Zobacz pełną wersję : Kupno torby przez internet. Prosze o pomoc.
Witam. Jako ze mieszkam w Radomiu który jezeli o kupno sprzetu foto jest typowym zadupiem jestem zmuszony kupic torbe przez internet. I zwracam sie z prośba do was. Musze tam upchac:
D300 z gripem + t17-50, d50 body, sigma 50-150 i tokina 11-16, 2 lampy, sredniej wielkosci głowice kulowa, uchwyt( cos ala Manfrotto super clamp) 4 komplety aku do lampy, wyzwalacze radiowe, gruche, pare kart i ładowarke do aku. No i jeszcze przydały by sioe jakies paski do zaczepienia statywu/monopodu
Szukam czegos do 200 zł wiec raczej produkty LP odpadaja. Myslałem o naneu correspondent 300 ale nie wiem czy to tam pomieszcze. Moze ktos z forumowiczów ma podobna ilość gratów to niech sie pochwali w czym to trzyma. Pozdrawiam!!
Coś z Mekko
mam
MEKKO R2X
http://www.fotto.lublin.pl/index.php?action=display&art=reporter
pojemna, wygodna i ... nie rzuca się w oczy ;) (czarna)
Również polecam produkty Mekko , mam plecak ( mialem wczesniej LP ) i jest super , niczym nie ustepuje produktom LP
Ze względu na jakość wykonania i pakowność też mogę polecić torby Mekko, sama mam R1X - powinna spokojnie pomieścić to co wymieniłeś. Jednak ta torba ma jedną wadę: sama waży dość sporo, nie mam możliwości jej zważyć ale z insertem na sprzęt foto to będzie chyba co najmniej 2kg...
Zastanów się jeszcze nad torbami Winner - te są lżejsze i bardziej poręczne, a bardzo pakowne. Wydaje mi się że 965 lub 966 powinny pomieścić twój zestaw. Tu niestety nie podpowiem który dokładnie model bo nie posiadam drugiego korpusu więc do moich potrzeb wystarczył Winner 963 :)
takie cóś ostatnio zakupiłem i jest very good :)
http://www.allegro.pl/item394051761_nowosc_najwieksza_torba_foto_w_super _cenie_f_v.html
sinner torba wyglada ciekawie ale zastanawia mnie jak bedzie sie sprawowac w ciagłym uzytkowaniu. Moze jednak ktos wie cos na temat torb Naneu?? Która była by odpowiednia??
użytkuję tą jak i zresztą wszystkie moje poprzednie torby na codzień i to dość ostro
W tej torbie podoba mi się przede wszyskim wielkość, mieści bardzo dużo jeśli chodzi o wykonanie i dodatkowe bajery jest super a cena no cóż długo szukałem czegoś poniżej 200 pln i nie spotkałem takiej jak ta
Własnie dzisiaj oglądałem tą z allegro w fotojokerze za 299PLN i teraz właśnie cieszę się, że nie kupiłem:) Zamawiam na allegro. Mega dobra torba wg mnie!!!
Witaj.
...Moze jednak ktos wie cos na temat torb Naneu?? Która była by odpowiednia??
Poczytaj ten oto obszerny wątek- http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=15493
Ze swojej strony mogę powiedzieć jedynie, iż wybrałem torbę Naneu Pro Corrspondent 400 i jestem póki co zadowolony... :-D Zestaw o którym piszesz wątpię byś zmieścił w 300-setce...
Jedyny mankament, który może irytować, to pasek, który biegnie ku górze torby, a który służy do jej ewentualnego noszenia w ręce... Dlaczego, albowiem nie jest on doszywany, a przypinany do kieszeni po bokach i by otworzyć klapę należy go zsunąć. Kwestia przyzwyczajenia...
Trudno również nie wspomnieć o braku dodatkowego zamka w klapie, którzy jedni traktują za wadę- w szczególności gdy pracują w trudnych warunkach... Mi jeszcze nie przyszło pracować w ulewny deszcz ani podczas burzy piaskowej, ale przyznam, iż klapa dość mocno zachodzi na torbę i jest wyposażona w dodatkowe dwa rzepy. Póki co mi wystarcza owe zabezpieczenie...
Nadmienię jeszcze, że nie można przyczepić statywu- na tym również mi zależało przy wyborze torby by nie taszczyć go w ręce, ale poszedłem na kompromis...
Pozostałe informacje znajdziesz w wątku powyżej, a kończąc wspomnę, iż w moim mniemaniu jest to dobra torba za przyzwoite pieniądze, stanowiąca doskonałą alternatywę dla drogich toreb markowych... Oczywiście nie wspominając o powyższych mankamentach, do których można się przyzwyczaić podczas użytkowania...
Pozdrawiam, T_P_