Zobacz pełną wersję : ślubnie dworcowo [stock]
Rzucam się na pożarcie. Co o tym sądzicie. Kolorystka zamierzona - taka chora wizja :) Z dzisiejszego pleneru - cały dzień lało, więc chowaliśmy się na dworcach i w tunelach :)
Czy może dać sobie spokój ?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img233.imageshack.us/img233/7025/forumfc6.jpg)
Wolalbym zebys swiatlo rzucil pannie w twarz, a nie na plecy ;) ale ja sie nie znam ;)
Doświadczenia wielkiego nie mam ale... ja albo bym wystemplował wszystkie bazgroły na ścianie w tle albo przynajmniej zamalował tą zieloną część kółka na ścianie na czarno. Trochę rozprasza w odbiorze. Ogólnie dobry pomysł na niestandardowy kadr :)
a ja nie czuje tego zdjecia , mysle ze masz cos lepszego w zanadrzu i zaraz nam pokazesz;) z wycieczek tunelowych po wrocku na pewno cos ustrzeliles klimatycznego.
co do zdjecia, ta roza to ni w 5 ni w 10 dla mnie, poprawnie naswietlona fota ot to, mi cos nie pasi.. dawaj dalej ;)
pzdr
Dziwna sprawa, ale wypowiadaja się tylko ci, którzy sie nie znają. Żeby było ciekawiej, to tez kompletnie nie moja działka. Ale zdjęcia robi sie dla wszystkich i zaryzykuję, że głównie dla tych, którzy kompletnie się na nich nie znają. Ale do rzeczy.
Podobają mi się kolory, podoba mi się pomysł, poza, schody w drugim planie.
Ale tak jak już zauważono, przydała by się druga lampa (albo pierwsza) i doświetliła nieco przód. Do tego kadr jak dla mnie zbyt szeroki, trochę za dużo tego otoczenia, bo przecież to nie ono jest tu najważniejsze.
ze szczegółów technicznych - jedna lampa z parasolką - dziennego (tunelowego) - tyle co nic. Fakt - można było ciaśniej - ale też nie chciałem tylko samej panny młodej - chciałem tez otoczenie... Po to wrzucam by się dowiadywać. Jak coś obrobię to jeszcze pokażę. Dzieki ;)
To żeby za bardzo nie odstawać - ja też się nie znam.
Mnie się podoba i to oświetlenie mi pasuje. Jedną rzecz widzę inaczej -- szkoda, że róża jest w rogu - robi się tam bardzo ciasno. Ja bym ją na schody rzuciła - fajna linia by się wtedy stworzyła: panna - róża - schody :)
a najciekawsze w tym wszystkim jest to - ze ja tez się na tym nie znam :D Dzięki za komenty.
ovserwator
25-08-2008, 10:51
Za Giziolem... ta róża pasuje tu jak kiszony do naleśników z dżemem... No i zbyt duża głębia ostrości psuje całą kompozycję... odwraca uwagę od Młodej...
a co.. znam się... (na przekór temu co gada "piotr w")
Pozdrawiam
znane są mi osoby która jadają kiszone z naleśnikami. I co ciekawe - żyją.
Taki był koncept - nie zawsze musi się podobac. Dzieki.
...na wstepie zaznacze, ze tez sie nie znam ;)- ale pomysl i wykonanie mi sie podobaja.
...no szkoda, ze "nasze" dworce nie sa cukierkowe- stemplowanie w takim przypadku jest bez sesu.
...foto z klimatem- twarz nie jest w glebokim cieniu, wiec jestem nawet na "tak" z tym swiatlem z tylu.
pozdrawiam.
superkomornik
25-08-2008, 11:13
Żeby nie było... ja też się nie znam na ślubnych plenerach :-D
Ale do reczy...
Trochę za duża głębia i, co napisali już poprzednicy, trochę więcej światła na twarz :-) Najważniejsza jest PM, więc ona powinna grać na tym zdjęciu, a przez dużą głębię wzrok lata to tu, to tam :-) Ale Marcin, z pewnością masz jeszcze coś w zanadrzu, więc pokazuj :-)
Adam Trzcionka
25-08-2008, 12:25
szukałbym innej obróbki. ale przede wszystkim mi nie pasuje kadr. lubię skosy, ale ten szalenie mnie rozprasza.
szukałbym innej obróbki. ale przede wszystkim mi nie pasuje kadr. lubię skosy, ale ten szalenie mnie rozprasza.
a jaka obróbkę masz na myśli? Konwersję do BW czy coś innego? Z kadrem tu juz cięzko coś zrobić - natomiast nad obróbka mozna popracowac.
jestem pod urokiem tego zdjęcia, połączenie klasyki rodem z hiszpanii z naszą rzeczywistością, ładne światło, rozumiem że masz więcej, pozdrawiam
nie czytałem wcześniejszych opinii
Mi się podoba. Nie będę dorabiał ideologii dlaczego itp... Po prostu jest fajne :)
nastaw sie ze wystawiajac jedno zdjecie bedzie one surowo poddane ocenie, jak bys wystawil secik to jest inaczej;) a tak siedze nad tym jednym i szukam co mi nie pasuje... ;) klimat jest ok miejsce fajne (nic nie stemplować!) za duzo GO, kadr za krzywy (tzn za krzywy), na zdjeciu panna mloda prowadzi moj wzrok na schody i tam juz zostaje i sie nudze. Moze lepiej szukac prowadnic, schody, linia sciany poręcz prowadzace na PM. Nie przejmuj sie bedziemy tak gledzić bo po to jesteśmy ;) obrabiaj dalszy material i pokazuj z checia obejrze
celowo wstawiłem tylko jedno by poddać je Waszej najsurowszej ocenie. I fajnie, ze są różne opinie. Koejne tez postaram się wrzucac pojedynczo, ew dwójkami.
P.S. nie wyobrażam sobie stemplowania "graffiti" - nie po to jechaliśmy na dworzec by teraz usuwać to na czym nam zależało :) Może zaproponować ta fotkę młodym w BW - co o tym myslicie ?
mysle ze kolor w tym miejscu robi klimat, ale zapodaj b&w zobaczymy , wystemplus roze ;)
i ta rozna ni w piec ni w dziewiec. Jak juz to chyba bukiet panny mlodej a nie jakis zdechly kwiatek
a ja powiem, że mnie się to zdjęcie podoba. Dla mnie ciekawy kadr, a i kolorystyka jak dla mnie też OK. Generalnie tak niestandardowe zdjęcie jednym "młodym" będzie się bardzo podobać, a innym nie - jest to kwestia gustu. Takie jest moje skromne zdanie ;)