Zobacz pełną wersję : dell i nie dzialajacy czytnik kart
Witam mam Dell-a Inspiron-a 6400 i dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem karty pamieci sdhc 4gb extreme III. Chcialem zgrac fotki z tej karty uzywajac wbudowanego w laptop czytnika, ale laptop tej karty poprostu nie widzi, nie mam problemu ze zgrywaniem ze starej 1gb karty. Czy ktos spotkal sie z takim problemem wczesniej? byc moze wbudowany czytnik nie czyta kart SDHC czy powinienem gdzie indziej szukac przyczyny? Oczywiszcie posiadam czytnik usb... ale czemu nie moge uzywac wbudowanego czytnika skoro juz tam jest.... Czy ktos ma jakies pomysly??? Z gory dziekuje za odpowiedzi.
moze jakis nowszy sterownik ? trzeba wgrac
Kilka dni temu przeinstalowywalem system, sterowniki z orginalnej plyty wgralem wiec nie sa najnowsze... laptop (no i plyta ze sterownikami) ma juz dobry rok. Dzieki za podpowiedz poszukam na stronce Dell-a.
mi w ogole nie dzialal , ale nie bylo potrzeby ...
wczoraj chcialem dorzucic cos do komorki i musialem sciagnac sterownik
teraz dziala az milo
czy mozesz mi wyslac linka do tego sterownika albo podpowiedziec dzial w ktorym go szukac??? Bo wlasnie przegladam driver-y i nie mam pojacia ktory to moze byc ... Dzieki
daj mail to Ci przesle sterownik ... sam jakos dziwnie znalazlem nie na stronie
na PM
Zainstalowalem ten sterownik ale nadal nie dziala wiec bede szukal dalej (mam win XP m.c.e. 2005). Pozdrawiam.
michal8791
21-08-2008, 09:48
Nie działa i przypuszczam ze nie bedzie działało, sprawdz w instrukcji czy lap obsługuje ci karty SDHC, w moim ACER-ku po zaistalowaniu systemu wogole nie mozna było nic zrobic z czytnikiem kart nawet jak włorzyłam do niego zwykłą SD dopiero jak poszperałem na forach to doczytałem ze musze w rejestrze zmienic jeden wpis i czytnik zaczął działac tyletylko ze czyta zwykłe SD bo producent nie przewidział jeszcze tego czytnika do SDHC i siłą rzeczy zmuszony byłem dokupić zewnętrzny pod USB
PS właśnie przeczytałem w necie specyfikacje DELL-a to na 99,9% bedziesz musiał dokupic czytnik :(
Dzieki za odpowiedz i rozjasnienie calej sprawy. Czytnik juz mam byl w zestawie z karta extreme III wiec chyba producent przewidzial taka ewentualnosc. Poprostu gryzlo mnie czemu stara dziala a nowa nie. Wiec wbudowany czytnik nie obsluguje kart SDHC i zadne nowe sterowniki nie pomoga, jesli tak jest to dziekuje za zainteresowanie, a jesli sie myle to prosze o podpowiedzi. Dzieki!
michal8791
21-08-2008, 18:54
Ja w swoim lapie tak mialem i choćbym nie wiem jakie sterowniki wgrywał to nic nie pomagało, na 99,9% jestem pewien ze u Ciebie tez tak bedzie wiec mysle ze daj sobie spokój ze sterowniami tylko korzystaj z załączonego do karty czytnika.
Pozdrawiam