PDA

Zobacz pełną wersję : Wesele ? co i jak ?

indepedente
21-08-2008, 10:55
Witam was, jeśli nie ten dział albo po prostu głupie pytanie to przepraszam :\ W sobote wybieram sie na wesele nie jako fotograf ale jako gość :P Zabieram ze soba swojego Nikona D60 i obiektyw 18-55 AF-S. Mimo iż mam ten aparat od 3 tyg jeszcze za dużo o nim nie wiem i poznaje świat fotografii jak tylko pozwala mi na to czas. Chciałem sie dowiedzieć jakie opcje robienie zdjec czy ustawienia moglibyscie mi doradzic do robienia zdjęć ? Chciałem porobić troche znajomym co beda na weselu jak i panie młodemu i pani ? przy tancach przy stole ? A chciałbym żeby to miało ręce i nogi ?

Otrzymam jakąś podpowiedź ?

Dziekuje i pozdrawiam !

ADAS
21-08-2008, 11:06
Jedno co można powiedzieć to będzie ciężko bez zewnętrznej lampy.
Ponadto radę mogę dać taką byś uważał na głównego fotografa by nie przeszkadzać.
Ustaw na auto, gdyż z tym szkłem to trochę ciemno. A i jest w 60 jakaś funkcja, która pomaga zapobiegać prześwietlrniom. Musisz doczytać.

mikkay
21-08-2008, 11:10
Poszukaj na forum, na prawdę spoooorooo o tym już było napisane i nie ma sensu się powtarzać. Powiem tylko tyle, że wesele to bardzo trudny temat.

PS nie ma lampy, z wysokim ISO też nie poszalejesz. By odbić od sufitu przyłóż sobie do wbudowanej lampy biały kartonik wielkości wizytówki, ustaw lampę w manualu i... powodzenia. Czasami coś pomoże. Do tego tryb M aparatu.

EDIT: razem pisaliśmy ;)

ADAS
21-08-2008, 11:15
o tak zapomniałem dodaż że było.

indepedente
21-08-2008, 15:01
a chociaz jakie iso albo co ? robic na portet czy auto ?

stock
21-08-2008, 15:12
indepedente - Twój problem tu jest rozwiązany na co najmniej kilkudziesięciu stronach. Weź poczytaj !
W lewym górnym rogu jest "szukaj" - od tego zacznij.