennik EN-EL4. A gripa nie masz i nie interesuje Cię zamiennik. Czy ja czegoś nie rozumiem?

jacekkargul
22-10-2008, 08:57
chyba rozumiesz,,,, w tym samym czasie kupiłem grip oryginalny w allegro i baterię zamienną z hong kongu,,,,grip nie doszedł bo się okazało że Pan sprzedający pod postacią MB-D10 nikona wystawiał najzajebiściejszą deltę...bo nie bardzo wiedział co sprzedaje...więc paczka nawet nie zdążyła od niego wyjść...a chińska bateria doszła...Tak jak napisałem grip chcę ale tylko oryginalany...a baterie- od 5 lat używam i oryginałów i zamienników i mam dobre zdanie tak o jednych jak i drugich...MOże to kwestia odpowiedniego traktowania akumulatorów...dlatego są trwałe i spełniają wymogi

jacekkargul
10-11-2008, 21:06
NO I LIPA....Mam oryginalny MB-D10....i chiński zestaw phottix....en-el4............no i problem nie bardzo potrafię go obsłużyć. Po włożeniu do MB-D10 ikona baterii mruga- mimo pełnego naładowania. Po włożeniu oryg. baterii do aparatu wszystko działa i przy jednoczesnym włożeniu wynalazku z chin do gripa znóaw ikonka baterii pokazuje że wszystko jest rozładowane.... czy chińczyk mnie zrobił w konia czy czegoś nie wiem?