Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : szybkosc - mac mini kontra macbook

Siupes
16-09-2008, 14:11
wlasnie zastanawiam sie nad zmiana blaszaka na makowke.
czy ktos rozpatrywal opcje pomiedzy mini a imac?
moze ktos ma doczynienia z mini i macbookiem naraz (mam na mysli core2duo 2ghz)
co prawda moja lepsza polowa pewnie bedzie na nim czasami obrabiac filmy hd wiec nie jestem pewien tego mini tak bardzo. szczegolnie ze mini + 24'' monitor = imac 20 a kolejne pare setek da juz imac 24''
pytanie tylko na jak dlugo to starczy.
jakies doswiadczenia?
ps. tak w ramach zrozumienia nie chodzi mi o link do wykresow i numerkow tylko o generalne wrazenia.

adrian
16-09-2008, 15:07
Jak nie chcesz podróżować z kompem to weź iMac'a 24"

enzo
16-09-2008, 15:33
Mini to taki produkt na wylocie - niby tani, ale parametry ma slabe a kiedy doliczy sie przyzwoity monitor to koszty zblizaja sie juz do iMaca. Natomiast w przypadku iMaca trzeba uwazac na matryce, maja problemy z rownomiernym podswietleniem - problem jest znany, niestety, jak do tej pory Apple go nie rozwiazal.

marszull
16-09-2008, 20:36
ale mozna wybrac (lub zmusic sklep do sprowadzenia) dobra ;-)
to co pisze to wlasne doswiadczenia, ja procz nierownosci podswietlenia mialem jescze jakies subpixele ale uparlem sie i sprowadzali mi dwa razy innego imaca ;-)
a co do rozwiazan to moze pomysl nad 20" i drugim monitorem ja sobie bardzo chwale

Siupes
17-09-2008, 01:03
z wymiana po mojej stronie wielkiej wody nie ma zadnych problemow.
moglem dopisac ze mam macbook c2d 2ghz i generalnie mi to wystarcza do moich potrzeb, zastanawia mnie tylko czy mini moze byc wolniejsze.
fakt ze dokladajac klawiature i myche i duzy monitor cena chyba przestaje miec sens.