PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Bałtykowo

Gurdip
19-08-2008, 09:59
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img126.imageshack.us/img126/2909/dsc0180uh9.jpg)

lechupe
19-08-2008, 10:11
Klasycznie, poprawnie, ale bez ekstazy.
Horyzont powinien byc idealnie prosty - w takich ujeciach rzucaja sie w oczy nawet minimalne krzywizny.
Trochę kontrastu / ożywienia kolorow latarni tez by sie przydało. Jest ostre światło, które daje dośc płaski efekt.

Z innej beczki - ja bym troche oszukał i usunął kawałek betonowego pirsu z lewej strony, tak aby zrobić wrażenie latarni na wysepce. Mogłoby być ciekawiej

borregaard
19-08-2008, 10:28
Horyzont powinien byc idealnie prosty - w takich ujeciach rzucaja sie w oczy nawet minimalne krzywizny.
Trochę kontrastu / ożywienia kolorow latarni tez by sie przydało. Jest ostre światło, które daje dośc płaski efekt.

Jak najbardziej zgoda.Dodatkowo postarałbym się "wyciągnąć" coś z nieba..te małe chmurki nad horyzontem można bez problemu,a byłoby ciekawiej..

Pzdr
Andrzej

..wyspę też można..:-D

mariusz_777
19-08-2008, 11:25
Zgadzam się z przedmówcami, ale fota fajna:)
Pozdrawiam

harb
19-08-2008, 11:34

Z innej beczki - ja bym troche oszukał i usunął kawałek betonowego pirsu z lewej strony, tak aby zrobić wrażenie latarni na wysepce. Mogłoby być ciekawiej

lechupe - oszustwo nie przeszłoby ,z prostej przyczyny ------ ja mieszkam obok :mrgreen: 800m

NBA
19-08-2008, 11:35
No tak bez rewelacji raczej...

lechupe
19-08-2008, 13:36
lechupe - oszustwo nie przeszłoby ,z prostej przyczyny ------ ja mieszkam obok :mrgreen: 800m

Oczywiscie, ale to nie byłoby wówczas oszustwo, tylko artystyczna próba wykreowania rzeczywistości alternatywnej.