Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Makro ] w moim ogrodzie gdzie czas leniwy...

lazaruss
23-08-2008, 02:42
...
Z zapartym tchem patrzyłem Ci w oczy,
Tak trwała nasza bez słów rozmowa...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

Trochę bałaganu w kadże ale co mi tam. Nigdy nie biegałem za robalami dopóki ta ślicznota mnie nie odwiedziła. A, że właśnie cyałem zdjęcia córeczce więc aparat miałem w łapie - to i popełniłem pierwsze macro w życiu.

aadamuss
23-08-2008, 07:57
Jednak szkoda, że nie na czaarnym tle. Ciężko ją wyłowić na zielonym. Pozdrawiam Adam

lazaruss
23-08-2008, 10:16
No szkoda. Mało mam czarnych roślin w ogrodzie :) . Tylko wtedy byłoby widać same plamki i łepek.

borregaard
23-08-2008, 10:32
Jednak szkoda, że nie na czaarnym tle.
No szkoda...bardzo...
Najlepiej jakby robale tło za sobą wlokły.....:mrgreen:

Mnie tam bałagan w kadrze nie przeszkadza.Ważne ,że ważka ładna..:-D

Pzdr
Andrzej

Mavok
23-08-2008, 11:11
Jak napisał borregaard.

Mnie tam bałagan w kadrze nie przeszkadza.Ważne ,że ważka ładna..:-D

Zgadzam się z kolegą.

aadamuss
23-08-2008, 12:37
Bałaganiarze :) pozdr adam

borregaard
23-08-2008, 12:59
Bałaganiarze :smile:
Nie wiesz co piękne,więc Ci wybaczam....:mrgreen:
Pzdr
Andrzej

Burkinafaso
23-08-2008, 13:38
No jak na pierwsze makro w życiu popełnione mimochodem - to rzekłbym, że wyszło świetnie. Ważka urodziwa niesłychanie, szczególnie gały robią wrażenie. Gadzina po przejściach, bo skrzydełka kapkę sfatygowane - ale ogólnie śliczota.

lazaruss
23-08-2008, 15:37
No jak na pierwsze makro w życiu popełnione mimochodem - to rzekłbym, że wyszło świetnie. Ważka urodziwa niesłychanie, szczególnie gały robią wrażenie. Gadzina po przejściach, bo skrzydełka kapkę sfatygowane - ale ogólnie śliczota.

To wypadek przy pracy. Ważka była naprawdę sporych rozmiarów, do tego w ciekawych kolorach, więc chyba każdy fotoamator mający w takiej chwili aparat w łapach by pstryknął. Zadziwił mnie natomiast rezultat. To zdjęcie zrobiłem pięćdziesiątką 1.8 bez żadnych soczewek, pierścieni itp. (bo poprostu takowych nawet nie posiadam) a zawsze myślałem, że te wynalazki są do makro niezbędne.

Nikuś
23-08-2008, 16:48
Popełnileś(eh.. co jakiś czas ludzie popełniają zbrodnie ;)) nie tylko zdjęcie.... w zasadzie błąd ortograficzny, co raczej każdemu moze się zdarzyć. Jestem jednak zaskoczony, że nasz pokładowy torreador byków, czyli ekonet_pth nie zareagował ;)

Sama fotka przyjemna.. gdyby swiatełko lekko przygasić byłby mnjód i malyna, a tak to tylko cuker i jeżina ;)

pozdrawiam

lazaruss
23-08-2008, 17:53
Faktycznie popełniłem. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie - zgorszonych przepraszam

arachiusz
23-08-2008, 23:36
nie lubie aż tak wielkiego bałaganu , swiatło za ostre mz

lazaruss
24-08-2008, 00:43
nie lubie aż tak wielkiego bałaganu , swiatło za ostre mz

No, daleko tej focie, pod względem kompozycji, światła itd., do obrazów prezentowanych w tym dziale przez znawców tematu. Mimo wszystko jestem z tego ujęcia zadowolony i od wczoraj ma swoje miejsce w folderze na pulpicie (trochę jako ciekawostka, coś innego). Co do światła, to prawda - z racji dość późnej pory najzwyczajniej w świecie, ordynarnie dopalone sabiną :). Kończąc, świadom braków i niedociągnięć technicznych tego zdjęcia a z racji urody modela, postanowiłem podzielić się nim z Wami.
Pozdrawiam

arachiusz
24-08-2008, 00:50
i o to biega przecież, jesteś zadowolony :)

lazaruss
24-08-2008, 01:01
Jestem, jestem. Tym bardziej, że mój ogród ostatnimi czasy często odwiedzają "niezapowiedziani goście" i to wtedy gdy mam aparat pod ręką. By nie być gołosłownym mały bonus. Dział nie ten ale...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

na upartego nawet się tu nadaje, biorąc pod uwagę rozmiar modeli :)

arachiusz
24-08-2008, 10:32
ech mieć taki ogród , jaki rozkład GO na tych psiakach :)

aadamuss
25-08-2008, 00:14
Oj arachiusz tą identyfikacją modeli to mnie zaskoczyłeś :) ale dziękuję za identyfikację łowika. Pozdrawiam adam