Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Muszę się podzielić

pX
02-09-2008, 15:35
Miałem nadzieję, że kiedyś uda mi się zrobić mu zdjęcie nie ruszając się z domu :wink: Mimo, że obserwowałem go już na podwórku wielokrotnie to nigdy nie było okoliczności by zrobić zdjęcia. Nastąpiło to dziś, przed chwilą. Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że będę miał trochę czasu na przygotowanie do kolejnych ujęć bo dziś odbyło się to z marszu/podchodu.
Aha, bo wiem, że niektórzy mieszkają w ciekawych miejscach, gdzie pojawiają się różne interesujące gatunki - ja mieszkam 14km od PKiN :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img293.imageshack.us/img293/4060/zc111jy3.jpg)

tomek61
02-09-2008, 19:24
Jak na takie trochę przypadkowe zdjęcie(jak napisałeś) całkiem dobre!
Piękny model,ładna ciepła kolorystka.
Gdzie go fotografowałeś jeśli można wiedzieć?
Napisz coś więcej
Pozdrawiam

pX
03-09-2008, 16:45
Hm, więcej napisać...
Mam takie oczko wodne na podwórku i zimorodek już się tam pojawiał nieregularnie od kilku lat. Wcześniej jakoś nie zmobilizowałem się żeby zrobić podejście, ale teraz jak już mam prywatnego zimorodka zamierzam trochę nad nim lokalnie popracować.

Macro
03-09-2008, 16:49
ja mieszkam 14km od PKiN :)
No stary - teraz to będziesz miał wycieczki amatorów fotoornitologii.

A zdjęcie wg mnie naprawdę dobre.

eldritch
03-09-2008, 22:04
Hm, więcej napisać...
Mam takie oczko wodne na podwórku i zimorodek już się tam pojawiał nieregularnie od kilku lat. Wcześniej jakoś nie zmobilizowałem się żeby zrobić podejście, ale teraz jak już mam prywatnego zimorodka zamierzam trochę nad nim lokalnie popracować.

no to kiedy mogę wpaść? masz żonę? dobrze gotuje? ... ;)

aha i bardzo mi przykro...
... że musisz spać...
... na materacu... ;)

tomek61
03-09-2008, 22:11
No to fantastycznie.Masz prywatnego Zimka na swoim terenie,nic tylko ostro zabrać si za dopracowanie tematu.
Życzę powodzenia i czekam na efekty

borregaard
03-09-2008, 22:35
A rybki w oczku policzyłeś..? :-D
Ładny ptasior.
Pzdr
Andrzej

pX
04-09-2008, 00:10
No stary - teraz to będziesz miał wycieczki amatorów fotoornitologii.
Karnety już wydrukowałem.

A rybki w oczku policzyłeś..? :-D
A niech żre - rybek jest tyle, że starczy dla niego i jego rodziny na dwa plany pięcioletnie.
Teraz czekam na czaplę :wink: - łabędź już kiedyś krążył, ale nie zdecydował się lądować :)