PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] twarz

jacek.gold
22-08-2008, 16:03
nawet nie zauważył że go fotografuję
180 to fajna zabawka :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img105.imageshack.us/img105/9782/dsc2082kopia1cq3.jpg)

slavcic
22-08-2008, 16:25
fajnie wyszlo. fajna zabawka, ciekawa twarz :-)

ex!presja
23-08-2008, 16:48
jestem na tak :)

slanting_eye
24-08-2008, 04:16
podoba sie

nysander
24-08-2008, 08:52
fotka mi się podoba, spokojna stonowana, ale ramka ciut ten teges przegięta :D

jacek.gold
24-08-2008, 15:53
No ramki to mi co rusz wypominają :) a ja je co rusz wstawiam bo zdjęcie staje sie jakby dopełnione oprawą. To tak jak z ramą na ścianie; można dać w antyramę i będzie dobrze ale można też dać w paspartu (czy jak się to pisze) z elegancka ramką i będzie inna bajka

nysander
24-08-2008, 21:28
niby masz rację ale szczególnie tutaj na forum zmniejszone fotki z dużą ramką stają się już bardzo małe i zatracają szczegóły.

Grześ P
25-08-2008, 22:06
nawet nie zauważył że go fotografuję (...)
Pytanie, czy on sam byłby zadowolony z faktu zrobienia mu potajemnie zdjęcia ;)

A samo zdjęcie bardzo dobre!

michaelsoncam
26-08-2008, 04:45
Fajowe zdjecie podoba mi sie. Ale patrzac na avatarek zastanawiajace podobienstwo widze.:-D

jacek.gold
26-08-2008, 07:38
Fajowe zdjecie podoba mi sie. Ale patrzac na avatarek zastanawiajace podobienstwo widze.:-D

Lubię jasne :)
Ale to nie mój krewny (tak sądzę)

elanek
26-08-2008, 07:50
Ha, Józef Chrobak! Król Gór! Mój dobry znajomy!

elanek
26-08-2008, 11:45
Pytanie, czy on sam byłby zadowolony z faktu zrobienia mu potajemnie zdjęcia ;)

Byłby - lubi jak się go foci. Niebawem i ja coś rzucę.

Sławek C
27-08-2008, 19:46
Zdjecie bardzo, ale przy okazji chciałbym poruszyć temat Czy kiedy unosimy aparat do oka lub decydujemy się na publiczne zaprezentowanie naszych prac zastanawiamy się czy mamy do tego prawo???? Czy mamy zgodę na rozpowszechnianie wizerunku osób, które fotografujemy. Jakiś czas temu przeczytałem w prasie "Prawo w fotografii" i mam pewne wątpliwości.
Przepraszam Jacku, ale komentarzem tak mnie sprowokowałeś.

jacek.gold
27-08-2008, 20:01
Mająć podejście "na ostrożnego" to nigdy nie zdobędziesz się na uliczne zdjęcie
Dziś miałem ciekawą sytuację ekstremalną;
Czwórka młodych zwiedzaczy szła sobie i wypatrzyła jakiegoś żula który miał tyłek na wierzchy a co bardziej nieapetyczne był obsra** . Jeden z nich dał swój dobytek pozostałym i (dwie dziewczyny i chłopak) i powiedział żeby odeszli dalej bo jak zrobi zdjęcie to go będą gonić i poszedł z aparatem cyknąć zad owego żula. Żul się nawet nie obejrzał ale chłopak i tak się wykazał odwagą bo żul miał towarzysza do spożywania.
Morał z tego taki że czasem warto podjąć ryzyko dla ciekawego ujęcia

Sławek C
27-08-2008, 20:23
Mająć podejście "na ostrożnego" to nigdy nie zdobędziesz się na uliczne zdjęcie
Dziś miałem ciekawą sytuację ekstremalną;
Czwórka młodych zwiedzaczy szła sobie i wypatrzyła jakiegoś żula który miał tyłek na wierzchy a co bardziej nieapetyczne był obsra** . Jeden z nich dał swój dobytek pozostałym i (dwie dziewczyny i chłopak) i powiedział żeby odeszli dalej bo jak zrobi zdjęcie to go będą gonić i poszedł z aparatem cyknąć zad owego żula. Żul się nawet nie obejrzał ale chłopak i tak się wykazał odwagą bo żul miał towarzysza do spożywania.
Morał z tego taki że czasem warto podjąć ryzyko dla ciekawego ujęcia
Oczywiście, ja też robię sporo zdjęć na ulicach ( może dlatego, że bywam w ciekawych miejscach dość często, rożne klimaty tradycje , kultura, aż się porosi) tutaj chaciałem tylko poruszyć sprawę praw do publikacji. Ostatnio chciałem wysłać zdjęcia na konkurs ( jestem kiepski, bardzo kiepski w obróbce i pasowało mi , bo regulamin jej zabraniał) ale warunkiem bła zgoda na publikacje wizerunku osób , a ja mam tyle fotek z Chin ( często bywam) Izraela, Jordanii itp. i co odpuściłem . Na forum się nie sprawdzam, bo tu wszyscy tylko o obróbce a ja nic.

podkreślam że nie jest to skierowane do Ciebie.

mudzin85
28-08-2008, 12:19
Jak dla mnie to mega.

vanve
29-08-2008, 15:13
Ale czad ***** bez zastanowienia.
Pozdro.......

anchel
29-08-2008, 19:30
Piękny portret ale technicznie. Nawet świetny. Dla mnie jednak trochę chłodny. W portrecie ulicznym cenię dwie rzeczy: albo uchwycenie mimowolnej sytuacji, przypadkowego człowieka-twarzy, który ekspresyjnie przeżywa daną sytuację (gniew, strach, żal, zaciekawienie etc.) albo mocną integrację z fotografem, gdzie główną rolę gra spojrzenie.
A tu dostałem świetny szkic, "rysunek akademicki".

anchel
29-08-2008, 19:33
<...>Na forum się nie sprawdzam, bo tu wszyscy tylko o obróbce a ja nic. <...>

Ale ja na przykład z chęcią zobaczę dobre zdjęcia uliczne - przecież tam obróbka to się do zmniejszenia może ograniczyć. Obiecuję nic nie wspomnieć o obróbce. Zresztą po co wspominać skoro zdjęcie jest dobrze naświetlone, skadrowane i ma nośny temat.

badabuzz
29-08-2008, 22:54
Zdjęcie O.K., ale moim zdaniem ramka totalnie niszczy efekt i zbytnio się w oczy rzuca