Zobacz pełną wersję : upadl mi aparat ;/
Paszczak
08-09-2008, 20:13
witam, na nieszczescie spadl mi ze stolu d80 na obiektyw, filt pekl a reszta wyglada dobrze.
teraz jednak zauwazylem jeszcze cos, jak potrzsane nim lekko slysze jak by cos w srodku latalo. ;/
serwis proponujecie panowie czy inne rozwiaznie.
pozdrawiam
dodam ze zdjecia i wszystko jest ok, nie widze zmiany tylko ten denerwujacy kawalek czegos w srodku ;/;/;/
witam, na nieszczescie spadl mi ze stolu d80 na obiektyw, filt pekl a reszta wyglada dobrze.
teraz jednak zauwazylem jeszcze cos, jak potrzsane nim lekko slysze jak by cos w srodku latalo. ;/
serwis proponujecie panowie czy inne rozwiaznie.
pozdrawiam
w aparacie lata wskaźnik położenia aparatu - pion/ poziom - tym się nie martw (chyba że coś jeszcze lata)
Paszczak
08-09-2008, 20:15
nie nie, to brzmi jak by jakis malutki kawalek plastiku tam sobie biegal ;/
jak robi zdjecia to chyba nie wadzi:) no chyba, ze dzwiek cie denerwuje..
Jacek5001
08-09-2008, 20:33
Spróbuj może podnieść lustro - może wtedy się coś ujawni....
Paszczak
08-09-2008, 20:36
jest to pomysl z tym lustrem, denerwuje mnie ze tam cos lata., dlatego trzeba sie tego pozdbyc ;)
Jacek5001
08-09-2008, 20:49
Jeżeli robi dobre foty - to na razie nie zaprzątaj sobie tym głowy, sprawdzaj, testuj może nic takiego znowu się nie zepsuło, ale współczuję nerwów....
Odepnij obiektyw i potrząśnij puszką i szkłem osobno, zobacz na listki przysłony, czy wszystkie są na miejscu.
tak właśnie słychac czujnik zyroskopowy.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=17663 trzecie pyt. od góry.
Vodafone
08-09-2008, 21:27
Pewnie dzwięk podobny do tego jakby latała tam śrubeczka ? jeśli tak to na 100% jest to czujnik położenia kadru ;-)
Proponuję w wątku "najczęściej zadawane pytania" umieścić MP3 z nagraniem "latającej śrubki"
żartowałem
Proponuję w wątku "najczęściej zadawane pytania" umieścić MP3 z nagraniem "latającej śrubki"
żartowałem
wcale niegłupi pomysł
autograf
08-09-2008, 22:59
Zamykacie już tą kolejną śrubkę, kulkę czy też kawałek plastyku?