PDA

Zobacz pełną wersję : ślubnie dworcowo [stock]

stock
24-08-2008, 19:51
Rzucam się na pożarcie. Co o tym sądzicie. Kolorystka zamierzona - taka chora wizja :) Z dzisiejszego pleneru - cały dzień lało, więc chowaliśmy się na dworcach i w tunelach :)
Czy może dać sobie spokój ?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img233.imageshack.us/img233/7025/forumfc6.jpg)

shaolin
24-08-2008, 19:54
Wolalbym zebys swiatlo rzucil pannie w twarz, a nie na plecy ;) ale ja sie nie znam ;)

roofman
24-08-2008, 20:07
Doświadczenia wielkiego nie mam ale... ja albo bym wystemplował wszystkie bazgroły na ścianie w tle albo przynajmniej zamalował tą zieloną część kółka na ścianie na czarno. Trochę rozprasza w odbiorze. Ogólnie dobry pomysł na niestandardowy kadr :)

giziol
24-08-2008, 21:09
a ja nie czuje tego zdjecia , mysle ze masz cos lepszego w zanadrzu i zaraz nam pokazesz;) z wycieczek tunelowych po wrocku na pewno cos ustrzeliles klimatycznego.

co do zdjecia, ta roza to ni w 5 ni w 10 dla mnie, poprawnie naswietlona fota ot to, mi cos nie pasi.. dawaj dalej ;)

pzdr

piotr w
24-08-2008, 21:15
Dziwna sprawa, ale wypowiadaja się tylko ci, którzy sie nie znają. Żeby było ciekawiej, to tez kompletnie nie moja działka. Ale zdjęcia robi sie dla wszystkich i zaryzykuję, że głównie dla tych, którzy kompletnie się na nich nie znają. Ale do rzeczy.
Podobają mi się kolory, podoba mi się pomysł, poza, schody w drugim planie.
Ale tak jak już zauważono, przydała by się druga lampa (albo pierwsza) i doświetliła nieco przód. Do tego kadr jak dla mnie zbyt szeroki, trochę za dużo tego otoczenia, bo przecież to nie ono jest tu najważniejsze.

stock
24-08-2008, 21:34
ze szczegółów technicznych - jedna lampa z parasolką - dziennego (tunelowego) - tyle co nic. Fakt - można było ciaśniej - ale też nie chciałem tylko samej panny młodej - chciałem tez otoczenie... Po to wrzucam by się dowiadywać. Jak coś obrobię to jeszcze pokażę. Dzieki ;)

ikr
25-08-2008, 09:56
To żeby za bardzo nie odstawać - ja też się nie znam.
Mnie się podoba i to oświetlenie mi pasuje. Jedną rzecz widzę inaczej -- szkoda, że róża jest w rogu - robi się tam bardzo ciasno. Ja bym ją na schody rzuciła - fajna linia by się wtedy stworzyła: panna - róża - schody :)

stock
25-08-2008, 10:43
a najciekawsze w tym wszystkim jest to - ze ja tez się na tym nie znam :D Dzięki za komenty.

ovserwator
25-08-2008, 10:51
Za Giziolem... ta róża pasuje tu jak kiszony do naleśników z dżemem... No i zbyt duża głębia ostrości psuje całą kompozycję... odwraca uwagę od Młodej...
a co.. znam się... (na przekór temu co gada "piotr w")
Pozdrawiam

stock
25-08-2008, 11:01
znane są mi osoby która jadają kiszone z naleśnikami. I co ciekawe - żyją.
Taki był koncept - nie zawsze musi się podobac. Dzieki.

wikary
25-08-2008, 11:09
...na wstepie zaznacze, ze tez sie nie znam ;)- ale pomysl i wykonanie mi sie podobaja.
...no szkoda, ze "nasze" dworce nie sa cukierkowe- stemplowanie w takim przypadku jest bez sesu.
...foto z klimatem- twarz nie jest w glebokim cieniu, wiec jestem nawet na "tak" z tym swiatlem z tylu.
pozdrawiam.

superkomornik
25-08-2008, 11:13
Żeby nie było... ja też się nie znam na ślubnych plenerach :-D
Ale do reczy...
Trochę za duża głębia i, co napisali już poprzednicy, trochę więcej światła na twarz :-) Najważniejsza jest PM, więc ona powinna grać na tym zdjęciu, a przez dużą głębię wzrok lata to tu, to tam :-) Ale Marcin, z pewnością masz jeszcze coś w zanadrzu, więc pokazuj :-)

Adam Trzcionka
25-08-2008, 12:25
szukałbym innej obróbki. ale przede wszystkim mi nie pasuje kadr. lubię skosy, ale ten szalenie mnie rozprasza.

stock
25-08-2008, 12:28
szukałbym innej obróbki. ale przede wszystkim mi nie pasuje kadr. lubię skosy, ale ten szalenie mnie rozprasza.

a jaka obróbkę masz na myśli? Konwersję do BW czy coś innego? Z kadrem tu juz cięzko coś zrobić - natomiast nad obróbka mozna popracowac.

wlopis
25-08-2008, 12:33
jestem pod urokiem tego zdjęcia, połączenie klasyki rodem z hiszpanii z naszą rzeczywistością, ładne światło, rozumiem że masz więcej, pozdrawiam

nie czytałem wcześniejszych opinii

prz3mo
25-08-2008, 12:37
Mi się podoba. Nie będę dorabiał ideologii dlaczego itp... Po prostu jest fajne :)

giziol
25-08-2008, 12:42
nastaw sie ze wystawiajac jedno zdjecie bedzie one surowo poddane ocenie, jak bys wystawil secik to jest inaczej;) a tak siedze nad tym jednym i szukam co mi nie pasuje... ;) klimat jest ok miejsce fajne (nic nie stemplować!) za duzo GO, kadr za krzywy (tzn za krzywy), na zdjeciu panna mloda prowadzi moj wzrok na schody i tam juz zostaje i sie nudze. Moze lepiej szukac prowadnic, schody, linia sciany poręcz prowadzace na PM. Nie przejmuj sie bedziemy tak gledzić bo po to jesteśmy ;) obrabiaj dalszy material i pokazuj z checia obejrze

stock
25-08-2008, 12:49
celowo wstawiłem tylko jedno by poddać je Waszej najsurowszej ocenie. I fajnie, ze są różne opinie. Koejne tez postaram się wrzucac pojedynczo, ew dwójkami.
P.S. nie wyobrażam sobie stemplowania "graffiti" - nie po to jechaliśmy na dworzec by teraz usuwać to na czym nam zależało :) Może zaproponować ta fotkę młodym w BW - co o tym myslicie ?

giziol
25-08-2008, 16:10
mysle ze kolor w tym miejscu robi klimat, ale zapodaj b&w zobaczymy , wystemplus roze ;)

MikeP
25-08-2008, 16:34
i ta rozna ni w piec ni w dziewiec. Jak juz to chyba bukiet panny mlodej a nie jakis zdechly kwiatek

gtad
27-08-2008, 01:09
a ja powiem, że mnie się to zdjęcie podoba. Dla mnie ciekawy kadr, a i kolorystyka jak dla mnie też OK. Generalnie tak niestandardowe zdjęcie jednym "młodym" będzie się bardzo podobać, a innym nie - jest to kwestia gustu. Takie jest moje skromne zdanie ;)