Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Kotel ha-Maarawi - mój najlepszy strzał.
Kotel ha-Maarawi, Ściana Płaczu zwana też Murem Zachodnim. Zdjęcie wyciągnięte z szuflady, zrobione przed laty aparatem Panasonic, w czasie kiedy o fotografowaniu nie miałem bladego pojęcia. Do dziś uważam to zdjęcie za swój najlepszy strzał... Raz zauważone zatrzymało się na 13 miejscu w II Międzynarodowych Igrzyskach Fotograficznych w kategorii "Reportaż, wydarzenie, sytuacja"
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img48.imageshack.us/img48/7950/2resizecr4.jpg)
michaelsoncam
10-09-2008, 05:58
I pocos sie tak pospieszyl z ta opowiastka o historii i osiagnieciach tej foty. Strzal ciekawy i skojarzenia i opinie mogly by byc interesujace.
I pocos sie tak pospieszyl z ta opowiastka o historii i osiagnieciach tej foty. Strzal ciekawy i skojarzenia i opinie mogly by byc interesujace.
A co to do ma do oceny tego zdjęcia? Że jak się komuś nie spodoba to będzie miał stracha przed wyrażeniem opinii? Eeee no bez przesady...
Bardzo fajny moment złapałeś, z tym, że mógłbyś tą fotę jakoś obrobić ;-)
nie wiem, kiedy zrobiłeś te zdjecie, ale mz z czasem traciło ono sporo z mocy.
Niestety widok uzbrojonych osob - czy to cywili czy zolnierzy przy scianie płaczu, nie jest juz czyms niezwykłym. Widok sie opatrzył.
A ponieważ te zdjecie nie pokazuje emocji jego bohaterów (rozumiem, ze w tym miejscu trudno o inne kadry..), zatem pozostaje jedynie czysta dokumentacją.
dejnekas
11-09-2008, 08:45
Ja generalnie lubię takie tematy ale ściana płaczu to już obstrzelana na maksa niczym Garbarka. Jeśli już wchodzić tę ścianę to trzeba mocny pomysł mieć a tak fota jak wiele innych - rozumiem, że twórcy się podoba to zrozumiałe ale inni widzą kolejny strzał jakich wiele.
A mi się podoba. Moim zdaniem pokazuje, że pośród zwykłych cywilów żyje wielu bojowników. Pokazuje jak na prawdę tam jest. I jedni i drudzy mają jakieś zmartwienia, problemy.
Nie wiem jak to wyrazić - po prostu podoba mi się. ;) Może dla niektórych to normalne, że tam się chodzi z bronią po ulicy. Ale czy tak na prawdę to jest normalne? Chyba nie..