PDA

Zobacz pełną wersję : NIKON COOLPIX 5700 - POZIOME LINIE NA ZDJECIACH - POMOCY!

PIVO
07-06-2006, 11:19
Witam,

Mam pytanie do wszystkich urzytkownikow Nikon coolpix 5700 - mianowicie mój nikon robi zdjecia na ktorych bardzo wyraznie widac poziome linie, wlasciwie to zdjecie sklada sie z samych poziomych lini!!
Aparat nigdy nie upadl, nie zamoczyl sie, problem pojawil sie z dnia na dzien.
Wszystkie pozostale funkcje aparatu dzialaja, takze i krecenie filmow.
Nie wiem co teraz z tym fantem zrobic, zastanawiam sie nad wgraniem nowego firmware - CZY KTOS JUZ to moze robil?

OTO PROBKI ZDJEC
http://www.piwowarczyk.website.pl/upload/1.jpg
http://www.piwowarczyk.website.pl/upload/2.jpg

Prosze o POMOC!

Pozdrawiam
Marcin :( :(

[ Dodano: Sro 07 Cze, 2006 ]
upgrade firmwaru nie momogl... :( Co jeszcze mozna zrobic?

CSC
07-07-2006, 15:00
miałem to qw fuji. matryca do wymiany - nie ma sensu bo zapłacisz 90% ceny aparatu...

Wozik
07-07-2006, 19:42
Zobacz to:
http://nikoneurope-pl.custhelp.com/cgi-bin/nikoneurope_pl.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=15866&p_created=1128531889&p_sid=YATKtXbi&p_accessibility=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX 3Jvd19jbnQ9NTgmcF9wcm9kcz0wJnBfY2F0cz0wJnBfcHY9JnB fY3Y9JnBfcGFnZT0xJnBfc2VhcmNoX3RleHQ9MzEwMA**&p_li=&p_topview=1

Może się załapiesz na darmową naprawę :)

Czak
23-07-2006, 21:08
PIVO - prosze napisz czy z twoim problemem udało Ci się coś zrobić. Ostatnio spotkało mnie to samo i to z dnia na dzień. Aparat jest jeszcze na gwarancji. Również doszedłem do tej strony na pomocy technicznej muwiącej o wadzie NIKONA i darmowej naprawie ale w serwisie NIKONA w W-wie mają chyba przerwę wakacyjną do 28.07. i nie mogę się z nimi dogadać. Prosze wszystkich o multum wiadomości.
Pozdrwawiam Czak.

bekum
29-08-2006, 09:41
Witam

Mam dokładnie ten sam problem - czy udało wam się bezpłatnie usunść usterkę ??

Pozdrawiam

PIVO
29-08-2006, 12:40
Witam

Niestety nie udalo mi sie zalapac na ta darmowa naprawe, gdyz swoj aparat wyslalem do serwisu, zanim pojawila sie ta wiadomosc :/ Oczywiscie byla to wina matrycy, ktora nadawala sie tylko do wymiany. Koszt nowej w serwisie fototechnik z Poznania to okolo 500 zl, wiec jesli tylko istnieje taka mozliwosc wymiany jej za darmo chyba warto skorzystac :)
Aparat z powrotem dziala bez problemow....

Zycze powodzenia,
Pozdrawiam
Marcin

gzyms63
29-08-2006, 16:27
Wysłałem mojego Nikona 5700 do serwisu 19 lipca. Wrócił dzisiaj z wymienioną matrycą.
Jestem zadowolony tym bardziej, że aparat był zakupiony w USA i miałem duże obawy czy naprawa zostanie bezpłatnie wykonana.

bekum
29-08-2006, 16:33
Witam

Rozumiem ze naprawili ci gratis??

Czak
29-08-2006, 17:00
:( Witam

Wyczytałem - ale to chyba wiecie , że aparaty Coolpix mają wadę (przetwornik) i że można to w serwisie, mimo braku gwarancji, naprawić za darmo. Chciałem tą wiadomość potwierdzić w serwisie NIKONA w Warszawie. Pomimo : wysłania trzech maili i wykonaniu 35 telefonów do serwisu w Warszawie nie udało mi się z nikim porozmawiać ! Albo telefon jest zajęty, albo nikt nie odbiera. Telefony te wykonuje już od około trzech tygodni. Ryzykując, wysłałem DHL-em w dniu 4 sierpnia aparat do serwisu. Po około tygodniu otrzymałem telefon od pani (chyba z NIKON POLSKA), że mój aparat został przyjęty do naprawy pod takim to a takim numerem i mam czekać. Jak się chcę czegoś więcej dowiedzieć to mam dzonić (tam gdzie nie odbierają telefonów).
Kupując aparat NIKON-a brałem pod uwagę m/innymi renomę firmy. Teraz myślę , że chyba się myliłem. (mam nadzieję, że czyta to prezes firmy NIKON POLSKA).
Życzę powodzenia i wytrwałości - Czak
PS Mój aparat był jeszcze na gwarancji.

[ Dodano: 2006-09-14, 14:35 ]
WITAM PONOWNIE
DZIŚ TJ. 14 WRZEŚNIA 2006 ROKU OTRZYMAŁEM Z NAPRAWY APARAT NIKON COOLPIŹ 5700. APARAT WYSŁAŁEM W DNIU 4 SIERPNIA 2006 ROKU. UWZGLĘDNIAJĄC PRZERWĘ WAKACYJNĄ TO MYŚLĘ, ŻE DŁUGO NIE CZEKAŁEM. TAK - I NAJWAŻNIEJSZE !!! APARAT ZGODNIE Z TYM CO PISALI NA STRONACH NIKONA NAPRAWIONY ZOSTAŁ ZA DARMO - WYMIANA MATRYCY. JEST ZNOWU OK. JESTEM NAWET ZADOWOLONY. JEDYNY MANKAMENT TO TO , ŻE NIE MOŻNA Z NIKIM W SERWISIE POROZMAWIAĆ ( CO JEST USZKODZONE , KIEDY EWENTUALNIE BĘDZIE NAPRAWIONE , CO Z GWARANCJĄ ITP, ITD. POZDRAWIAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW I ŻYCZE DOBREGOD DZIAŁANIA SPRZĘTU. CZAK

bekum
11-10-2006, 20:34
Witam

Po 6-tygodniowym pobycie mojego 5700 w NP - dostałem w zeszłym tygodniu naprawionego.
Serwis uznał ze to wada fabryczna. Koszt 0 zł :)

Pozdrawiam

Unix
11-10-2006, 22:49
Witam

Niestety nie udalo mi sie zalapac na ta darmowa naprawe, gdyz swoj aparat wyslalem do serwisu, zanim pojawila sie ta wiadomosc :/ Oczywiscie byla to wina matrycy, ktora nadawala sie tylko do wymiany. Koszt nowej w serwisie fototechnik z Poznania to okolo 500 zl...

...PIVO czy przypadkiem serwis Cię nie naciągnął biorąc od Ciebie 500 PLN (może sami wysłali aparat do autoryzowanego serwisu (np. w Warszawie) i dokonali naprawy za free? Te wadliwe matryce wymieniali już przed czerwcem tego roku. Miałem to samo i naprawa trwała niecały tydzień w serwisie Nikon Polska na ul. Postępu w w Warszawie, koszt 0,- PLN.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=11167
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=3708&page=3