Zobacz pełną wersję : Raw Therapee 2.4 zaznaczanie masowe zdjęć
Witam serdecznie mam pytanie jak zaznaczyć w tym programie np 50 zdjęć aby wywołać je masowo z takimi samymi ustawieniami. Próbuje to zrobić i mogę tylko jedno zdjęcie zaznaczyć a następnie je wywołać. Za pomoc z górskim Hejjj
tomek969
29-08-2008, 11:27
Niestety nie da się,można tylko zapisać profil i konwertować z tymi samymi ustawieniami,ale nadal pojedyńczo.
Ale lipa no niestety co tanie to drogie
Dziś pokazała się wersja 2.4beta1, do zassania ze strony. Trochę się pozmieniało.
Docelowo wersja 2.4 będzie miała konwersję wsadową, w becie jeszcze tej opcji nie ma.
A radzi sobie ten program z RAW-ami z D90 ?
The Structorr
27-10-2008, 22:20
Dziś pokazała się wersja 2.4beta1, do zassania ze strony. Trochę się pozmieniało.
Docelowo wersja 2.4 będzie miała konwersję wsadową, w becie jeszcze tej opcji nie ma.
No jak to nie ma jak jest, właśnie testuję. Nie działa ctrl-a ale możesz normalnie zaznaczyć klikiem z ctrl pojedyncze pliki lub z shiftem całą grupę, potem prawoklik i wybierasz zapisany profil (lub skopiowany wcześniej do schowka) i dodajesz do kolejki. Uruchamiasz prcessing i czekasz aż się skończy (lub obrabiasz inne zdjęcia bo GUI się nie blokuje)
A radzi sobie ten program z RAW-ami z D90 ?
Nie mam pojęcia, ściągnij, zainstaluj, sprawdź :)
No jak to nie ma jak jest, właśnie testuję. Nie działa ctrl-a ale możesz normalnie zaznaczyć klikiem z ctrl pojedyncze pliki lub z shiftem całą grupę, potem prawoklik i wybierasz zapisany profil (lub skopiowany wcześniej do schowka) i dodajesz do kolejki. Uruchamiasz prcessing i czekasz aż się skończy (lub obrabiasz inne zdjęcia bo GUI się nie blokuje)
Cholera, tak się zafiksowałem ichnim stwierdzeniem, że przetwarzanie wsadowe będzie dopiero w wersji finalnej, że mi to umknęło :mrgreen:
Odświeżam z nowym pytaniem:
Czy RawTherapee otwiera i przetwarza zdjęcia z D90 i D700?
z d700 i owszem. Ja tylko tego używam
KOledzy prośba - jak otworzyć fotki w therapee?? Zainstalowalem program klikam w lewym dolnym rogu na dysk c i nic !! Cholera mnie bierze !
w lewym dolnym rogu jest rozwijane drzewko, klikasz w strzałkę po lewej stronie wybranego katalogu (np. "/") aby rozwinąć podkatalogi, analogicznie postępujesz z kolejnym (np. "/media") i tak aż do celu.