PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Waal

mmost
04-09-2008, 22:01
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img183.imageshack.us/img183/1289/dsc9802male2ig3.jpg)

Co sadzicie?

Piotr_ek
04-09-2008, 22:09
Ciemność...

Onsajt
04-09-2008, 22:44
no i gwiazd wiecej na dole niz na gorze..
Pzdr

mmost
04-09-2008, 22:47
Hmm. nie wiem jak mam to rozumiec?

Piotr_ek
04-09-2008, 22:48
Hmm. nie wiem jak mam to rozumiec?

a Tobie jako autorowi to zdjęcie się podoba ? widzisz w ogóle coś na tym zdjęciu ?

mmost
04-09-2008, 22:51
Mnie sie podoba, Tobie moze sie nie podobac, ale jak piszesz "ciemnosc" i trzy kropki to nie wiem jak to interpretowac. Tyle.

kronos28
04-09-2008, 23:05
... ale jak piszesz "ciemnosc" i trzy kropki to nie wiem jak to interpretowac. Tyle.

to że nic nie widać, na zdjęciu jest ciemno kompletnie. Ani to fota nocnego nieba ani to fota nocnego miasta (nawiasem radzę poczytać kiedy/o jakiej porze się robi foty nocne :)) nic tam po prostu nie ma na czy mozna by było skupić uwagę ani co by mogło być jakimś tematem zdjęcia...

Piotr_ek
04-09-2008, 23:08
Mnie sie podoba

Jeżeli chcesz w fotografii cokolwiek osiągnać musisz popracować nad samokrytyką.
Sprawa druga jeżeli wrzucasz fotkę do oceny licz się z tym, że być może skomentuje ją ktoś komu nie będzie się ona podobała a mało tego ten ktoś może mieć więcej racji niż Ty sam.
Ciemność - czytaj miedzy wierszami. Na zdjęciu nic nie widać poza kilkoma światełkami, do tego sam kadr wydaje się nieco oklepany. Brak pomysłu, równie dobrze mógłbym wystawić aparat przez okno i zrobić zdjęcie - myślę, że efekt byłby bardzo podobny do tego co tu prezentujesz.

Macro
06-09-2008, 01:15
Wg mnie nie jest tragicznie. mmost - zdjęcie świetne nie jest dlatego dostałeś krytykę, ale na forum pojawiają się też dużo gorsze foty. Tutaj przynajmniej był jakiś zamysł. Nie zniechęcaj się, tylko spróbuj jeszcze raz podejść do zagadnienia.

Mam ponadto pytanie - czy mógłbyś powiedzieć gdzie zostało zrobione to zdjęcie?

Megazordon
06-09-2008, 01:39
Generalnie niewiele widać. Oglądam to zdjęcie w nocy, po ciemku i mam czarne tło forum. Co dopiero mają powiedzieć ludzie, którzy oglądają tą fotkę rano na białym tle.

O.T.: Kronos, kurcze, wolałem Twojego poprzedniego avatara.

mmost
06-09-2008, 11:19
Wg mnie nie jest tragicznie. mmost - zdjęcie świetne nie jest dlatego dostałeś krytykę, ale na forum pojawiają się też dużo gorsze foty. Tutaj przynajmniej był jakiś zamysł. Nie zniechęcaj się, tylko spróbuj jeszcze raz podejść do zagadnienia.

Mam ponadto pytanie - czy mógłbyś powiedzieć gdzie zostało zrobione to zdjęcie?

51deg 48min 22 sek N
5deg 48min 0 sek E

Co do foty to faktycznie moze sam jestem z tym zdjeciem "emocjonalnie zwiazany" :-)
A co do tego ze ciemne, hmmm, myslalem ze jak jest zima to musi byc zimno.

Macro
06-09-2008, 13:53
51deg 48min 22 sek N
5deg 48min 0 sek E

Buehehe! Pomyliłeś się o mniej więcej jedną minutę na wschód :D (przynajmniej wg Google maps)
Przez pół roku mieszkałem w tym budynku po prawej stronie! :D Świat jest jednak mały :D