PDA

Zobacz pełną wersję : I znowu Jola

slavcic
21-08-2008, 10:57
Jakoś tak wychodzi że naajczęsciej trafia przed mój obiektyw ;-)
Wieczorny spacer i ...rozklapciane mirabelki - hehe, świetny materiał na zdjęcie.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img135.imageshack.us/img135/2756/set1auf3.jpg)

stig
21-08-2008, 11:01
Plaskie takie.
Porozjasniales przesadnie cienie w postprocessie, czy tak wyszlo z aparatu?

slavcic
21-08-2008, 11:13
bawilem sie lajtrumem. rzeczywiscie w tle padl kontrast (ale mi to akurat w tym wypadku odpowiada). dzieki za uwage :-)

stig
21-08-2008, 11:17
bawilem sie lajtrumem. rzeczywiscie w tle padl kontrast (ale mi to akurat w tym wypadku odpowiada). No gdyby tlo bylo ciemniejsze, to dziewczynka na pewno mocniej rzucala sie w oczy / odcinala od tla. A tak zbytnio sie zlewa -- wyglada jak na tle fototapety. ;)

slavcic
21-08-2008, 11:21
fototapeta. ble ;-) nie o to mi chodzilo...
probowalem uzyskac odwrotny efekt, tzn zeby ja wyciagnac jako bardziej skontrastowana na mniej wyraznym tle.

i tak jeszcze ja popstrykam, wiec nic straconego. nie jedna proba jeszcze przede mna. jeszcze raz dzieki za koment.

Rider
21-08-2008, 20:40
Stig ma rację, tło tutaj kuleje - ale ja się tak zastanawiam - czy to zdjęcie było "ble" że dorobiło się aż takiej obróbki? ;)

slavcic
21-08-2008, 20:57
Stig ma rację, tło tutaj kuleje - ale ja się tak zastanawiam - czy to zdjęcie było "ble" że dorobiło się aż takiej obróbki? ;)

bijcie, lejcie, psy wieszajcie ale mi sie w sumie podoba ;-)

a tak powaznie. to efekt zabawy z obrobka. spodobalo mi sie i wstawilem. dobrze ze krytykujecie, bo nie ma to jak wmowic samemu sobie ze fota jest ok... skoro okazuje sie ze nie jest. dzieki.

Rider
21-08-2008, 21:57
Nie no, bez przesady - fotka jest dobra, tylko wydaje mi się że obróbka przesadzona. Bardziej da się to odczuć na przykładzie nr 2. Nikt nie bije i nie wiesza psów, komentuję Twoją pracę nie po to, aby Ci dopiec, tylko po to, bo a nóż wyciągniesz z tego jakieś wnioski dla siebie.

slavcic
21-08-2008, 22:04
zawsze uwagi sa cenne :-)
druga fotka rzeczywiscie mocniej pojechana. przez nieuwage mysle, teraz widze co bym zmienil. senkju ;-)

Archibald
22-08-2008, 08:50
Kadry fajne, co do obróbki to nie będę powtarzał po innych ;-)

Pozdrawiam :-)