Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Wawel moje spojrzenie
jak wam sie podoba takie inne "strzeliste" spojrzenie i obróbka.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.arturjanczak.com/nikon/wawel.jpg)
Nie zapomniałeś wstawić zdjęcia ?
nie, myślę, że powinno być ok
ja jestem na tak ,nie jest to co prawda taki typowy kadr architektury - ale moze dzięki temu wyszło bardzo fajne w odbiorze zdjecie :-D
Teraz widzę :). Podoba mi się obróbka - budynki wyglądają bardzo ładnie. W kadrze przeszkadza mi roślinność - trochę jej za dużo, szczególnie te dwie odstające gałązki mi przeszkadzają. Chciałeś roślinnością zasłonić ludzi? Jak dla mnie ciut za dużo nieba na górze kadru i zbyt mocno przyciemnionego.
snaperius vulgaris
28-08-2008, 16:19
Nie no.. ładne.Habyzie też.
nawet fajne co do tych kwiatków to nie mam zdania...ale ogólnie fotka sie podoba
Niekonwencjonalnie, pomysłowo... Podoba mi się
wg mnie za duzo kwiatow...przeszkadza mi to w odbiorze zdjecia
Też mam wrażenie, że kwiaty zdominowały kadr, a reszta bardzo dobra.
Myślę, że dzięki kwiatom zdjęcie zyskało na trójwymiarowości, chciałem na to spojrzeć po prostu inaczej. Widziałem już tyle przepięknych zdjęć Wawelu, że naprawdę jest trudno pokazać to inaczej. Trzeba jednak cały czas próbować i uczyć się widzieć świat, bo przecież w tym jest cała frajda :)
P.s dziękuję za wszystkie dotychczasowe komentarze.
Nostromo
30-08-2008, 11:30
Podoba mi się. Pzdr.
Trzeba było nieco odsunąć obiektyw od kwiaciorów i ostrość ustawić na hiperfokalną.
Z takim rozmyciem pierwszego planu jest kiepsko.
todominik
31-08-2008, 15:50
Jeger zdjęcie naprawdę inne o tych wszystkich jakie widziałem - fakt jak już wcześniej było pisane te kwiaty troszkę przeszkadzają (mam głównie na myśli te dwa wystające kwiatki). Obróbka naprawdę bardzo fajna, uwielbiam takie zdjęcia... Mógł byś zdradzić w czym i jak takie coś robisz?
Fajnie, szkoda tylko tych ludzi, którzy trochę poucinani są.
mi nie lezy. kadr pocztowkowy, fakt. osobiscie uwazam, ze same dramatyczne niebo wystarczyloby do uczynienia go orginalnym w sensie pozytywnym. tak stalo sie pstrokate. na pierwszym planie mamy wielokolorowa plame, kotry wyglada, jakby gnila.
Obróbka jest dla amatorów, pomysł z kwiatkami zupełnie nietrafiony, nudny kadr (pocztówkowy) i ludzie w nim. Źle.