PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Joanna

Miden
26-08-2008, 14:25
Tylko nie krzyczeć (za głośno ;) )

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img254.imageshack.us/img254/3712/dsc5861copyhe5.jpg)

mOSAd
26-08-2008, 14:35
Pierwsze moje skojarzenie to: "Też byłbym smutny, gdyby mi biust tak klatkę piersiową przygniótł" ;) Czyli dwa główne elementy, które mi nie pasują już znasz. Ale zdjęcie całkiem, całkiem. Troszkę jeszcze tło możnaby lepiej kontrolować chyba, bo wystarczyłoby lekkie odchylenie lewo/prawo, a mogłoby być ciekawiej moim zdaniem. Trzeba tez uważać na ten sposób podpierania się u kobiet, bo wtedy ramię zazwyczaj wychodzi mniej korzystnie.
Za to mamy dobrą jakość obrazu i nie najgorsze światełko (cienie na twarzy tak sobie się układają). Troszkę przeszkadzają szczegóły i kolory metki od spodni i jakiejś kolorowej tasiemki od spodni czy majtek. Niekoniecznie podobają mi się pasy ciemniejszej zieleni wzdłuż alejki. Kolor wygląda na sztuczny.

Do albumu jak najbardziej, choć smutne trochę.

amirez
26-08-2008, 18:34
Ładna, albumowa fotka.
Na marginesie, pierwsze co się rzuciło mi w oczy to szeroki, brązowy pasek.
Chętnie bym zerknął na Twoją fotkę w w układzie ciut bardziej dopieszczonym - "via" to co wyżej, plus brak paska ;)
Modelka super - masz więcej to dawaj.

elanek
26-08-2008, 19:01
Ćwiczcie spojrzenie z modelką (jakieś bardziej "pro") - fotka niezła

atomant
26-08-2008, 21:09
A mi zdjęcie się podoba. Fakt - mogło by być weselsze. Kadr ok. Kolorki i głębia też niezłe. Ogólnie czwórka z plusem :-)

Miden
26-08-2008, 21:50
Dziękuje wszystkim za komenatrze :)

Chciałbym dodać, że jeśli chodzi o:
- uśmiech modelki - ciężka sprawa. Prosiłem ją o ładny uśmiech, miałą go - tuż przed i zaraz za - klapnięciem migawki ;)
- kadrować (odchylać) - próbowałem - zdjęcie staje się zbyt dynamiczne - i w ogóle nie pasowało to do smutnej miny modelki.
- jeśli chodzi o cienie - miałem tylko 1 źródło światła - za wiele nie mogłem. Ale boczne oświetlenie modelki - to efekt zamierzony (czy trafiony? Sami oceniliście)
- pasy w alejce - mój błąd - będę tego unikać :)
- brązowy pasek - to był spontaniczny wypad - nie miałem żadnego wpływu na ubiór ( paradoksalnie - mi ten pasek nie przeszkadza - wiadomo, są gusta i guściki ;) )
- spojrzenie modelki - już ćwiczy ;)

Mam jeszcze klika zdjęć z tej serii, ale są jeszcze bardziej smutne. Bez uśmiechu.
Za to ostatnio ćwiczyłem na jeszcze innej pani Asi - i jak tylko będę miał czas - wstawię następne fotki :)

/pozdrawiam

Zbigniew
26-08-2008, 21:59
- jeśli chodzi o cienie - miałem tylko 1 źródło światła - za wiele nie mogłem. Ale boczne oświetlenie modelki - to efekt zamierzony (czy trafiony? Sami oceniliście)

Właśnie, nikt o tym nie pisał, a należą Ci się duże brawa za doświetlenie. Nikt nie zauważył, bo poprostu jest dobrze i nie rzuca się w oczy. Owszem, może i przydałoby się jeszcze jedno źródło światła, ale i tak to wykorzystane działa bardzo dobrze - nie jest płasko, co mogłoby sprawić światło prosto z gorącej stopki, a jednocześnie jest w miarę równomiernie doświetlone (no może trochę cień na lewym oku przeszkadza). Ogólnie ode mnie duże brawa.

Bonzo
26-08-2008, 22:59
ładnie , czysto , podoba mi się ;)

mOSAd
26-08-2008, 23:11
Właśnie, nikt o tym nie pisał, a należą Ci się duże brawa za doświetlenie. Nikt nie zauważył, bo poprostu jest dobrze i nie rzuca się w oczy. Owszem, może i przydałoby się jeszcze jedno źródło światła, ale i tak to wykorzystane działa bardzo dobrze - nie jest płasko, co mogłoby sprawić światło prosto z gorącej stopki, a jednocześnie jest w miarę równomiernie doświetlone (no może trochę cień na lewym oku przeszkadza). Ogólnie ode mnie duże brawa.

A przepraszam - ja pisałem o światełku (choć skąpo, ale jednak)! ;)

Miden
28-08-2008, 10:50
dziękuje za komentarze ;) W takim razie nie długo podeślę coś nowego :)

/pozdrawiam