Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Playa de Carmen
Było takich tysiące, ale ponieważ po pierwsze w to lato nie robiłem prawie żadnych innych zdjęć poza rodzinno-wakacyjnymi, a już trochę się stęskniłem za forum, a po drugie ponieważ to jest moje własne, więc nie mogłem się oprzeć... :)
Zrobione w Playa de Carmen w Mexico.
http://www.cezarmart.com/gallery/Palms_0814_0407_1000.jpg
<| MICHAŁ |>
14-09-2008, 08:12
Czarku,
jak na moj amatorski gust harmonie zakloca skosna linia brzegu
Wydaje mi sie, ze gdzyby to byly 3 rownolegle pasy ziemi, nieba i wody, to by bylo lepiej.
pozdrawiam,
michal
Bardzo dobry pomysl i realizacja. Przedmowca slabo linie policzyl... ;)
jacoslavgth
14-09-2008, 09:43
bardzo fajne zdjęcie, przyjemnie sie ogląda jak leje za oknem
borregaard
14-09-2008, 10:26
Jak jestem w podobnych miejscach ,to wkurza mnie i meczy ten upał,ale jak za oknem 8 stopni,to miło popatrzeć.
Fajna pocztówka.:-D
Pzdr
Andrzej
Nostromo
14-09-2008, 11:06
Co do foto. Jest fajnie, ale mogłoby być fajniej gdyby ten słoneczny widoczek nie byłtaki przygaszony.
Pzdr.
Jak sam napisałeś - wiele takich było. Nie zmienia to jednak faktu, że patrzy się na to bardzo przyjemnie i warto mieć taką swoją pocztówkę.
Piotr_ek
14-09-2008, 14:20
A mi się wydaje że temu zdjęciu brak jest światła.
Kadr bardzo dobry. Jest to jedna z tych fotografii, którą należało oceniać na papierze w jakimś niemałym formacie.
Podoba mi się ten spokój na tej fotce. Technicznie także super.
Zbigniew
14-09-2008, 14:30
Zdjęcie osobiście mi bardzo pasuje, chociaż widziałbym je w nieco jaśniejszej tonacji. Gimme more light !!
Cisza i sielski spokój.
Podoba mi się ten kadr.
mariusz_777
14-09-2008, 17:03
Ładne, podoba mi się:D
Pozdrawiam
OK, zrobiłem jaśniej. Ciemniejsza poprzednia wersja jest tutaj:
http://www.cezarmart.com/gallery/Palms_0814_0407_1000_darker.jpg
Wynika to wszystko z mojej zboczonej preferencji że im ciemniejsze tym lepsze... :)
Nostromo
14-09-2008, 20:37
Teraz jest lepiej. Pzdr.
ech... mialem tam leciec na urlop, ale po policzeniu kasy i okolicznosci zatrzymalismy sie
z zona na Madeirze (jednak duzo tanszy lot) :)
ladnie tam. pociagne Cie troche za jezyk, jesli pozwolisz: dlugo siedziales w okolicach Cancun?
zwiedzales moze takie szlagiery jak Merida, Chichen-Itza, Isla Mujeres, nadmorskie ruiny w Tulum(?) ?
ech... mialem tam leciec na urlop, ale po policzeniu kasy i okolicznosci zatrzymalismy sie
ladnie tam. pociagne Cie troche za jezyk, jesli pozwolisz: dlugo siedziales w okolicach Cancun?
zwiedzales moze takie szlagiery jak Merida, Chichen-Itza, Isla Mujeres, nadmorskie ruiny w Tulum(?) ?
Było to wszystko częścią naszego rejsu na 25-lecie naszego małżeństwa. Płynęliśmy Mariner of the Seas z Royal Caribbean. Przystanki to Labadee na Haiti, Ochos Rios na Jamaice, Cayman Island oraz Cozumel w Meksyku.
Na przystanku w Cozumel wzięliśmy statek do Playa de Carmen, potem autobusem do Tulum gdzie zwiedziliśmy ruiny. Ruiny raczej mnie rozczarowały. Potem w drodze powrotnej do Playa de Carmen zatrzymaliśmy się na jakiejś plaży gdzie zrobiłem to zdjęcie, oraz parę innych. Tak więc technicznie ta plaża to jest gdzie indziej niż Playa de Carmen. Tą nazwę wymyśliłem dla wątku bo ładnie brzmi i jest blisko tej miejscowości. Ale prawdziwej nazwy tej plaży to raczej nie pamiętam.
Co do foto. Jest fajnie, ale mogłoby być fajniej gdyby ten słoneczny widoczek nie byłtaki przygaszony.
Pzdr.
a mnie właśnie ten klimat bardzo odpowiada ,gdyby zdjęcie było bardzo mocno nasłonecznione byłoby typową widokówką jakich jest wiele ,Światło zawsze robi przemyslane foty i tak jest uwazam i w tym wypadku, ten leciutki cień inny klimat swietlny mz.jest zamierzony co czyni te fotkę w moim odbiorze już nie taka widokówkową choć jak sam autor pisze jest to zdjęcie z wakacji
mnie się podoba, ponadto bardzo ładna kolorystyka - cała kompozycja zmusza do zatrzymania sie choć na chwilke przed tym zdjęciem a to uwazam dobrze o nim swiadczy
pozdrawiam :-D
Było to wszystko częścią naszego rejsu na 25-lecie naszego małżeństwa. Płynęliśmy Mariner of the Seas z Royal Caribbean. Przystanki to Labadee na Haiti, Ochos Rios na Jamaice, Cayman Island oraz Cozumel w Meksyku.
Na przystanku w Cozumel wzięliśmy statek do Playa de Carmen, potem autobusem do Tulum gdzie zwiedziliśmy ruiny. Ruiny raczej mnie rozczarowały. Potem w drodze powrotnej do Playa de Carmen zatrzymaliśmy się na jakiejś plaży gdzie zrobiłem to zdjęcie, oraz parę innych. Tak więc technicznie ta plaża to jest gdzie indziej niż Playa de Carmen. Tą nazwę wymyśliłem dla wątku bo ładnie brzmi i jest blisko tej miejscowości. Ale prawdziwej nazwy tej plaży to raczej nie pamiętam.
OK, dzieki za info!
Jeżeli interesują Cię wakacje w tropikach (zorganizowane) to polecam last minute w niemieckich biurach podróży. Ja byłem z żoną w Wenezueli (Isla de Margarita) z Neckermanna za 5400zł za wszystko (all inclusive).
Sorry za OT.
Fotka ładna ;-)
przyznaję się bez bicia: na te zimne dni pożyczyłam sobie na pulpit :)
kapitalna harmonia, odpoczywam patrząc na ten prosty widoczek :)
przyznaję się bez bicia: na te zimne dni pożyczyłam sobie na pulpit :)
kapitalna harmonia, odpoczywam patrząc na ten prosty widoczek :)
Daj parametry pulpitu to Ci wyślę na większy rozmiar.. :)
Jeżeli interesują Cię wakacje w tropikach (zorganizowane) to polecam last minute w niemieckich biurach podróży. Ja byłem z żoną w Wenezueli (Isla de Margarita) z Neckermanna za 5400zł za wszystko (all inclusive).
nie no... dzieki, ale juz w razie czego cos pod domem w Holandii znajde :) o tyle lepiej, ze przynajmniej wylot bede mial z Schiphol (45km od domu, dojazd pociagiem) zamiast tluc sie autem godzinami do Germanii i placic myto postojowe :)
czy taniej to nie wiem. Meksyk na chwile obecna wychodzi po 900~950 EUR za lebka ( http://tinyurl.com/6owhdl - sorki za ten jezyk :) )
z tym ze akurat Meksyk chcialem objazdowo. holenderskie biura podrozy maja oferty wakacji obwoznych,
gdzie po wyladowaniu odbiera sie auto i po 5/7/9 dniach (w zaleznosci od wariantu) na lotnisku oddaje.
w tym czasie jezdzi sie od miejsca do miejsca a noclegi sa porezerwowane. pomysl swietny, zeby cos
obejrzec, zamiast lezec plackiem na plazy (to moge i w Hiszpanii, za mniejsze pieniadze). w zaleznosci od
biura srednia dzienna to 250km czyli na tamtych drogach tak po 3-3,5 h. do wytrzymania
stacjonarka na plazy... chyba by mnie szlag trafil ;)
nie no... dzieki, ale juz w razie czego cos pod domem w Holandii znajde :) o tyle lepiej, ze przynajmniej wylot bede mial z Schiphol (45km od domu, dojazd pociagiem) zamiast tluc sie autem godzinami do Germanii i placic myto postojowe :)
Notak, ale do .nl mamy dalej z Polski ;)
Notak, ale do .nl mamy dalej z Polski ;)
buehe... no, bylo nie bylo :)
z perspektywy polskiej zdecydowanie szukalbym wycieczek z Niemiec,
bo sa i tansze i nierzadko z lepszymi opcjami ;)
Argymir Iwicki
16-09-2008, 08:49
Pod koniec stycznia kupiłem czarterowy lot w TUI, musiałem podjechać tylko do Brukseli. Wyszło coś ok. 400 euro od łebka. W Meksyku nic nie rezerwowałem, mieliśmy pożyczonego chevrolecika i jeździliśmy po Jukatanie tam gdzie się nam podobało. Dzieciaki chciały w pobliżu morza, ale posiedzieliśmy trochę i w głębi lądu. Teraz kombinuję jak zrobić, by pół roku, gdy w Polsce jest zima, spędzać na meksykańskich plażach. :???:
A co do foty, ładna, a plaża wygrabiona, musiała więc być w pobliżu jakiegoś pensjonatu.
Sebastiann
16-09-2008, 09:08
Zdjęcie pozytywnie nastraja, zwłaszcza że pogoda obecnie średnia!
buehe... no, bylo nie bylo :)
z perspektywy polskiej zdecydowanie szukalbym wycieczek z Niemiec,
bo sa i tansze i nierzadko z lepszymi opcjami ;)
No i o to mi chodziło. Swiatlo, sorry za OT raz jeszcze :)
Daj parametry pulpitu to Ci wyślę na większy rozmiar.. :)
o świetnie :) 15,4
lubię twoje zdjecia :)
dziękuję
o świetnie :) 15,4
lubię twoje zdjecia :)
dziękuję
W pikselach.. :)
ło jezu, zaczekaj proszę, muszę się uświadomić.....;) narazie nie mam pojęcia skąd mi to wiedzieć :(
nawiasem mówiąc, i teraz nie wyglądaja najgorzej te palemki na moim pulpicie :)
ło jezu, zaczekaj proszę, muszę się uświadomić.....;) narazie nie mam pojęcia skąd mi to wiedzieć :(
nawiasem mówiąc, i teraz nie wyglądaja najgorzej te palemki na moim pulpicie :)
Strzelam, że masz windowsa ;) Prawy klawisz na pulpicie -> właściwości -> zakładka ustawienia. Tam jest napisane jaką masz rozdzielczość :)
1280-800
no, ale się popisałam, przecież ja to wiedziałam :)
1280-800
no, ale się popisałam, przecież ja to wiedziałam :)
To w takim razie nic nie muszę robić, bo już ta publikowana wersja jest na 1000 pikseli, a rozszerzenie jej do 1280 w sumie zrobi niewielką różnicę. Myślałem że masz jakiś ogromny ekran, jak mój 2560x1600, wtedy rzeczywiście trzeba było to obrobić inaczej.
Cieszę że Ci się podoba.. :)
Tak też mówiłam, jest ok na moim laptopie.
Bardzo mi się podoba i wciąż mnie w pracy ogrzewa, bo ciepła nam żałują :)