Zobacz pełną wersję : NIKON COOLPIX 5700 - POZIOME LINIE NA ZDJECIACH - POMOCY!
Witam,
Mam pytanie do wszystkich urzytkownikow Nikon coolpix 5700 - mianowicie mój nikon robi zdjecia na ktorych bardzo wyraznie widac poziome linie, wlasciwie to zdjecie sklada sie z samych poziomych lini!!
Aparat nigdy nie upadl, nie zamoczyl sie, problem pojawil sie z dnia na dzien.
Wszystkie pozostale funkcje aparatu dzialaja, takze i krecenie filmow.
Nie wiem co teraz z tym fantem zrobic, zastanawiam sie nad wgraniem nowego firmware - CZY KTOS JUZ to moze robil?
OTO PROBKI ZDJEC
http://www.piwowarczyk.website.pl/upload/1.jpg
http://www.piwowarczyk.website.pl/upload/2.jpg
Prosze o POMOC!
Pozdrawiam
Marcin :( :(
[ Dodano: Sro 07 Cze, 2006 ]
upgrade firmwaru nie momogl... :( Co jeszcze mozna zrobic?
miałem to qw fuji. matryca do wymiany - nie ma sensu bo zapłacisz 90% ceny aparatu...
Zobacz to:
http://nikoneurope-pl.custhelp.com/cgi-bin/nikoneurope_pl.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=15866&p_created=1128531889&p_sid=YATKtXbi&p_accessibility=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX 3Jvd19jbnQ9NTgmcF9wcm9kcz0wJnBfY2F0cz0wJnBfcHY9JnB fY3Y9JnBfcGFnZT0xJnBfc2VhcmNoX3RleHQ9MzEwMA**&p_li=&p_topview=1
Może się załapiesz na darmową naprawę :)
PIVO - prosze napisz czy z twoim problemem udało Ci się coś zrobić. Ostatnio spotkało mnie to samo i to z dnia na dzień. Aparat jest jeszcze na gwarancji. Również doszedłem do tej strony na pomocy technicznej muwiącej o wadzie NIKONA i darmowej naprawie ale w serwisie NIKONA w W-wie mają chyba przerwę wakacyjną do 28.07. i nie mogę się z nimi dogadać. Prosze wszystkich o multum wiadomości.
Pozdrwawiam Czak.
Witam
Mam dokładnie ten sam problem - czy udało wam się bezpłatnie usunść usterkę ??
Pozdrawiam
Witam
Niestety nie udalo mi sie zalapac na ta darmowa naprawe, gdyz swoj aparat wyslalem do serwisu, zanim pojawila sie ta wiadomosc :/ Oczywiscie byla to wina matrycy, ktora nadawala sie tylko do wymiany. Koszt nowej w serwisie fototechnik z Poznania to okolo 500 zl, wiec jesli tylko istnieje taka mozliwosc wymiany jej za darmo chyba warto skorzystac :)
Aparat z powrotem dziala bez problemow....
Zycze powodzenia,
Pozdrawiam
Marcin
Wysłałem mojego Nikona 5700 do serwisu 19 lipca. Wrócił dzisiaj z wymienioną matrycą.
Jestem zadowolony tym bardziej, że aparat był zakupiony w USA i miałem duże obawy czy naprawa zostanie bezpłatnie wykonana.
Witam
Rozumiem ze naprawili ci gratis??
:( Witam
Wyczytałem - ale to chyba wiecie , że aparaty Coolpix mają wadę (przetwornik) i że można to w serwisie, mimo braku gwarancji, naprawić za darmo. Chciałem tą wiadomość potwierdzić w serwisie NIKONA w Warszawie. Pomimo : wysłania trzech maili i wykonaniu 35 telefonów do serwisu w Warszawie nie udało mi się z nikim porozmawiać ! Albo telefon jest zajęty, albo nikt nie odbiera. Telefony te wykonuje już od około trzech tygodni. Ryzykując, wysłałem DHL-em w dniu 4 sierpnia aparat do serwisu. Po około tygodniu otrzymałem telefon od pani (chyba z NIKON POLSKA), że mój aparat został przyjęty do naprawy pod takim to a takim numerem i mam czekać. Jak się chcę czegoś więcej dowiedzieć to mam dzonić (tam gdzie nie odbierają telefonów).
Kupując aparat NIKON-a brałem pod uwagę m/innymi renomę firmy. Teraz myślę , że chyba się myliłem. (mam nadzieję, że czyta to prezes firmy NIKON POLSKA).
Życzę powodzenia i wytrwałości - Czak
PS Mój aparat był jeszcze na gwarancji.
[ Dodano: 2006-09-14, 14:35 ]
WITAM PONOWNIE
DZIŚ TJ. 14 WRZEŚNIA 2006 ROKU OTRZYMAŁEM Z NAPRAWY APARAT NIKON COOLPIŹ 5700. APARAT WYSŁAŁEM W DNIU 4 SIERPNIA 2006 ROKU. UWZGLĘDNIAJĄC PRZERWĘ WAKACYJNĄ TO MYŚLĘ, ŻE DŁUGO NIE CZEKAŁEM. TAK - I NAJWAŻNIEJSZE !!! APARAT ZGODNIE Z TYM CO PISALI NA STRONACH NIKONA NAPRAWIONY ZOSTAŁ ZA DARMO - WYMIANA MATRYCY. JEST ZNOWU OK. JESTEM NAWET ZADOWOLONY. JEDYNY MANKAMENT TO TO , ŻE NIE MOŻNA Z NIKIM W SERWISIE POROZMAWIAĆ ( CO JEST USZKODZONE , KIEDY EWENTUALNIE BĘDZIE NAPRAWIONE , CO Z GWARANCJĄ ITP, ITD. POZDRAWIAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW I ŻYCZE DOBREGOD DZIAŁANIA SPRZĘTU. CZAK
Witam
Po 6-tygodniowym pobycie mojego 5700 w NP - dostałem w zeszłym tygodniu naprawionego.
Serwis uznał ze to wada fabryczna. Koszt 0 zł :)
Pozdrawiam
Witam
Niestety nie udalo mi sie zalapac na ta darmowa naprawe, gdyz swoj aparat wyslalem do serwisu, zanim pojawila sie ta wiadomosc :/ Oczywiscie byla to wina matrycy, ktora nadawala sie tylko do wymiany. Koszt nowej w serwisie fototechnik z Poznania to okolo 500 zl...
...PIVO czy przypadkiem serwis Cię nie naciągnął biorąc od Ciebie 500 PLN (może sami wysłali aparat do autoryzowanego serwisu (np. w Warszawie) i dokonali naprawy za free? Te wadliwe matryce wymieniali już przed czerwcem tego roku. Miałem to samo i naprawa trwała niecały tydzień w serwisie Nikon Polska na ul. Postępu w w Warszawie, koszt 0,- PLN.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=11167
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=3708&page=3