Zobacz pełną wersję : [ Portret ] eksperymentowałam...
...i nie wiem czy jeszcze kiedyś powinnam. Kolejny raz Kaś.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img225.imageshack.us/img225/5994/eksperymentmaemniejszemri0.jpg)
Miłego.
Przemsky
22-08-2008, 00:04
hej,
Chcialem napisac odpowiedz, to mi sie komp zrestartował - może to jakiś znak ze nie powinienem ;)
Wiec w skrócie: tło mi nie pasuje, widać że było coś grzebane i nie wcale to fotce nie pomogło.
Dryga rzecz, już bardziej subiektywna: drażni mnie cześć bluzki zaraz pod brodą. Nie potrafiw wytłumaczyć dlaczego-po prostu psuje mi odbiór.
Pozdrawiam :)
szczerze powiedziawszy wolałem Twoje wcześniejsze prace. Jest ciekawie, ale z fotela nie zrzuca :)
kadr ok moim zdaniem. takie inne...mi podchodzi...
Bardziej delikatnie?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img220.imageshack.us/img220/7867/hjnjvgfesxermaemniejszeox9.jpg)
Tomek Konopka
22-08-2008, 12:53
Które lepsze ? ,trudno wybrać
Też myślę, że drugie lepsze.
Artur Jonik
22-08-2008, 15:24
2. Bardzo fajna
aioingee
22-08-2008, 15:41
Mnie dwójka nie przekonuje. Modelka wygląda jakby miała na twarzy jakiś tani puder czy tam make-up... i miejscami jakaś brudna się wydaje...
Mnie dwójka nie przekonuje. Modelka wygląda jakby miała na twarzy jakiś tani puder czy tam make-up... i miejscami jakaś brudna się wydaje...
Proszę o zaznaczenie gdzie te dziwy występują.
aioingee
22-08-2008, 16:21
Występują na twarzy, rzecz jasna.
Po prostu nie podoba mi się, że zdjęcie wygląda jakby modelka miała nawaloną kupę pudru.
Występują na twarzy, rzecz jasna.
Po prostu nie podoba mi się, że zdjęcie wygląda jakby modelka miała nawaloną kupę pudru.
Wiem, że sfotografowałam twarz a nie tył... Zaznacz mi proszę na zdjęciu miejsca, w których widzisz to czego pozostali nie widzą.
aioingee
22-08-2008, 20:09
Nos, policzek.
Adam Trzcionka
22-08-2008, 20:12
obydwa ciekawe, ale dla mnie bardziej pierwsze. wyraziste, mocne, z fajnie pojechanym kontrastem. podoba mi się.
Wiem, że sfotografowałam twarz a nie tył... Zaznacz mi proszę na zdjęciu miejsca, w których widzisz to czego pozostali nie widzą.
Widzą, widzą, tylko nie piszą :) Być może to taka uroda modelki, ale też obstawiam makijaż.
1. Bluzka i jej kołnierzyk popsuły całe zdjęcie. Kołnierzyk w tej konwersji wygląda jak jakaś szarobrudna plama - na pierwszy, drugi i trzeci rzut oka, nie wiadomo co to jest, bo wygląda jak tło. Jakieś kawałki koronek, dopiero po wnikliwej analizie widać, że to być może jest bluzka.
Szyja wyszła mało atrakcyjnie.
Sama twarz mi się podoba w tej konwersji, to poniżej są problemy.
2. Przyjemne.
W zmniejszeniu oczywiście jest złudzenie, że oko nieostre, ale zapewne to kwestia skalowania, a nie nieostrości na zdjęciu.
Wspomniana gruzdkowatość na skórze psuje efekt zdjęcia, które w tej konwencji dobrze by było wymuskane.
Przemsky
22-08-2008, 21:05
Bluzka i jej kołnierzyk popsuły całe zdjęcie. Kołnierzyk w tej konwersji wygląda jak jakaś szarobrudna plama - na pierwszy, drugi i trzeci rzut oka, nie wiadomo co to jest, bo wygląda jak tło.
Się już nie odzywałem, bo wydawało mi się że tylko ja to widzę. Z racji niewielkiego doświadczenia pomyślałem ze to tylko moje dziwne oko, i nie chciałem autorowi mieszać w głowie. Uff, nie jest ze mna tak źle :)
Dwójka- za kolegami, zdecydowanie lepsza, mnie osobiście faktura skóry nie przeszkadza. Podoba mi sie poza.
I tyle :)
Pozdrawiam
Portret nie glamour, nie muskam.
aioingee - niektórzy też widzieli ufo, ja brudu w tych okolicach nadal nie widzę.
Dziekuje wszystkim. Pozdro!
Portret nie glamour, nie muskam.
A ja widzę tu glamour, a nie portret.
Vodafone
22-08-2008, 23:50
jesli już to dwójka.... ale szału nie robi - wcześniejsze prace były lepsze....
Za "jedynkę" modelka być może Cię nie pokocha. Pod żuchwą widoczna pseudosolaryzacja (tak się to zjawisko nazywało w fotografii analogowej, a czy teraz jest znane? Nie wiem...).