PDA

Zobacz pełną wersję : wydruki A4 duże ilości

wojtek-hinc
04-09-2008, 01:17
witam.
mam pytanie. może ktoś będzie w stanie mi pomóc. szukam drukarki na której będę mógł robić wydruki A4 w jakości foto. jest mi potrzebna drukarka wydajna bo takich wydruków miesiącznie potrzebuje ok. 200 arkuszy A4. więc potrzebne jest coś na czym można bezawaryjnie w dobrej jakości no i tanio drukować. mam (a raczej miałem) w tej chwili drukarke canon pixma 4300 ale mam z nią dużo problemów. używałem zamienników i zapchała mi sie głowica. słyszałem o czymś takim jak systemy stałego zasilania?? moze to się sprawdza? macie jakieś doświadczenia w tej kwesti. proszę o rade

marszull
04-09-2008, 12:36
co do systemow stalego zasilania to uderz do toma01 (tylko nie wiem czy jest na forum bo ostatnio mial problemy zdrowotne)
co do innych drukarek to ja korzystalem z epsona r265 i 1400 (obydwie sa ok, chociaz jakosc nie powala ale jest naprawde dobra)
i teraz bede korzystal z hp B9180 (stoi jeszcze nie rozpakowana bo duze to bydle i miejsce musze znalezc, a stolarz zawodi na calej linii)
ale jest tu kilka osob ktora ja maja i moga sie wypowiedziec
Wazne jest jeszcze ile masz kasy na drukarke (max)

Al Bundy
08-09-2008, 14:52
R285 + system z allegro za 250 zeta. Świetna drukara...

wojtek-hinc
08-09-2008, 22:30
ok tylko na co zwracać uwaga bo różnica cenowa między modelami np. r265 czy r285 i 1400 jest dośc duża. jeśli chodzi o kase to jeśli warto dołożyć to kasa się znajdzie :) generalnie jakość druku z ip4300 mnie zadowalała. a powiedzcie mi czy te drukarki epsona działają tak jak tak canon ip4300 którą mam że jak coś się zapcha to do wymiany cała głowica czy tam może głowice są w tuszach??

marszull
08-09-2008, 23:48
glowice nie sa w tuszach w epsonie, jak cos walnie to cala do wymiany