Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] warszawa - dwudniowa wyprawa i jej wyniki
witajcie, bylem ostatnio na 2 dniowej wycieczce w stolicy, robiac zdjecia na potrzeby pewnego zlecenia przy okazji strzelilem troche 'prywaty' :)
zapraszam do obejrzenia, tylko dla wytrwałych (51zdjec) i pozniejszej oceny dla najwytrwalszysz, którym uda się dotrzeć do końca :)
pomimo, że zdjęcia są bardzo różne, umieściłem je w jednej galerii, mozna by ją nazwać 'warszawa moim okiem', czy jak wolicie inaczej, i chyba tworzą raczej jakąś całość...
na zachętę wrzucam jedno ze zdjęć tutaj, reszta pod: www.kamilczaja.com/wawa
dzieki i pozdrawiam !
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://kamilczaja.com/wawa/images/43%20DSC_2186.jpg)
adam1277
20-08-2008, 06:07
całkiem fajny reportaż wyszedł,podoba mie się
mirektoja
20-08-2008, 07:08
Brawo brawo brawo Bardzo ladnie to wyszlo
:) Powiem, że dużo fajnych fot. Nie będę ściemniał, do końca nie doszedłem, ale na uwagę jaką chcę Ci napisać wystarczy. Otóż to nie jest jeden reportaż. Chyba powinieneś staranniej dobrać zdjęcia, w jednej serii pokazać ich mniej. Oglądanie szło mi nieźle do czasu, aż nie zobaczyłem 2 czy 3 zdjęć tego samego samochodu. Tu zapaliła się 'czerwona lampka" w mojej głowie. Potem jeszcze kilkanaście fotek i straciłem impet do oglądania całości, choć, pojedynczo, wiele zdjęć oglądałem z przyjemnością. Tak więc albo ostra selekcja, albo więcej niż jeden reportaż. Tyle mojego :)
Ja doszedłem do konca, nawet bez specjalnego męczeństwa ;-)
Uważam podobnie, ze masz w serii jakies 80% bardzo dobrych zdjęc. Uderza naprawdę niebanalne i świeże spojrzenie na oklepany temat. Sztuką niełatwą jest ładne pokazanie czegoś tak niefotogrnicznego jak znak drogowy...
Widac tu też wkład pracy. Wybór kadru, wybór pory zdjecia. Dobre przygotowanie techniczne i stosowną obróbkę.
Też doszedłem do końca i z wielką przyjemnościa oglądałem zdjęcia. Odżyły wspomnienia ze studenckich czasów. Reportaż był robiony w tych częsciach Warszawy, gdzie najczęsciej się obracałem. Jak doszedłem do ostatniego zdjęcia i mnie przewinęlo do początku, to mi sie pomyślało "O, to juz koniec? :-( "
motylanoga
20-08-2008, 14:28
Bardzo fajne. Gratuluję, dla mnie te miejsca są tak codzienne i opatrzone, że nic nie inspiruje mnie już do wyciągania aparatu, a tu proszę - da się. :)
Zdjęcia w większości bardzo ciekawe - mimo że to głównie mocno turystyczne i opatrzone miejsca (może poza tą panią na schodach).
Generalnie ten "reportaż" przeczy tezie, ze Warszawa jest brzydka i nieciekawa. Brzydka tylko gdzieniegdzie, a nieciekawa? Warszawa jest ciekawa, jeśli tylko jesteś ciekawy Warszawy.
Ale ja jestem stronniczy, bo Warszawę lubię :-)
Marta Baranowska
20-08-2008, 20:27
sama pewnie podobnie jak motylanoga nie byłabym zainspirowana,;]
brawo;]
teh_14m3
20-08-2008, 20:38
Imo trochę za krótko byłeś w wawie co by ją odpowiednio poznać, bo tak naprawdę to króluje tutaj rondo "degola" i tramwaje. Które to chyba nie są zresztą wizytówką stolicy. Podkreślając, że jest to tylko i wyłącznie moje zdanie, temat zdjęć jest strasznie oklepany (a może tylko mi się tak wydaje ;)) i dodatkowo bardzo nudny, bo tam oprócz ruchu turystycznego to praktycznie się nic nie dzieje.
Mimo wszystko muszę przyznać, że kilka kadrów mi się podoba. Tylko czemu te tramwaje :D
wielkie dzieki za wszystkie opinie! Miałem do wykonania w warszawie pewne zadanie, głownym tematem m.in. byly tramwaje (chodziło głównie o miejsca charakterystyczne, zdjęcia, na które patrząc widzisz: Warszawę). niestety nie mogę pochwalić się najlepszymi kadrami (które pewnie niebawem zobaczycie, jednakże poza forum:) )
Stolicę znam bardzo słabo, dlatego, jak niektórzy zauważyli miałem świeże spojżenie na (jak dla niektórych) zwyczajne i pospolite miejsca. Myślę, że dużo trudniej było by mi podejść do tematu we Wrocławiu, w którym mieszkam na codzień i który znam na wylot,
pozdrawiam z londynu i do zobaczenia we wrocławiu ( a niebawem moze i w warszawie:)
diZaster
21-08-2008, 10:25
9, 14, 25, 27, 50 sa bardzo fajne, ale jak dla mnie to z polowa jest do wyrzucenia z tego reportazu, niektore kadry bardzo do siebie podobne, niektore troche dziwne.
za to te 5 zdjec, ktore wypisalem sa bardzo ciekawe, ladna kompozycja i fajnie zlapane.
:)
dzieki za opinie
tylko... co masz na mysli pisząc o zdjęciu 'dziwne' ?
dziwne...
diZaster
21-08-2008, 12:41
jak dla mnie nic w sobie nie majace, zwyczajnie przechylona perspektywa i tyle.
czasem to dodaje niby dynamiki, ale jakos tutaj mi nie pasuja.
w sumie powtórzę co zauważyli inni- ładnie, ale za dużo. znacznie mocniejsza selekcja by się przydała.
bardzo mi się podobało. mam nadzieję, że tobie w w-wie także ;)