Zobacz pełną wersję : akumulatory Ni-MH 2700
witam, mam pytanie.
Tak bardzo ucieszyłem się nową Sabinką SB-600 że zanim przeczytałem instrukcję od razu zaopatrzyłem się w akumulatory Sony Ni-MH 2700Ah /zasada im mocniej tym lepiej/, jednak po przeczytaniu instrukcji nie znalazłem informacji na temat takich akumulatorów i pojemności. Nie chcę załatwić lampy więc chciałem zapytać czy ktoś z Was stosuje takie rozwiązanie u siebie.....
Jeśli tylko są to AA, to nie będzie problemu :) Im większa pojemność, tym lepiej ;)
są na pewno AA czyli mogę kupować zapasowy komplecik :-) chyba że Sony to kiepski wybór
Nie wiem jak SONY - pewnie też zależy jakie. Ja korzystam (jak i wielu innych forumowiczów) z akumulatorów ENELOOP (SANYO) i jestem bardzo zadowolony z nich.
jeszcze jedno pytanie jakich ładowarek najlepiej używać do tego typu akumulatorów, właśnie dowiedziałem się że na mojej starej ładowarce powinny ładować się ok 36 h
Polsar74
05-09-2008, 22:12
jeszcze jedno pytanie jakich ładowarek najlepiej używać do tego typu akumulatorów, właśnie dowiedziałem się że na mojej starej ładowarce powinny ładować się ok 36 h
a przeszkadza Ci to w czymś ? - na jednym naładowaniu 600-tka i tak zapcha Ci całą karciochę-pamięciochę
(no chyba że wciśniesz jakąś 8-16GB)
;-)
są na pewno AA czyli mogę kupować zapasowy komplecik :-) chyba że Sony to kiepski wybór
Moje Sony są bardzo dobre. Po półtora roku użytkowania rozbujały się do pojemności około 3100-3300 mAh. Pędzone ładowarką BC-700.
Używaj sobie akusków AA jakich firm chcesz, ale generalnie wiadomo (zwłaszcza z moich badań i obserwacji) że Akusy z f-my Sony są podobnej jakości jak aparaty tej samej firmy. Raczej szkoda by mi było pieniędzy.