Zobacz pełną wersję : Formac gallery - czy mam jakieś pole manewru?
Chciałem kupić monitor Formaca, jednak ma on tylko wyjście cyfrowe, mój komputer takiego wejścia nie ma. Oczywiście pierwsze co zrobiłem, to pytałem w sklepach komputerowych (telefonicznie) czy może są tu jakieś "przejściówki". Problem w tym, jedni mówią, że nie ma technicznie takiej możliwości, a drudzy, że takie przejściówki się stosuje. No i stoi tak jak temacie - czy mam tu jakieś pole manewru?
Chciałem kupić monitor Formaca, jednak ma on tylko wyjście cyfrowe, mój komputer takiego wejścia nie ma. Oczywiście pierwsze co zrobiłem, to pytałem w sklepach komputerowych (telefonicznie) czy może są tu jakieś "przejściówki". Problem w tym, jedni mówią, że nie ma technicznie takiej możliwości, a drudzy, że takie przejściówki się stosuje. No i stoi tak jak temacie - czy mam tu jakieś pole manewru?
Stosuje się przejściówki w obydwie strony. Wejścia/wyjścia starsze do nowszych i odwrotnie. Zacznij od allegro - przejściówek tam trochę się szwęda - z tego co pamiętam.
Stosuje się przejściówki w obydwie strony. Wejścia/wyjścia starsze do nowszych i odwrotnie. Zacznij od allegro - przejściówek tam trochę się szwęda - z tego co pamiętam.
No niestety, takich przejściówek nie ma (analogowe wyjście komp - cyfrowy monitor). Odwrotnie i owszem, są. Tak poinformowano mnie w kilku sklepach.
No niestety, takich przejściówek nie ma (analogowe wyjście komp - cyfrowy monitor). Odwrotnie i owszem, są. Tak poinformowano mnie w kilku sklepach.
Hmm - trochę mnie zbiłeś z tropu - gdyż wydawało mi się, że z 3 kompy wstecz używałem czegoś takiego. Było to trudno dostępne i kumpel mi dosyłał z Londynu - gdyż u nas wtedy było to prawie nie do zdobycia. Z tego co pamiętam to właśnie byla taka konfiguracja wejść jak Twoja.
Al Bundy
03-09-2008, 13:17
Nie da się z analoga zrobić cyfry - daltego takich przejściówek nie ma w sprzedaży. Najprościej jest kupić najtańszą grafikę (już za kilkadziesiąt zł) i po temacie...
nie widzę problemu - od strony kompa: przejściówka analog VGA - DVI, potem direct kabel cyfrowy do minitora,
nie takie rzeczy trenowałem - mam 2 kompy do 1 monitora na rozdzielaczu /switchu z wejściami / wyjściami analog, gdzie jeden komp to staruch internetowy na analogu, drugi cyfra - można nawet kilka przejściówek w torze użyć i działa...
takie cóś:
http://www.swistak.pl/aukcje/2402274,PRZEJSCIOWKA-DVI-VGA-GRATIS-MAG-.html
jeśli dobrze zrozumiałem pytanie
mark3, poczytaj dokładnie: fjerzy potrzebuje przejściówkę z VGA (komp) na DVI (monitor), a nie odwrotnie. I moim skromnym zdaniem takiej przejściówki nie ma. Najprostrze rozwiązanie: kupić jakąś najtańszą k. graficzną z DVI.
no tak, - w tym przypadku jestem bobrem ;-)
z tego mieszania kablami ostatnio zupełnie mnie pokręciło
sorry :-)
:) dziękuję za wsparcie, nadal czekam na konstruktywna radę jak wybrnąć. Mój komp. to laptop i zakup karty graficznej raczej nie wchodzi w grę.Może wiecie coś o takim do 1500 monitorze LCD, który będzie równie dobry jak Formatec i będzie mieć dwa wyjścia w tym jedno analogowe?
To powinieneś się cieszyć, bo to zaszczyt :-D
Dobra, koniec OT.