Zobacz pełną wersję : CY300K a powerlux vc300
Jakie sa różnice w pracy pomiędzy tymi lampami ??
VC na plus
-Teoretycznie szybciej sie ładuję
-Lepsza konstrukcja
-Lepszy wygląd
-3 tryby pracy fotoceli
ale co jeszcze ??
np to :) i inne duperele jak alarm , blokada przedwczesnego wyzwolenia, wewnętrzne rozładowywanie kondensatorów przy zmianie mocy błysku :)
CY - regulacja energii płynna w zakresie 4 przysłon 1-1/8
VC - precyzyjna regulacja w zakresie 1 - 1/32 energii błysku
- regulacja co 1/10 od 1 do 6
- aktualny nastaw pokazany na dwuznakowym wyświetlaczu LCD
np to :) i inne duperele jak alarm , blokada przedwczesnego wyzwolenia, wewnętrzne rozładowywanie kondensatorów przy zmianie mocy błysku :)
CY - regulacja energii płynna w zakresie 4 przysłon 1-1/8
VC - precyzyjna regulacja w zakresie 1 - 1/32 energii błysku
- regulacja co 1/10 od 1 do 6
- aktualny nastaw pokazany na dwuznakowym wyświetlaczu LCD
jak dla mnie to znaczące różnice to 3 tryby pracy fotoceli i wewnętrzne rozładowywanie kondensatorow :) a moze jakies inne marki polecicie w podobnej cenie ?
z tego typu lamp to jeszcze Quantuum, Fighter, Boling innych nie znam ;)
z tego typu lamp to jeszcze Quantuum, Fighter, Boling innych nie znam ;)
Bozno widzę ze jesteś w temacie które według Ciebie sa godne uwagi ??
Patio lepiej to pytanie skieruj do kogoś innego ;) Niestety nie moge powiedzieć które ja uważam za najlepsze w tym przedziale cenowym na obecną chwile i myśle że wiesz dlaczego jak obserwujesz forum :) Napisałem czym sie róznią i w czym są lepsze jedne od drugich oraz jakie sa na rynku po za wymienionymi , a decyzja należy do ciebie i może ktoś jeszcze ci pomoże lub doradzi :) Przykro że dalej pomóc nie moge ale takie "ŻYCIE"
To co napisal Bonzo jest prawda i nalezy z tym sie zgodzic :D Moj wybor padl jednak na 300K. Przekonala mnie ona swoja konstrukcja i niezawodnoscia. Z roznych opinii jakie mozna znaleźć z CY (najczesciej pozytywnych) np nie ma problemow z synchronizacja o jakich bylo mozna poczytac w przypadku Powerluxow. W kwestii niezawodnosci nie przekonaly mnie z kolei przyciski membranowe jakie sa w powerluxach zastosowane. Jesli np w CY "ukrecisz" pokretlo to bez uszczerbku dla estetyki lampy wzglednie samemu mozesz je wymienic. Do domowego studia gdzie liczy sie rowniez cena zakupu za roznice dokupilem dodatkowo lepszy softbox :D
To co napisal Bonzo jest prawda i nalezy z tym sie zgodzic :D Moj wybor padl jednak na 300K. Przekonala mnie ona swoja konstrukcja i niezawodnoscia. Z roznych opinii jakie mozna znaleźć z CY (najczesciej pozytywnych) np nie ma problemow z synchronizacja o jakich bylo mozna poczytac w przypadku Powerluxow. W kwestii niezawodnosci nie przekonaly mnie z kolei przyciski membranowe jakie sa w powerluxach zastosowane. Jesli np w CY "ukrecisz" pokretlo to bez uszczerbku dla estetyki lampy wzglednie samemu mozesz je wymienic. Do domowego studia gdzie liczy sie rowniez cena zakupu za roznice dokupilem dodatkowo lepszy softbox :D
o jakich problemach z synchronizacja mówisz ?? niespotkalem sie z czymś takim
problemu z synchro już nie ma :) jest to poprawione przez producenta i działają już poprawnie , Nikony też maja błędy i poprawiają oprogramowanie prawda? ;) :) gwarancja jest 12miesięcy i pełny serwis gwarancyjny i pogwarancyjny (płatny) ale zawsze masz pewność że nie zostaniesz z awarią na lodzie :) od roku mam te Powerluxy w studiu i nic narazie nie padło ani przyciski ani lampy , mam wszystkie moce jakie są oferowane na rynku. CY też mam i owszem są niezawodne i trwałe , ale jak pisałem wyżej maja mniej do zaoferowania jak VC :)
jak dla mnie to znaczące różnice to 3 tryby pracy fotoceli i wewnętrzne rozładowywanie kondensatorow :) a moze jakies inne marki polecicie w podobnej cenie ?
O ile wiem to CY-300K tez maja wewnetrzne rozladowanie kondenstorow.
Nie wiem o co chodzi z 3 trybami pracy fotoceli?
o to że np Sony Alfa emituje przedbłyski pomiarowe które trzeba wyeliminować i po to jest właśnie ten tryb :) nie każdy wyzwala lampy z kabla , radio czy podczerwień , a poprostu wbudowaną lampą :)
No to raczej średnio przydatne...