Zobacz pełną wersję : śledzik i tortowa wisienka oraz ciastko z lukrem
Adam Trzcionka
02-09-2008, 00:29
dużo pięknych ślubnych zdjęć pokazujecie, dam i ja, dwa sierpniowe, na szybko, żeby choć trochę nie dać o sobie zapomnieć ;)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img241.imageshack.us/img241/4189/16809697hs8.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img247.imageshack.us/img247/7641/18823924og1.jpg)
Z A J E B I S T E ! ! ! Tyle napiszę, bo to jedyne co mi się teraz nasuwa na myśl :D
przepiekne...
klimat kojarzy mi sie z pierwszymi sesjami recuenco ... gratulacje i uklony
Radek Radziszewski
02-09-2008, 00:31
Warto zajrzeć przed snem na forum ;) zdjęcia piękne !
huh... widzialem na stronie. kosmos
fakt
fantastyczne w dwoch wymiarach tego slowa :)
klimat iscie basniowy ,
dla mnie bomba z lukrem :)
pierwsze zdjecie robiles w HOgwarcie ? :)
Adam Trzcionka
02-09-2008, 01:09
pierwsze zdjecie robiles w HOgwarcie ? :)
njet :)
żeby choć trochę nie dać o sobie zapomnieć ;)
Chyba kpisz :)
lubię takie poranki - za oknem szaro, bez kawy ciśnienie niskie jak kurs dolara a tutaj takie zdjęcia! Oba przepiękna i klimatyczne, jednak 1-ka bardziej mi się podoba (może dla tego, że 2-ka jest za mała, żeby nacieszyć oko wszystkimi smaczkami).
snaperius vulgaris
02-09-2008, 07:02
Z A J E B I S T E ! ! ! Tyle napiszę, bo to jedyne co mi się teraz nasuwa na myśl :D
mogę się tylko podpisać
zdjęcia piekne , jak zawsze zresztą , często podglądam :) tym razem bardziej do gustu przypadła mi 2 :D
Darek Jankowiak
02-09-2008, 09:12
Widziałem wcześniej na stronie, rewelacja !!! (strona w ulubionych zresztą od dawna :) )
przeszedles sam siebie ... mega jest
Dwójka ma niesamowity klimat :)
Obie świetne, ale dwójka lepsza :)
KOSMOS, poprostu kosmos. Chyba jedne z najlepszych, jakie pokazywałeś na forum. Szkoda, że takie maciupkie. Jedynka jest rewelacyjna, co to za wnętrze? Ogromny potencjał, dobrze wykorzystany. Bardziej przypominają obrazy, niż fotografie.
EDIT: myślałem, że może ma stronie będą większe wersje... ale też znaczkowe. Może wrzuciłbyś coś większego na forum?
jak zwykle - SUPER FOTY Adamie!!
Dworek w Brzesku? :)
Genialne fotki!
o, ja pierdziu! (przepraszam ;) )
SUPER, ŚWIETNE!
przepiekne...
klimat kojarzy mi sie z pierwszymi sesjami recuenco ... gratulacje i uklony
Dokładnie! Klimat bardzo podobny, szczególnie drugie zdjęcie :)
Rewelka Adamie :)
downunder
02-09-2008, 11:16
Nic dodać, nic ująć ... faktycznie świetne!!! :D
qrczaczki ;) To i ja nie będę się wyróżniał z tłumu... Fantastyczny klimat...
genialnie klimatyczne! brawo!
Adas bajeczne foty. Jedynka mnie zaczarowala ! Po prostu mistrzostwo swiata!
Klasa. Gratuluje wyroznien na forumslubnym :)
oczywiscie punktowałem dla Ciebie :D
Vodafone
02-09-2008, 12:41
Dwójka rządzi !!! ;-) :mrgreen:
W końcu mogę publicznie pogratulować fotek. Oczywiście jedynka dla mnie jest ponadwymiarowa!!! Ale już kilka dni temu słodziłem Ci za to zdjęcie! Pięć gwiazdek!
Gawronnek
02-09-2008, 12:50
cóż można dodać po wcześniejszych komentarzach, nisko chylę czoło zarówno przed kadrami jak i obróbką drugiego, nie wiem ile kosztuje u Ciebie sesja (i w sumie nawet nie pytam) ale takie zdjęcia ślubne są warte każdej ceny ;)
moje zdanie znasz ;) jeszcze pol roku i bedziemy krecic MAsterOfPolishWeddingPhotographers - bo taka mocna 10tka to by sie znalazla! a swoja droga to wpadlem na super pomysł tylko nie mam szans na jego zrelizowanie:D
Adam - marudzenie przy takich fotach to byłaby istna głupota. Masz talent i wiesz jak wykorzystać narzędzia.
Piękne zdjęcia.
pozdrawiam
Świetne zdjęcia, klimacik jak zawsze :)
Za kol mikkay, również myślę że to Pałac Goetzów w Brzesku. :)
superkomornik
02-09-2008, 17:19
Po prostu cudo :)
gratuluję *****
pozdrawiam :-D
Profesorze Trzcionka, świetny wykład z fotografii ślubnej! Na drugiej auli (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=70611) miałem również okazję posłuchać referatu profesor Kaliny. To jakaś cicha zmowa profesury Wydziału AF-S (Artystycznej Fotografii Ślubnej)? Darmowe seminarium dla nikonowskiej braci? :)
raczej Brzesko:)
piekne.
dla uzupelnienia:
dzis pierwszy dzien w nowej pracy- czyli ciezki dzien,
moja corka- pierwszy dzien w przedszkolu- czyli ciezki dzien dla rodziny.
wracam do domu, otwieram Nikona i kolejne ciezkie przezycie po ogladnieciu tych zdjec.
musze tu juz chyba nie wchodzić :)
gratulacje:)
Ehh te zdjęcia już wielokrotnie oglądałem..analizowałem... się przyczepić nie ma do czego no.. :) ;) Mistrzostwo i piękno:)
Pozdrawiam.
AMI
PS. 5*
uff...jakoś zebrałem siły wiesz po czym i czekam z utęsknieniem wiesz na co ;) :p
Moje zdanie na temat tych fot już znasz :)
Niedzwiedz
02-09-2008, 23:37
same panie warjactwa pokazujesz , ale piekne te warjactwa !
tymancjo
03-09-2008, 10:58
same panie warjactwa pokazujesz , ale piekne te warjactwa !
A pod tym sie podpisze obiema kończynami górnymi ;)
well done!
potrafisz człeka w ziemie wdeptać...
CUDO!!! Pozostaje tylko pogratulować!!! :shock::shock::shock:
Nie mogę się napatrzeć!!!
potrafisz człeka w ziemie wdeptać...
Zgadzam się z kolegą!
Bartek Witek
03-09-2008, 13:19
Brutal ;)
Piękne są !!
diZaster
03-09-2008, 13:25
Adam wins... fatality :mrgreen:
sleepless
04-09-2008, 10:09
Adam wins... fatality :mrgreen:
Adam is GODLIKE ;)
Gratuluję
koło takich zdjęc nie można przejść obojętnie - gratuluję
Także widziałem na stronie WWW.
Zdjęcia piękne.
Zastanawiam się tylko do czego zmierza ta fotografia ślubna - ludzie leżący na schodach, stojący na kamieniach ;)
Może jestem zbyt konserwatywny... :)
Zastanawiam się tylko do czego zmierza ta fotografia ślubna - ludzie leżący na schodach, stojący na kamieniach ;)
A jaka powinna być ta konserwatywna fotografia ślubna, która ci się podoba?
Naprawdę jestem ciekawa.
sa miejsca w tym kraju i sa odbiorcy, ktorzy uznaliby Twoje zdjecia za fatalne i nieudane. wszystko jest uzaleznione od rynku w jakim sie poruszasz i od koncowego odbiorcy.
Adam Trzcionka
04-09-2008, 12:04
wiesz, tu zawsze decyduje podwójna optyka - tego właśnie, czy ty jesteś konserwatywny i czy konserwatywni są twoi klienci. w sytuacji, kiedy i ty i ludzie oczekujecie powściągliwej, stonowanej, klasycznej fotografii - trafił swój na swego. czasem odwrotnie - obie strony chcą szaleć. czasem znowu wizje są diametralnie różne i to jest sytuacja najstraszniejsza ;-)
inna sprawa, że na te "szaleństwa" trzeba mieć jakiś pomysł - ja miałem taki, żeby połozyć ich na schodach, wpisac w rytm tego pięknego miejsca. BW np kąpia ludzi po uszy w morzu. Kalina robi przepiękne zdjęcia w starych kamienicach, z wizją, poetycko mięszając temperatury barwowe. artjub preferuje z kolei seks oralny na torach. a wielu innych robi zdjęcia na parkowych ławkach i jak widać - każdy z nas funkcjonuje, żyje, zartuje i ma się nieźle. podobnie klienci.
miałem ostatnio klientów nurkujących i żeglujących, wspinających się, kochających morze i wiatr, pomyśl, czy klasyczna parkowa ustawka "kochać to patrzeć w tym samym kierunku" współgrała by z ich patrzeniem na świat, z dynamika dusz ;-), ich aktywnością, wolnością, radością? coś nie bardzo. dlatego zrobiliśmy zdjęcia w kilku miejscach - bardziej klasyczne w starym pałacu (to para z drugiej foty) oraz bardziej "szalone" nad morzem.
mam wrażenie, odnosząc się bezpośrednio do twoich słów, że są nurty fotografii slubnej, które tylko pozornie zmierzają do udziwnień i szaleństw na siłę. ta, która cenie i chce uprawiać zmierza do kontrastowości, zderzeń, charakterności, żywiołow i opowieści o konkretnych ludzaich. pisac łatwiej, niż zrobić, ale co tam. ja dopiero zaczynam :) ;-)
Adam Trzcionka
04-09-2008, 12:14
sa miejsca w tym kraju i sa odbiorcy, ktorzy uznaliby Twoje zdjecia za fatalne i nieudane. wszystko jest uzaleznione od rynku w jakim sie poruszasz i od koncowego odbiorcy.
naturalnie. ale ja te zdjęcia uważam za dobre, nawet jeśli się wysilę na obiektywizm ;-)
moje prawo, zadanie i przyjemność dogadzać gustom moich klientów. tak funkcjonuje świat, że niemal wszystkiemu, co odrażające i fatalne można stawiać pomniki, a i wszystko co dobre może można wykpić i chcieć inaczej. i chwała Bogu. są gusta, jest wolność, niechaj każdy ma ślubne zdjęcia, jakich pragnie.
OK - spokojnie - wiem o co chodzi :)
Napisałem swoje słowa w celu pochwały i wyrażenia swojego zdumienia dla talentu Adama :)
Ale to generalnie jest tak, że dość często klientom podoba się całkiem coś innego niż nam (fotografującym).
Ja już spotkałem się z tym, że ludziom podobały się zdjęcia, które moim zdaniem były lipne ( i odwrotnie).
I teraz pytanie brzmi - czy poddać się temu i robić pod publikę, ale mając świadomość, że nie jest to co byśmy chcieli robić... Czy robić według własnej wizji...
Adam, co chyba nie jest tajemnicą, na brak klientów raczej nie narzeka, robi to co uważa za słuszne i jak widać znajduje klientów, którzy są bardzo zadowoleni. I o to chodzi :)
Napiszę tylko "mniam!". Zdjęcia powalają pod każdym względem (podoba mi się wszystko od kadru przez kolorystykę aż po technikę obróbki). Moje gratulacje!
prz3mo - ile razy można o tym samym? Do Adama przychodzą klienci i płacą coraz większą - na szczęście! :!: - kasę, by mieć zdjęcia takie jakie on robi.
Ile razy można wyjeżdżać z tym, że ludziom to raczej się podoba co innego, ze ogól, ze to, ze tamto.
Czym lepiej robisz i więcej serca wkładasz w swoją pracę, tym prędzej znajdzie sie ktoś kto to doceni. I zapłaci za to:)
Ani Adam, ani ja, ani podejrzewam nikt sensownie myślący nie chce uszczęśliwiać na siłę par, które wolą tzw. standard klasyczny.
artjub preferuje z kolei seks oralny na torach.
Kurde, że też ja nie widziałem tego zdjęcia :mrgreen: Eeeehhhh....
To rzeczywiście był taki hardcore? :mrgreen:
prz3mo - ile razy można o tym samym? Do Adama przychodzą klienci i płacą coraz większą - na szczęście! :!: - kasę, by mieć zdjęcia takie jakie on robi.
Ile razy można wyjeżdżać z tym, że ludziom to raczej się podoba co innego, ze ogól, ze to, ze tamto.
Czym lepiej robisz i więcej serca wkładasz w swoją pracę, tym prędzej znajdzie sie ktoś kto to doceni. I zapłaci za to:)
Ani Adam, ani ja, ani podejrzewam nikt sensownie myślący nie chce uszczęśliwiać na siłę par, które wolą tzw. standard klasyczny.
Kalina, chyba mnie nie zrozumiałaś :) Ja pisałem o tym w dobrym tego słowa znaczeniu, bo uważam Jego zdjęcia za rewelacyjne. I wiem, że wielu ludziom się także podobają. Ale jak ktoś słusznie zauwazył nie muszą się wszystkim podobać. I tylko do tego się odniosłem...ehhh...
prz3mo- ja nie twierdziłam, że krytykujesz Adama. Po prostu podnosisz dylemat, którego tak naprawdę nie ma.
prz3mo- ja nie twierdziłam, że krytykujesz Adama. Po prostu podnosisz dylemat, którego tak naprawdę nie ma.
OK, nie będę się spierał, bo nie mam takiego doświadczenia jak Ty i Adam w tym temacie :)
delfin2525
04-09-2008, 13:12
chyle czola , przepiekne
świetne zdjęcia, pomysł niesamowity.
pozdrawiam
piekne zdjecia
nie ukrywam, ze slinie sie troche do obrobki :)
pozdrawiam
GENIALNE no i piąteczka będzie nie ma to tamto .
artjub preferuje z kolei seks oralny na torach.Kurde, że też ja nie widziałem tego zdjęcia :mrgreen: Eeeehhhh....
To rzeczywiście był taki hardcore? :mrgreen:
ehh... ja już nie wiem czy to dobrze, czy źle, że pokazałem te zdjęcia na forum
jestem natomiast przekonany, ze dobrze zrobiłem wykonując te zdjęcia.
ludzie to już 3 wątek o zdjęciach ślubnych, w którym przywołano moje fotki... hmm... sam nie wiem co o tym myśleć
Adam Trzcionka
04-09-2008, 16:58
ludzie to już 3 wątek o zdjęciach ślubnych, w którym przywołano moje fotki... hmm... sam nie wiem co o tym myśleć
sława Artur, sława. GG na niewidoczny, powiększenie skrzynki mailowej do 10GB. teraz juz nic nie będzie takie, jakie było przedwczoraj :lol:
:):):)
Adamie, poprawiłeś mi humor !
sława Artur, sława. GG na niewidoczny, powiększenie skrzynki mailowej do 10GB. teraz juz nic nie będzie takie, jakie było przedwczoraj :lol:
yhy i nawet w "TVN Uwaga" o tym mówili ! :mrgreen:
;)
a moge prosic twórce-artujb- o przeslanie mi na priva tych dwoch usunietych zdjec bo nie zdazylem zobaczyc :)
arturjb dobry z Ciebie marketingowiec, najpierw wrzucasz jakieś zdjęcie, które usuwasz i nagle stają się kultowe, mało kto je widział a wszyscy o nich mówią, muszę to wypróbować, gratuluję i pozdrawiam, przepraszam za OT.
Darek Jankowiak
04-09-2008, 20:31
arturjb dobry z Ciebie marketingowiec, najpierw wrzucasz jakieś zdjęcie, które usuwasz i nagle stają się kultowe, mało kto je widział a wszyscy o nich mówią, ...
Dokładnie:):) Ciekawość człowieka zżera jak jasna cholera :):):):)
A ja tak jeszcze zapytam...
Ile użyłeś mm na pierwszy zdjęciu by objąć to wszystko?
... myślę, że 15 spokojnie wystarczy :)
... myślę, że 15 spokojnie wystarczy :)
Bez cropa.
Adam Trzcionka
04-09-2008, 20:51
ano, fisz 15 mm na FF + 193 cm wzrostu i stanie na palcach :lol:
eeeee to ja nie powtórzę tego kadru? :???:
ano, fisz 15 mm na FF + 193 cm wzrostu i stanie na palcach :lol:
Ech, mam 18mm na FF, a i 4 cm wzrostu brakuje :)
eeeee to ja nie powtórzę tego kadru? :???:
Obcas, obcas ;)
PS nie mam zamiaru odgapiać kadrów ślubny - o to proszę się nie martwić :)
PS2 a wygrałem coś za to, że zgadłem jako pierwszy gdzie to jest? :)
Chyba, że zostanę ukarany za to, że wypaplałem :P
Obcas, obcas ;)
Piętnastocentymetrowy obcas? hmm.. może warto się nauczyć chodzić na takim ... dla takich kadrów :D
Piętnastocentymetrowy obcas? hmm.. może warto się nauczyć chodzić na takim ... dla takich kadrów :D
Nie narzekać, nie narzekać - i tak wzrostu bozia Ci nie poskąpiła :)
A w związku z wątkiem - piękne zdjęcia Adam.
193 cm wzrostu :lol:
Za to Adam musi mieć problem z żabią perspektywą:)
mariusz_777
04-09-2008, 23:03
Super bardzo się podobają:)
Pozdrawiam
Bomba,
oba potwierdzają trywialną prawdę głoszoną na tym forum nie raz, że przed zrobieniem zdjęcia TRZEBA MYŚLEĆ.
Jest z czego się uczyć
Pozdro
MarzycielPL
05-09-2008, 21:50
Jak dla mnie najlepsze zdjecia jakie widzialem na tym forum narazie. Szczere gratulacje i pelen podziw:)
Bomba,
oba potwierdzają trywialną prawdę głoszoną na tym forum nie raz, że przed zrobieniem zdjęcia TRZEBA MYŚLEĆ.
Jest z czego się uczyć
Pozdro
O!!
niech nam żyje Adam T :D
Adamie- ile czasu zajmuje ci wlasnie to myslenie nad kompozycją/pomyslem na zdjecie?
Wchodzisz przykladowo do tego palacyku w Brzesku i automatycznie i tak przy okazji masz taką wizje czy np. poswiecasz kilka/nascie minut na rekonesansik zanim nawet wyjmiesz aparat,
mozesz to zdradzic ?
Kraftsman
05-09-2008, 23:45
Aż gębę rozdziawiłem z wrażenia. Masterpieces.
wasilewskipiotr
06-09-2008, 01:01
Klasa sama w sobie
szkoda ze daleko bo bym przyszedl po nauki ;)
pozdrowienia
Również pochwalę :) Ładne "brązy", aczkolwiek na dwójce dałbym chyba ciuteńke więcej kontrastu... PZDR!
Klasa sama w sobie
szkoda ze daleko bo bym przyszedl po nauki ;)
pozdrowienia
myslisz ze tak ot byś sie dostał :D ?
Pogratulować mistrzowskich ujęć.
wasilewskipiotr
08-09-2008, 01:18
myslisz ze tak ot byś sie dostał :D ?
mysle ze mam jednak daleko :D
Sculptoris
08-10-2008, 15:03
W innym wątku zobaczyłem stopkę. Pomyślałem sobie, że zajrzę na stronkę i zobaczę sobie te ślubniaki. Jak zerknąłem tak też pomyślałem, że nie mam co się za ten temat zabierać ponieważ dzieli mnie przepaść. Zacząłem szukać wątków na forum, trafiłem na ten i... poczułem ulgę. Najwyraźniej te zdjęcia to jednak nie wytwór standardu tylko elity, czyli jest dla mnie jakaś nadzieja ;-)
co będę pisał. dla mnie doskonałość w każdym calu.
co to za odgrzebywanie slabych wątkow ?? ;)
adamturek
08-10-2008, 22:19
Zdjątka super :)
Mam pytanko, gdzie wywołujesz zdjęcia na papier ?? Ja szukam jakiegoś lab'u (najlepiej mającego stronę www), który może wywołać tak obrobione zdjęcia bez żadnej swojej "ingernecji".
cypherdid
09-10-2008, 18:44
meeega wyypas!!!! :D
za Radzik100 - teraz nie pozostaje mi już nic innego, jak iść spać... i śnić...
ADAM, chłopaku, wiem, że się nie przedrzesz pewnie przez gąszcz pozytywów, ale NISZCZYSZ! ;)
Oj wiedziałem, że trzeba kiedyś ponownie odwiedzić tę kategorię. Widzę tylko pierwsze zdjęcie, ale za to jest rewelacyjne. Miejscówka, pomysł, wykonanie - super.
Slicznie, jak zwykle zreszta.
mariofelicjan
13-10-2008, 21:04
bardzo mi się podoba.....fajne miejsca na plenerek :)
Miejsce genialne. Pałac Goetzów Okocimskich w Brzesku. Szkoda, że się właściciele zmienili i do środka nie jest już się tak łatwo dostać.