PDA

Zobacz pełną wersję : Zamieszczenie zdjęć w magazynie bez podpisów autora

wizja
11-09-2008, 18:14
hej, mam takie krótkie pytanie - dziennikarz napisał o mnie art do magazynu podróżniczego, ja dałem zdjęcia. Zamieścili je bez podpisów, kto jest autorem zdjęć podając tylko autora tekstu. Zadzwoniłem, żeby wyjaśnić. Powiedzieli, że coś przeoczyli i czy zapłacić, bo "jakby co to mogą..." :) Powiedziałem, że zastanowię się co z tym fantem zrobić. No i co byście zrobili? I ew. ile prosić? (magazyn Poznaj Świat)

Pozdrawiam!

ps. a jak jeszcze podpowiecie mi ile mogę chcieć za zdjęcie 72dpi (jedno z moich podróży) na potrzeby strony www średnio dużej firmy to nie posiądę się ze szczęścia :) 120-150zł?

Marian K
13-09-2008, 20:31
Gratulacje -za całokształt.

Ps
Ile chciec tego nie wiem
ale ważne zeby się chciało
Pozdrawiam

wizja
22-09-2008, 14:58
dzięki :-)

JK
22-09-2008, 15:11
To wygląda na niezłą okzję do nawiązania współpracy i poznawania świata razem z nimi. :wink: Wiem z doświadczenia, że czasem warto za coś nie chcieć kasy, żeby w ostatecznym rachunku dostać jej znacznie więcej.

jery
25-09-2008, 10:36
Różnie z tym bywa. Raz się naciąłem, że zrobiłem coś za pół darmo i więcej kontaktu nie było. Warto rozmawiać otwarcie, bez niedomówień szczególnie jak masz redakcję na miejscu i można się osobiście pofatygować.

pozdrawiam

fjerzy
08-10-2008, 21:40
zdecydowania chcieć wynagrodzenie. Mają stawki, nie musisz nic wymyślać. Może być tak, że gośc nie podał autora, bo zgarnął całą kasę? A Może przesadzam?