Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Bocian od d...strony
Będąc w Lipcu b.r. na Mazurach mieszkałem w domu na dachu którego miały gniazdo bociany.Od czasu do czasu strzelałem troszkę fotek z ich życia codziennego-karmienie,bijatyki miedzy młodymi,pierwsze loty itp.
Między innymi zarejestrowałem taką oto intymną sytuację...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img384.imageshack.us/img384/3382/boki2bt1.jpg)
świetne wrecz rewelacyjne .... w/g mnie do d....
Bolleque
05-09-2008, 14:26
chyba z d... :P
Poszedłeś po bandzie...:mrgreen:
Gdyby Tobie zrobić zdjęcie na kibelku z pewnością byś poczuł się dotknięty na swej godności.
To po co naruszasz tę strefę boćka.
Chyba się starzeję i nie kumam współczesnej sztuki fotograficznej.
Takie wkładanie zwierzakom czegoś w d.. to jest znęcanie się nad nimi. Uważaj żeby Cię z jakiegoś towarzystwa nie dopadli. :):)
Tomek Konopka
05-09-2008, 15:49
A jakby tak na szkło trafił,,
Tomku 61,
coś kiepściutko z poczuciem estetyki chyba,
że ze mną coś nie tak.
Trafnie dobrany tytuł. Przerzuć się z ornitologii na gwiazdy polskich seriali, a Super Express i Fakt obsypią cię złotem.
Gdyby Tobie zrobić zdjęcie na kibelku z pewnością byś poczuł się dotknięty na swej godności.
To po co naruszasz tę strefę boćka.
Chyba się starzeję i nie kumam współczesnej sztuki fotograficznej.
To nie sztuka to najzwyklejsze zdjęcie dokumentacyjne.Pokazuje czynnosc fizjologiczna wykonywanna przez mlodego boćka.Na filmach przyrodniczych kreconych np. przez BBC bardzo często są pokazywane sceny z życia róznych gatunków zwierząt i ptaków a wsród nich także te jak się ptaki załatwiają-jest to zupełnie normalne.
Oczywiście że ja nie chciałbym zostać uwieczniony na zdjeciu w takiej chwili ale jednak jest pewna różnica miedzy bocianem i człowiekiem?
Jeśli ktoś z forumowiczów poczuł się dotknięty lub obraziłem jego uczucia estetyczne to bardzo przepraszam-Nie miałem takiego zamiaru.
Pozdrawiam
Tomek
pewnie nikt się nie czuje dotknięty, ale podejrzewam, że w BBC, które przytoczyłeś, "sranie" nie zajmuje 100% spektaklu, tak jak jest to u Ciebie
...lepiej gdybyś pokazał to karmienie i bijatyki, o których pisałeś ;)
To nie sztuka to najzwyklejsze zdjęcie dokumentacyjne.Pokazuje czynnosc fizjologiczna wykonywanna przez mlodego boćka.Na filmach przyrodniczych kreconych np. przez BBC bardzo często są pokazywane sceny z życia róznych gatunków zwierząt i ptaków a wsród nich także te jak się ptaki załatwiają-jest to zupełnie normalne.
Oczywiście że ja nie chciałbym zostać uwieczniony na zdjeciu w takiej chwili ale jednak jest pewna różnica miedzy bocianem i człowiekiem?
Jeśli ktoś z forumowiczów poczuł się dotknięty lub obraziłem jego uczucia estetyczne to bardzo przepraszam-Nie miałem takiego zamiaru.
Pozdrawiam
Tomek
Vodafone
05-09-2008, 18:22
no powiem szczerze,że to nie jet najciekawszy moment na robienie fotki... bocianowi ;-)
No a tyle mówi się o nie robieniu zdjęć ptaków w gniazdach...
:D
Kasandra
05-09-2008, 18:25
a ja tak: zostawiła bym tytuł, wykadrowała samego boćka robiącego *** i wrzuciła w fotożart
i by pasiło
rmgdansk
05-09-2008, 23:34
a dla mnie... supcio:) tylko chyba kategoria akt powinna być ...
borregaard
05-09-2008, 23:54
Przyroda to nie sama estetyka,niekiedy...
Szczęśliwie trafionne,że nie...:mrgreen:
Samo życie...
Pzdr
Andrzej
..nie rozumiem tonu nagannego w tym przypadku...zes..ał się i ..tyle...
Andrzej .. ale nie dasz sobie tego na pulpit? ;)
Może kiedyś przyjdzie czas na człowieka "podpatrzonego" w takiej sytuacji ale to już czas na nastepnego odważnego ;)
pozdrawiam
Jak długo musiałeś czekać na taką okazję?
wasilewskipiotr
06-09-2008, 01:30
...no nie ...nie przy jedzeniu....
lodzermensch
06-09-2008, 01:57
Ale ostrość (przekazu) :mrgreen:
Jak długo musiałeś czekać na taką okazję?
zapewne okazja wprosiła się sama :-D
"Przerzuć się z ornitologii na gwiazdy polskich seriali, a Super Express i Fakt obsypią cię złotem."
FAKT ;)
"Oczywiście że ja nie chciałbym zostać uwieczniony na zdjeciu w takiej chwili ale jednak jest pewna różnica miedzy bocianem i człowiekiem?"
Czyli babulinke w drodze z kosciola moge sobie kopnac dla przyjemnosci, bo slabsza, starsza i nie jest facetem?
(tez jest spora roznica)
Rozumiem, ze zrobiles zdjecie. Powodow moglo byc tysiac, calkiem racjonalnych, ale taka argumentacja do mnie kompletnie nie trafia i naprawde drobiazgiem jest, ze trafilem na watek przy posilku.
Zycze wszystkim smacznego ;)
Samo zdjecie "jest do dupy, bo gowno na nim widac"... :)
(to zdaje sie, "pieknym, za nadobne"...)
Fotka bociana robiącego kupę wzbudziła wiele emocji i kontrowersji i szczerze mówiąc spodziewałem się "ożywionej" dyskusji.
Jeszcze raz przepraszam tych którzy obejrzeli zdjęcie przy posiłku.Oczywiście inne sytuacje typu karmienie,walki w gnieżdzie itp są "ciekawsze" ale z pewnością "inne".
To zdjęcie to czysty przypadek ale pomyślałem że "warto" go pokazać?
Pozdrawiam
Wesoło było. Autor podsumował.
Zamykam, bo chyba nic ciekawego już nie da się tu dodać.