Zobacz pełną wersję : 2 sabinki zdalnie
Witam,
Mam SB600 oraz SB900 czy jest jakiś sprzęt, którym odpalę zdalnie
te lampy z aparatu nie uruchamiająć lampy w aparacie (kabel, radio)?
Pozdrawiam.
Można na przykład sterownikiem błysku SU-800
A coś trochę tańszego (kabel) ?
Pozdr.
w dziale lamp błyskowych są wątki dotyczące strobing'u. tam jest wszystko fajnie opisane.
A coś trochę tańszego (kabel) ?
Pozdr.
jeżeli chcesz mieć TTL to radio i kabel odpada.
Gdy to zastosujesz to możesz działać, ale w trybach lampy M albo A.
nysander
26-08-2008, 21:54
wyzwalasz CLSem z wbudowanej ale wyłączasz jej udział w doświetlaniu, tylko błyski sterujące się pojawią
wyzwalasz CLSem z wbudowanej ale wyłączasz jej udział w doświetlaniu, tylko błyski sterujące się pojawią
Rozumiem, że tą opcję trzeba ustawić w puszce?
Pozdr.
tak
Chodzi o ustawienie:
Bracketing/Flash -> Auto BKT Set -> AE Only ?
Pozdr.
nysander
27-08-2008, 19:39
nie, nie wiem jak jest w d200 i po angielsku ale w d80 jest cos takiego jak ustawienia lampy glownej i tam wybierasz tryb commander i w nim definiujesz ze wbudowana ma byc jako --- czyli wyzwala grupy A i B (zaleznie od ustawien) na wybranym kanale a sama jest wylaczona
podaje pobierznie bo nie mam przy sobie aparatu w tym momencie
nie, nie wiem jak jest w d200 i po angielsku ale w d80 jest cos takiego jak ustawienia lampy glownej i tam wybierasz tryb commander i w nim definiujesz ze wbudowana ma byc jako --- czyli wyzwala grupy A i B (zaleznie od ustawien) na wybranym kanale a sama jest wylaczona
podaje pobierznie bo nie mam przy sobie aparatu w tym momencie
W aparacie mam tak:
Commander Mode
Mode Comp.
Built-in -- 1/4 (szare)
Group A TTL 0
Group B -- 1/1 (szare)
Chanel 1 CH
A lampa tak:
Remote
GR A
Ch 1
Jak myślisz dobrze to ustawiłem ?
Pozdr.
masz Built-in --, czyli te -- wskazują, że wbudowana jest wyłączona. Czyli nie błyska. Ale daje przedbłyski.
Sprawdź, powinno być OK.
masz Built-in --, czyli te -- wskazują, że wbudowana jest wyłączona. Czyli nie błyska. Ale daje przedbłyski.
Sprawdź, powinno być OK.
OK działa super !
Wielkie dzięki.
Pozdrawiam.