PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drzewo - [Nemeth]

Nemeth
16-09-2008, 01:43
Witam

Jesień.
Depresyjnie.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img146.imageshack.us/img146/6406/dsc2406kwadratst6.jpg)

pozdr.

Seeker
16-09-2008, 02:10
Niezle wyczesane ;)

<| MICHAŁ |>
16-09-2008, 06:34
Jedyna wada tego zdjecia sa wierzchołki drzew, kotre wylaniaja sie zza horyzontu.
Poza tym jednym zdjecie jest swietne

borregaard
16-09-2008, 07:34
Jesień.
Depresyjnie

Faktycznie...
Pzdr
Andrzej

sea21
16-09-2008, 07:41
Świetne. Na temat ramki się nie wypowiem :mrgreen:

anchel
16-09-2008, 07:48
Świetne, łącznie z tymi wierzchołkami drzew na horyzoncie. Zdjęcie nie jest przez nie takie sterylne.
Tylko, że z rozmiarem przesadziłeś in minus. Prawie nie widać szczegółów na tej miniaturze.

mariusz_777
16-09-2008, 10:13
Zdjęcie bardzo fajne, chociaż małe, ale mnie to akurat nie przeszkadza, natomiast ramka troszkę drażni.
Ogólnie podoba mi się wszystko oprócz ramki
Pozdrawiam

mikkay
16-09-2008, 10:32
Przepiękne - zarówno w kolorze, B&W z wierzchołkami drzew i bez nich.... Ramka OK. Bardzo mnie się podoba to zdjęcie!

Nemeth
16-09-2008, 10:42
Jedyna wada tego zdjecia sa wierzchołki drzew, kotre wylaniaja sie zza horyzontu.
(...)

Nie jestem przekonany czy to jest to wada.
Intencją było pozostawić coś na horyzoncie, coś co by mogło przyciągać wzrok, niejako prowadzić go wgłąb kadru.
Innymi słowy bez linii drzew majaczących nad horyzontem kadr byłby zbyt sterylny.

(...) Na temat ramki się nie wypowiem :mrgreen:

(...)ramka troszkę drażni.
Ogólnie podoba mi się wszystko oprócz ramki(...)

To nie ramka. To cyfrowe passe-partout mające na celu wyeksponowanie treści. Ten sam kadr wycięty z passe-partoutu odbiera się - przynajmniej w moim odczuciu - zupełnie inaczej. Niby szczegół ale...

(...)
Tylko, że z rozmiarem przesadziłeś in minus. Prawie nie widać szczegółów na tej miniaturze.

Rozmiar uwarunkowany jest moim przyzwyczajeniem do publikacji zdjęć w sieci w rozmiarze 700px na bok. Niemniej jednak faktycznie, w większym rozmiarze wygląda to lepiej. Na przykład w antyramie na ścianie ;)

Dziękuję za odzew i uwagi :D

adrian
16-09-2008, 12:36
No i to jest chyba pierwsza fotka Nemetha, którą chciałbym mieć na ścianie. Nie, żeby mi się wcześniejsze nie podobały, ta po prostu by pasowała ;) ;) ;)

A co do samego zdjęcia to bardzo mi się podoba, ze względu na swoją nieregularność i jednoczesną czystość kadru i porządek.
Z jednej strony czyste niebo, przestrzeń a z drugiej wystające konary drzew (dla mnie zdecydowanie robią klimat), regularne, krzywe linie na polu i pagórki na nim.

Pięknie Nemeth.

Jedyne czego nie jestem pewien, to proporcje niebo/podłoga, ale sam nie wiem, w którą stronę bym uderzył. Z jednej niżej, z drugiej wyżej. Cholera wie - mętlik w głowie ;)

Nemeth
16-09-2008, 12:51
(...)

Jedyne czego nie jestem pewien, to proporcje niebo/podłoga, ale sam nie wiem, w którą stronę bym uderzył. Z jednej niżej, z drugiej wyżej. Cholera wie - mętlik w głowie ;)

Dziękuję :)

Zrobiłem drugi kadr w którym proporcje są odwrócone. Mało przestrzeni, dużo pola... wyszło ciężko by nie powiedzieć zwaliście. Duszno. Nie podobało mi się.

mariusz_777
16-09-2008, 13:42
To nie ramka. To cyfrowe passe-partout mające na celu wyeksponowanie treści. Ten sam kadr wycięty z passe-partoutu odbiera się - przynajmniej w moim odczuciu - zupełnie inaczej. Niby szczegół ale...

Wiem, że to passe – partout ale bardziej jestem przyzwyczajony do innego zastosowania tego typu efektu np. przy akwarelach lub obrazach, fakt fotografia tez można zaliczyć do tego rodzaju sztuki. Rozumiem również, że chciał Pan bardziej wyeksponować zdjęcie i pokazać je nieco inaczej, ale jak dla mnie był to zbędny efekt, samo zdjęcie bardzo mi się podoba ma swój klimat.
Pozdrawiam

Piotr_ek
16-09-2008, 18:47
a kysz, a kysz... :)

dosyć Ci łódek, morza, pomostów, molo itp. okazów ? na pole Cie teraz zagnało ?

podoba się, spokój cisza, czuć jesień... :)

vanve
16-09-2008, 19:23
Swietna fota - chapeau bas.
Pozdro........
:)

wypass
16-09-2008, 20:47
bardzo ładne, spokojne, klasyczne zdjęcie - podoba mi się:)

jarek76
16-09-2008, 20:58
Gdyby nie te wystające drzewka na horyzoncie to byłoby rewelacyjne a tak jet tylko bardzo dobre:)