PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Tuż przed...

arturborzecki
28-08-2008, 11:06
Hej,

Zainspirowany podobnym zdjęciem podszedłem do tematu w taki sposób... Fotka pokazuje ostatnią chwilę przed... B&W i kolor to zestawienie przeciwstawnych elementów życia i śmierci, mata symbolizuje drogę wiodącą na 2 stronę przez bramę do wieczności jaką jest rama lustra... (niestety lustro chyba trochę za małe było..). Brak ostrości i mala GO zaplanowana - miało być tak mgliście i surrealnie...

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Mimo wszystko chyba jednak "sztuka w fotografii" jakoś mnie nie pociąga wole reportaże i makro :)

PS- przy okazji tego zdjęcia powstało inne z wątku Samotność..

Pozdrawiam,
Artur

remos
28-08-2008, 11:41
Jest klimat.

zebda
28-08-2008, 12:38
1. Nie lubie opisow typu co symbolizuje szmatka, ramka i okienko...ale luz

2. Jak dla mnie zbyt malarskie kolory...tak jak sama reka mi sie podobala tak tu jakos mniej...takie nie zdjeciowe to zdjecie...dla mnie podkreslam.

Burkinafaso
28-08-2008, 12:45
Artur, sama łapa z poprzedniego wątku bardzo mi się podoba. Nie jest dopowiedziana, pozwala na indywidualną interpretację. Tutaj - wg mnie - zbyt dosłownie...

PaweleM
28-08-2008, 13:17
samobojca!-tak to odbieram...brak mi zakrwawionej zyletki na stole lezacej obok "kaluzy" krwi splywajacej z pocietej reki...mroczna fotka...podoba mi sie....

hmm...moze nie "mroczna"-to zle slowo...ale zdjecie ma w sobie "smierc"...pokazuje ja..

arturborzecki
28-08-2008, 13:36
wyszło jak wyszło :) Burkinafaso - mi tez się bardziej sama ręka podoba niż to ujęcie, ale oba są robione w tym samym czasie.. taki eksperyment... raczej jednorazowy :) no a teraz wracam do robaczków i makro :P

pastrana
28-08-2008, 14:13
Dobre! Nawet bardzo! Wyjasnienie sie przydało :)

Locter
28-08-2008, 17:38
Oj Panie, bardzo dobre wg. mnie, wzbudza emocje.

Megazordon
28-08-2008, 17:42
Zdjęcie dobre, ale moim zdaniem interpretację powinieneś zostawić oglądającym.

arturborzecki
28-08-2008, 18:05
hmm no w sumie... ale chcialem napisac zeby nie bylo postow w stylu ze tło niedobre :)

Darek Jankowiak
28-08-2008, 18:12
Podoba mi się klimat, podobają mi się te "malarskie" (jak się ktoś wyraził kolory) jak również zestawienie WB i koloru.