PDA

Zobacz pełną wersję : 1ds mk3 na dpreview

Pawel Pawlak
18-08-2008, 12:55
http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS1DSMarkIII/

Guancho
18-08-2008, 16:03
A co na to nato?
Czyli canon umacnia się w segmencie studyjnych luster.

fIlek
18-08-2008, 16:25
Testy testami, a przeca sailora wystarczy zapytać. Jakby nie patrzeć z 3smarka już siódme poty wyciskał :D

Adam Trzcionka
18-08-2008, 16:34
świetny aparat. cena mniej.

Jacek_Z
18-08-2008, 21:50
ale się spieszyli z tym testem .....

fIlek
18-08-2008, 22:18

No właśnie ja też się zastanawiam. Fotki sailora z tego sprzętu widziałem już nie pamiętam kiedy, a tutaj taaaka nowość

Adam Trzcionka
18-08-2008, 22:18

niezbyt. nawet się z tego tłumaczą. bardzo podoba mi się ds3. gdyby kosztował 4-5 k mniej, nie miałbym dylematów. boli mnie bardzo kiepski LCD i chyba jednak 21 mpix to dla mnie ciut za dużo, ale to bym przeżył. mam z niego kilka sampli na iso 1600 i 3200 i uwazam, ze mimo duużo większej rozdzielczości nie szumi wyraźnie bardziej od 5d, a po odszumieniu i zeskalowaniu do 12 mpix 5d odpada, tym bardziej, ze DS3 ma zapas w cieniach. zobaczymy po targach, może cena nieco stopnieje.

Jacek_Z
18-08-2008, 22:21
No właśnie ja też się zastanawiam. Fotki sailora z tego sprzętu widziałem już nie pamiętam kiedy, a tutaj taaaka nowość
to była ironia z mojej strony, robiłem nim zdjęcia rok temu.

Adam Trzcionka
18-08-2008, 22:25
to była ironia z mojej strony, robiłem nim zdjęcia ponad rok temu.

pamietam. i chyba nie byłeś zachwycony (?)

Jacek_Z
18-08-2008, 22:44
miałem kłopoty z obsługą. Wcześniej używałem 300D, ale jednak to się obsługiwało inaczej. Nie chciał mi ustawiać ostrości tam gdzie chciałem - do tej pory nie wiem dlaczego. Może obiektyw trzeba było kalibrować do body?
Rozdzielczość mi się podoba. A reszta dla mnie jest mniej istotna :-D

sailor
25-08-2008, 11:09
miałem kłopoty z obsługą.

ja tez mam.. za cholere nie pojme canonowskiej guzikologii

Nie chciał mi ustawiać ostrości tam gdzie chciałem - do tej pory nie wiem dlaczego. Może obiektyw trzeba było kalibrować do body?
Rozdzielczość mi się podoba. A reszta dla mnie jest mniej istotna :-D
tez mialem problem z ustawianiem ostrosci. trzeba sie przelaczyc w tryb prac pojedynczego pola AF i dziala.
chco moim zdaniem czasem przestrzeliwuje
jak napisal Adam - wyswietlacz jest do bani. w d70 byl o niebo lepszy. ale w mamyi zd jest jescze gorszy.
da sie z tym pracowac tylko trzeba sie nauczc jak oszukuje, albo miec podglad na laptopie.
jakosc obrazka ktory wylazi z puszki jest rewelacyjna ... szkda ze nie ma iso 50 (jest programowe) ale przynajminej iso 100 jest rewelacyjne

ps. Adam - pamietam o fotach dla ciebie, musze tlko poczekac na odpowiednie swiatelko,a raczej jego brak :)

Jacek_Z
25-08-2008, 12:18
ja tez mam.. za cholere nie pojme canonowskiej guzikologii

tez mialem problem z ustawianiem ostrosci. trzeba sie przelaczyc w tryb prac pojedynczego pola AF i dziala.
chco moim zdaniem czasem przestrzeliwuje
Sądzę, że tak miałem ustawione. Przynajmniej chciałem tak mieć :-D