Zobacz pełną wersję : d200 ladowarka z usa bedzie dzialac pod polskim napieciem?
09071986
11-09-2008, 15:14
kupilem sobie D200 z usa. boje sie tylko podlaczyc ladowarke. niby w ramce jest napis FOREIGN i parametry europejskiego pradu. jednak nad ramka jest 120V, podlaczal ktos juz taka ladowarke?
tak, z d 80 i wszystko działa. Ładowarki są uniwersalnego. Zarówno w Hameryce jak i w polsce mi działa.
Mam D200 z USA i nic sie nie dzieje. Też miałem o to stracha przed pierwszym ładowaniem ;)
najwyzej bedzie dzialac krotko:)
a tak na powaznie.. jesli jest do 250V to spoko...
sprocket
12-09-2008, 01:46
Pod napieciem 110V bateria sie tylko szybciej laduje, to uniwersalna ladowarka tylko kabel sobie zmieniasz.
Tak, musisz znienic tylko kabel, nie tylko wtyczke ale caly kabel.
Ani sie szybciej nie laduje pod napieciem 120V, ani nie trzeba zmieniac calego kabla, wystarczy wymienic wtyczke. To jest ladowarka impulsowa elektroniczna i na wyjsciu ma zawsze jednakowe napiecie niezaleznie do wielkosci napiecia w gniazdku :))
Pozdrowka!
sprocket
12-09-2008, 23:58
sssmok - a ja ci mowie ze sie laduje szybciej, sprawdzilem to jak bylem w Polsce co do kabla to jak chcesz wymienic wtyczke w kablu nierozbieralnym, wystarczy tylko zmienic kabel ktory pasuje od kazdego radia czy maszynki do golenia.
jak chcesz wymienic wtyczke w kablu nierozbieralnym,
Można kupić przejściówkę, ew. odciąć końcówkę hamerykańską i przylutować polską :P