Zobacz pełną wersję : Pozycjonowanie - szukam
Adam Trzcionka
17-08-2008, 10:52
szukam kogoś, kto solidnie potrafiłby zająć się pozycjonowaniem strony WWW (fotografia ślubna)
Ile płacisz, miesięcznie? Bo wiesz, że właściwe 'pozycjonowanie' to nie jest czynność jednorazowa, a w zasadzie ciągła? :)
Adam Trzcionka
17-08-2008, 10:58
wiem. znam realia.
adam1277
17-08-2008, 12:48
Ja korzystam z faceta pod pseudo BULOK.Bierze 30 zł za miesiąc pozycjonowania jednej frazy.Moją stronę pozycjonuje na kilka fraz i jestem cały czas w czołówce.
Wpisz w Google Bulok,wyskoczy Tobie na pierwszym miejscu.
sumerian_pl
17-08-2008, 12:59
pracuje jako pozycjoner i jeżeli chodzi o Pana buloka polecam najpierw przeczytac
http://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=38762&hl=bulok] na forum pozycjonowanie i optymalizacja
Gawronnek
17-08-2008, 13:45
wiem że pozycjonowanie to złożona dziedzina, tylko ja trochę liznąłem w necie, więc żaden ze mnie spec, jednak korzystając z ogólnodostępnych porad, w tematach które mnie interesują moje strony są od dawna na czołowych miejscach w gogle, a tylko raz porządnie ustawiłem to co trzeba, więc tak naprawdę nie rozumiem za co płacić co miesiąc
witam-wkoncu chodzi o radę- najlepiej zlecic to komus kto siedzi caly czas w tym - ale póki co :
- słowa kluczowe w kodzie,
- wejścia (jakis baner zrób) z innych stron na twoją,
- noi np. w google płatnie "linki sponsorowane"
ciekawa sprawa w google jak masz konto jest Analytics -pozwala na fajny podglad odwiedzin twojej stronki
Serdecznie pozdrawiam
dodatkowo dodaj wpis do swojej strony na największą ilość stron jaką się da i przede wszystkim wyszukiwarki. Wymieniaj się linkami z innymi i .... czekaj aż google, yahoo i inne msny zaczną indexować ...
Ja mam człowieka w naszej firmie od pozycjonowania. My zajmujemy się stronami od strony kodu i grafiki, on pozycjonuje. Jeśli wątek jest nadal aktualny, mogę dać namiary na niego na PW ;)
Redskull
19-08-2008, 09:56
Vellkan, to moze napisz oficjalny cennik, zeby jakies odniesienie bylo ?
dużo zależy od tego ile masz czasu i pieniędzy. Ja pozycjonuję swoje strony sam. To co mam wydać na pozycjonerów wolę zainwestować w wartościowe zaplecze na którym jeszcze mogę zarobić z SWL, ale wymaga to dużo czasu i mozolnej pracy.
Niestety, oficjalnego cennika nie ma bo to zależy od zbyt wielu czynników. Ilości słów kluczowych, tematyki strony i jej złożoności, itd.
Mogę dać namiary na niego, ponieważ to on sam ustala te rzeczy z Klientem.
Ja mogę tylko zagwarantować, że jest naprawdę dobry. Naprawdę :)
Niestety, oficjalnego cennika nie ma bo to zależy od zbyt wielu czynników. Ilości słów kluczowych, tematyki strony i jej złożoności, itd.
Mogę dać namiary na niego, ponieważ to on sam ustala te rzeczy z Klientem.
Ja mogę tylko zagwarantować, że jest naprawdę dobry. Naprawdę :)
Dokładnie tak. Nie da się ustalić ogólnego cennika na pozycjonowanie. Niektóre frazy można w łatwy sposób wypozycjonować a nad innymi trzeba pracować długo. Najważniejsze jest to jakie dany pozycjoner ma zaplecze w danej tematyce.
pracuje jako pozycjoner i jeżeli chodzi o Pana buloka polecam najpierw przeczytac
http://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=38762&hl=bulok] na forum pozycjonowanie i optymalizacja
i co wynika z tego linku? żadnych argumentów tylko bicie piany
adam1277
20-08-2008, 06:17
i co wynika z tego linku? żadnych argumentów tylko bicie piany
ja właśnie też nie wiem co z tego wynika,może to jakaś konkutencja.A pan bulok działa z moją stroną już od roku i jestem zadowolony.
Na wszystkie frazy jakie mu podałem ,po wpisaniu w google moja strona wyskakuje na pierwszych 3 pozycjach,więc czego można chcieć więcej.
ja właśnie też nie wiem co z tego wynika,może to jakaś konkutencja.A pan bulok działa z moją stroną już od roku i jestem zadowolony.
Na wszystkie frazy jakie mu podałem ,po wpisaniu w google moja strona wyskakuje na pierwszych 3 pozycjach,więc czego można chcieć więcej.
Szczerze to serdecznie Ci gratuluję. Widząc stronę tego Buloka widać, że nie zna się kompletnie na programowaniu, ilość linków wychodzących z jego strony też nie zbyt dobrze świadczy o jego zdolnościach SEO. Nie chcę się wymądrzać, bo o SEO wiem tylko tyle co sam czytam i pozycjonuję swoją stronę nic więcej. Mam tylko nadzieję, że Pan Bulok nie dopala Twoich fraz punktami w SWL (najszybszy sposób uzyskania wysokich TOP), gdyż ostatnio wielki Pan G się zdenerwował i zaczął banować strony z SWLi:/
Najważniejsze, że widzisz rezultaty i daj Ci Bóg by tak zostało. Znam kilka osób, ktore pozycjonują się na frazy o fotografii ślubnej i jestem strasznie ciekaw, czy są za Twoją stroną;)
Swoją drogą gratuluje chęci podniesienia się w rankingu skoro w googlach jesteś na 6 pozycji wpisując "fotograf kraków".
Ja dopiero walczę z wyszukiwarkami, ale już w ciągu kilku dni skoczyłem z 13 na 8 stronę ;)
Zainteresował mnie ten wątek, bo nie wiedziałem, że taka dziedzina istnieje jak pozycjonowanie stron...
Może Kalina kogoś poleci, bo Ona wyskakuje jako pierwsza zaraz po linkach sponsorowanych jak się wyszukuje "fotografia ślubna". Ale to pewnie wiesz...
pzdr
A nie lepiej zrobić porządną stronkę w html raz zbudowana będzie długo w wynikach za fri te fleszowe stronki ładnie wyglądają ale przeglądarki ich nie cierpią i zawsze będzie po czasie spadać
Zainteresował mnie ten wątek, bo nie wiedziałem, że taka dziedzina istnieje jak pozycjonowanie stron...
jest i trzyma się całkiem dobrze. Niektórzy nie robią nic innego i zarabiają nie małe pieniądze;)
A nie lepiej zrobić porządną stronkę w html raz zbudowana będzie długo w wynikach za fri te fleszowe stronki ładnie wyglądają ale przeglądarki ich nie cierpią i zawsze będzie po czasie spadać
Gdyby tylko zrobienie strony w html dawało gwarancje stabilności pozycji to rynek seo by padł;)
Nie mogę edytować postu powyżej więc piszę drugiego. Otóż, jeżeli ktoś z Was stara się wypozycjonować swoją stronę na własną rękę to wie, że najważniejsza jest ilość zdobytych linków z wartościowego otoczenia. Właśnie stworzyłem katalog stron, który ma bardzo rozbudowaną kategorię weselną. Strona ma PR2, więc jak na początek to ładny start. Jeżeli macie swoje portfolia związane ze ślubem i weselem to zachęcam Was do dodawania go do katalogu, w podkategorii: Fotografia ślubna (http://www.ogame.org.pl/fotografia-slubna-p37.html). Już dziś powstanie katalog tylko i wyłącznie o tematyce ślubnej, ale o nim wkrótce.
Polecam, nie zaszkodzi spróbować.
Wszystko super, tylko czy nie uważasz, że wykorzystywanie przez Ciebie forum do pozycjonowania własnych stron to przegięcie? Nie mówię o samym linku, bo większość z nas go ma, ale o takim ułożeniu haseł z linkami w stopce i postach.
Wszystko super, tylko czy nie uważasz, że wykorzystywanie przez Ciebie forum do pozycjonowania własnych stron to przegięcie? Nie mówię o samym linku, bo większość z nas go ma, ale o takim ułożeniu haseł z linkami w stopce i postach.
akurat nie. Nie rozumiem czym różni się anchor od zwykłego linku? Jeżeli administratorzy mieli by coś przeciwko, to wystarczy dodać rel="nofollow" przy linkach wychodzących ze stopki i wtedy już nie będzie żadnej wartości z takiego linku. A stopki bardzo często używa się w ten sposób na różnych forach. Skoro już ma być link, to czemu ma nie pomagać? Trochę dziwne podejście, przecież Tobie nikt nie broni też dać swojego linku w anchorze i wtedy zwiększysz widzialność dla google. Nie jestem tutaj na forum tylko dla tych linków, ale nie rozumiem dlaczego przy okazji, jeśli o coś pytam, uważane jest to za przegięcie?
szukam kogoś, kto solidnie potrafiłby zająć się pozycjonowaniem strony WWW
odgrzewam żeby nie zakładać kolejnego wątku...
jeśli ktoś z Krakowa mógłby się zająć tym tematem, proszę o wiadomość na PW
kojarzycie jakaś dobrą literaturę na temat pozycjonowania własnej strony?
Jest kilka ksiazek z Heliona, ktore warto przeczytac
retrofoto
02-01-2010, 14:08
zobacz na linki np. z tej strony : http://forum.magazynyinternetowe.pl/index.php?showtopic=2331
osobiście dla początkujących polecam książkę "Twój bizNes w internecie" wyd. Axel Springer, omawiają w prosty sposób temat SEO
Jest kilka ksiazek z Heliona, ktore warto przeczytac
a konkretniej można prosić
http://helion.pl/katalog/94,0,0.html
Przeczytalem wszystkie oprocz tych B. Danowskiego. IMO ksiazki jego autorstwa sa dla poczatkujacych i wszystkie takie informacje mozna przeczytac w sieci.
docxxx
dzięki
a która z tej listy najlepsza dla kompletnie zielonego, jedna
Nie ma tak latwo. Kazda ksiazka zawsze ma troche inny zakres materialu. Niektore zagadnienia zazebiaja sie, ale wiekszosc to unikatowe rzeczy.
ps. Jesli musialbym juz polecic jedna, to "SEO. Biblia"
EDIT: Teraz to przeczytalem:
Bierze 30 zł za miesiąc pozycjonowania jednej frazy.
30zl miesiecznie? To ile czasu poswieca na pozycjonowanie Twojej witryny? Wychodzi na to, ze 1zl za dzien pracy. Super stawka, ktora jest nierealna i w dodatku psuje rynek. Cos mi sie wydaje, ze gosc nie pozycjonuje strony, tylko ma dobre zaplecze i jedynie dopisal link do Twojej strony. Sila rzeczy (i algorytmu pozycjonowania) wybije Cie do gory, ale tylko w przypadku unikatowej frazy. Takiej, ktora wpisuje malo osob, a tobie sie wydaje, ze jest popularna. "fotografia slubna" to nie to samo co "Jak Nowak fotografia slubna Warszawa".
Moją stronę pozycjonuje na kilka fraz i jestem cały czas w czołówce.
A jaka to fraza?
docxxx
dzięki za wskazanie tej jednej, wszystkich nie mam czasu przeczytać
polecicie kogoś kto by skutecznie wypozycjonował stronę na frazy regionalne małomiasteczkowe? ;)
photofun
06-04-2011, 18:50
Odświeżę trochę wątek... Mógłby ktoś polecić jakąś sprawdzoną firmę? Zazwyczaj podpisuje się umowy na rok, a nie chciałbym się wkopać i przez rok być na dalekiej pozycjo w google.
arturherda
06-04-2011, 20:27
U mnie nie podpisujesz umowy na rok, tym samym nie uzależniasz się ode mnie :)
Niemniej jednak pozycjonowanie to dość złożony, proces.
Dla przykładu sprawdź pozycję akurat mojej strony: www.fotografiaslubna.lublin.pl
pozycjonowana pod frazy:
- fotografia ślubna lublin
- fotograf ślubny lublin
- makijaż ślubny lublin
Pod inne strona sama się pnie.
Ogólnie w pozycjonowaniu masz dwie opcje: albo pozycjonujesz ilościowo, albo jakościowo. Jeśli strona jest wypozycjonowana jakościowo wówczas jesteś w stanie sam utrzymywać ją wysoko, jeśli wypozycjonowana jest sposobem ilościowym (tak robi zdecydowana większość firm) - uzależniasz się od firm na amen.
Jeśli chodzi o pozycjonowanie www.znajmiecki.pl strona wymaga podstawowej optymalizacji w zakresie tytułu, opisu i słów kluczowych, zresztą sam zobacz:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.fotografiaslubna.lublin.pl/ScreenShot018.png)
Pamiętaj, że odpowiednia budowa i optymalizacja to połowa sukcesu. Zawsze gdy pozycjonuję strony zrobione przeze mnie, czyli z założeniem od początku zgodnym z SEO wypozycjonowanie zajmuje mi krótki czas, jeśli pozycjonuję strony nie przygotowane pod to pozycjonowanie jest dużo cięższe, nawet po optymalizacji.
pozdrawiam
Kwiatek111
14-03-2012, 10:00
Witam, poszukuje firmy zajmujacej sie pozycjonowaniem wynikow wyszukiwania w Google. Polecicie kogos? Z gory dzieki.
Zrób to sam.....
Ja korzystam z SeoPilot:
http://www.seopilot.pl/webmaster/?session=a96ffa21e873e17f9f993654a0f0d30c
Sam ustalasz budżet na konkretne frazy i na bieżąco wszystko kontrolujesz.
tak, tak - ten link pozwoli mi na Tobie zarobić, ale Ty za to nic nie tracisz... (:
tylko nie przesadzajcie jak np ci:
http://interaktywnie.com/biznes/newsy/e-commerce/ceneo-nokaut-skapiec-znikaja-z-google-dlaczego-22687
:)
owieczkax18
14-03-2012, 15:24
tylko nie przesadzajcie jak np ci:
http://interaktywnie.com/biznes/newsy/e-commerce/ceneo-nokaut-skapiec-znikaja-z-google-dlaczego-22687
:)
Właśnie między innymi z tego powodu w mojej firmie zrezygnowaliśmy z pozycjonowania. Szukaliśmy firmy ponad rok, ale nikt nas nie przekonał, że jest 100% pewność że nie znikniemy z googola. Za to od 3 lat z powodzeniem reklamujemy się za pośrednictwem z Adwords, i muszę przyznać że jak na razie działa to nie najgorzej. Z kolegą sami opracowaliśmy kampanie, i co jakiś czas ją udoskonalamy i jest całkiem dobry efekt:)
Z doświadczenia mogę polecić wrocławską Interprimę - http://interprima.pl/ - załatwiają i pozycjonowanie, i AdWordsy. Gdyby ktoś był zainteresowany kuponem rabatowym - niech da znać na PW, postaram się pomóc.
paparazzi89
21-07-2012, 23:20
Właśnie między innymi z tego powodu w mojej firmie zrezygnowaliśmy z pozycjonowania. Szukaliśmy firmy ponad rok, ale nikt nas nie przekonał, że jest 100% pewność że nie znikniemy z googola. Za to od 3 lat z powodzeniem reklamujemy się za pośrednictwem z Adwords, i muszę przyznać że jak na razie działa to nie najgorzej. Z kolegą sami opracowaliśmy kampanie, i co jakiś czas ją udoskonalamy i jest całkiem dobry efekt:)
ile wychodzi Was mniej więcej miesięczny koszt kampanii?
Witam,
czy macie może sprawdzoną, dobrą firmę, która zajmuje się pozycjonowaniem?
Ostatnia obiecywała cuda, a tylko straciłem czas.
Z góry dzięki
Jeszcze jeden naiwny "pozycjoner".
Masz za dużo kasy do wyrzucenia w błoto?
W branży SEO firma która obiecuje cuda z miejsca kwitowana jest krzywymi uśmieszkami. Nikt, absolutnie nikt nie może ci zagwarantować topowych pozycji, nawet w Adwords czasami jest to niemożliwe. Niestety, zwłaszcza duże firmy lubią kusić fantastyczną ofertą, płatnościami tylko za wyniki etc. A potem zostaje tylko płacz i zgrzytanie zębami. I smycz, w postaci długoterminowej umowy :-/
krotkiewski
16-05-2013, 18:19
Choć na forum jestem nowy, to nie ukrywam, że temat nie jest mi obcy i w nim siedzę.
Ogólnie Pozycjonowanie to jest świetna sprawa, pod warunkiem, że dobierzesz dobrą firmę która Cie naprawdę wypozycjonuje, to mając topowe pozycje pewnie wzrośnie liczba klientów, a nawet ta inwestycja zacznie się zwracać z nawiązką ;) W branży seo okazje z zakupów grupowych lepiej sobie podarować, bo raczej z tego nigdy nic nie ma, ale jak trafisz na małą/większą firmę, która się w temacie specjalizuje to warto się zastanowić, dojść do porozumienia i może być ciekawie.
umowa nie musi być długoterminowa, można ustalić czasem tak zasady, że się naprawdę opłaca. Wszystko zależy od ustaleń jakich dokonają strony.
Jeżeli interesuje Cie temat, napisz na PW a postaram się coś ew. doradzić i mogę polecić firmę, która seo się zajmuje profesjonalnie.
robin102
18-05-2013, 13:57
W branży SEO firma która obiecuje cuda z miejsca kwitowana jest krzywymi uśmieszkami. Nikt, absolutnie nikt nie może ci zagwarantować topowych pozycji, nawet w Adwords czasami jest to niemożliwe. Niestety, zwłaszcza duże firmy lubią kusić fantastyczną ofertą, płatnościami tylko za wyniki etc. A potem zostaje tylko płacz i zgrzytanie zębami. I smycz, w postaci długoterminowej umowy :-/
Wspólpracowałem z firmą która pozycjonował moją stronę dokladnie na takie pozycje jak chciałem. Chciałem na 7 pozycje to byłem na 7, chciałem na 4 bylem na czwartej. Niestety zrobili sie za drodzy, a JOB z pozycji w goglach był żaden.
Robin, gratuluję. Nie słyszałem jeszcze aż o takiej dokładności w ustawianiu wyników wyszukiwania. Mogę poprosić nazwę tej agencji i frazę którą tak ustawiali? Choćby na priv? Poważnie, z ciekawości bym się chętnie przyjrzał.
--
Druga myśl jaka mi przyszła do głowy: skoro nie było z tej/tych fraz pracy dla Ciebie, to znaczy, że agencja nie chciała Ci pomóc zarobić (byś miał pieniądze na dalszą współpracę z nimi), tylko chciała Cię ogolić na łatwych frazach. I to jest dokładnie to, o czym pisałem w zacytowanym przez Ciebie fragmencie. Tylko bez długoterminowej umowy.
robin102
18-05-2013, 15:58
Nie miałem żadnej długo terminowej umowy tylko normalna fer, że możemy się rozstac w każdej chwili. Nie ma określonej pozycji nie ma płacenia. Pod tym względem bylo bardzo uczciwie i powiem szczerze tanio bo około 80 zł miesięcznie. Miałem panel kliencki gdzie mogłem śledzić ruch swojej strony, średnie pozycje ect. Frazy bardzo popularne typu fotografia ślubna Warszawa, fotograf Warszawa, zdjęcia ślubne Warszawa ect. Jak to robili do dziś nie wiem. Myślę, że wśród wielu pozycjonerów sa też tacy co coś potrafią i mają normalny stosunek do klientów.
Przypomniałem sobie szczegół taki, że ustalana była pozycja np w TOP 10 od 7-10 , albo od 1-3 tak , że trochę przekombinowałem wyżej z tą dokładnością, choć z drugiej strony zawsze byłem tam gdzie chciałem, a że ludzie do mnie trafiali nie przez neta to sam już nie wiem jak to jest i skąd się bierze JOB ;). Miałem w każdym razie znacznie dużo więcej odwiedzin witryny niż teraz, a zajęcia tyle samo.
Miałem w każdym razie znacznie dużo więcej odwiedzin witryny niż teraz, a zajęcia tyle samo.
Dziękuję Ci za wyjaśnienia.
Co do Twojego cytatu jaki zaznaczyłem: z tego zdania wynika, że Twoja witryna nie była najlepszym miejscem do pozyskiwania klientów. Można się zastanawiać, czy to z powodu jakości samej witryny (nieodpowiednia treść, mało informacji etc.) czy może sam target był nieodpowiedni?
W całej zabawie w pozycjonowanie najciekawsze jest właśnie to, że wysokie pozycje nie gwarantują spływu zamówień. Niestety ;-)
robin102
18-05-2013, 21:06
...... że wysokie pozycje nie gwarantują spływu zamówień. Niestety ;-)
Otóż i to. kamerzysta z którym współpracuje ma witrynę sprzed 10 lat robioną przez 12 letnie dziecko :) a zleceń około 40-50 w sezonie i to za prawdziwe tysiące złotych polskich.
Co do mojej witryny to fakt, produkt udany, ale starszawy od wewnątrz był . No i z tego powodu ostatnio zmieniłem. Każdy ma jakieś swoje źródła klienteli, jedni się chwalą, że prawie same roboty z polecenia mają, w co absolutnie nie wierze inni , że wszystko z neta bo net to potęga, czy z fejsa. Ale czy to ważne , oby JOB był ;)
aaaaaaaaaa i jeszcze taka ciekawostka techniczna, jak pozycjoner przestal robić robotę inaczej mówiąc zdjął linki ze swojego zaplecza (ze stron) prowadzace do mojej strony to witryna uplasowała się w goglach na dokladnie tej samej pozycji co przd 2 laty zanim czlowiek ją pozycjonował.
National
06-07-2013, 14:48
Panowie wiem że to trudne pytanie ale czy jeśli już pozycjonujecie swoje strony to jeśli jesteście w TOP10 to odczuwacie jakieś większe zainteresowanie?
No i czy przekłada się to na stronę finansową?
RobertMiernik
06-07-2013, 14:57
Tylko jeśli prowadzisz sklep internetowy...
bialogardzianin
07-07-2013, 10:03
Panowie wiem że to trudne pytanie ale czy jeśli już pozycjonujecie swoje strony to jeśli jesteście w TOP10 to odczuwacie jakieś większe zainteresowanie?
No i czy przekłada się to na stronę finansową?
Tak, większe zainteresowanie firm pozycjonerskich. ;) Zastanawiam się nad inną kwestią: czy ktoś z was spotkał się z sytuacją zmiany przez wielkiego guglarza elementu title na stronie głównej 9zmiana szyku słów kluczowych)? Ja tego doświadczam i póki byłem w top20, przejmowałem się tym. Kod html w stanie niezmienionym, a wyświetlany tytuł inny- zaiste ciekawe to.
National
09-07-2013, 11:12
Waśnie się tego obawiam iż nawet w TOP 20 wyświetlanych pozycjach się nie ma ni jak do rzeczywistości. Co najwyżej więcej propozycji jak by tu grosz z ciebie wydusić.
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia w byciu w TOP 10 to proszę o jakieś info czy to ma sens. Z góry dziękuję.
Tak, większe zainteresowanie firm pozycjonerskich. ;) Zastanawiam się nad inną kwestią: czy ktoś z was spotkał się z sytuacją zmiany przez wielkiego guglarza elementu title na stronie głównej 9zmiana szyku słów kluczowych)? Ja tego doświadczam i póki byłem w top20, przejmowałem się tym. Kod html w stanie niezmienionym, a wyświetlany tytuł inny- zaiste ciekawe to.
Nie spotkałem się z czymś takim, żeby zmieniany był tytuł. Na moich stronach zawsze wszystko było tak samo. Musiałbym się przyjrzeć Twojej stroni i zobaczylibyśmy co i jak.
malwinka
16-07-2013, 12:14
Ja zajmuje się oprócz fotografii też pozycjonowaniem. Pozycjonuje nie tylko swoją stronę ale i znajomych fotografów ale z innych części kraju. Jak że jesteśmy młodzi w zawodzie i nie mamy studia otwartego gdzieś w mieście to jedyna reklama. Ale są z tego zlecenia, pytania, klienci. Dużo osób mówi, że wszędzie mnie można znaleźć. ALE jest to taki jakiś wąski target - mam na ślubach samych grafików, fotografów, informatyków czyli tych co internet mają na codzień :) ale nie mówcie, że pozycjonowanie albo Adwords nic nie daje, ja na początku żyłam tylko z tego teraz czasem jakieś polecenie się już zdarza wiadomo. Co do top 20, jest taki kawał - gdzie najlepiej ukryć zwłoki? na drugiej stronie google. Szczerze - zaglądacie tam czasem? Ale pierwsza strona a szczególnie pierwsze 5 pozycji to inna sprawa.
(...)Co do top 20, jest taki kawał - gdzie najlepiej ukryć zwłoki? na drugiej stronie google. Szczerze - zaglądacie tam czasem? Ale pierwsza strona a szczególnie pierwsze 5 pozycji to inna sprawa.
Jaśniej poproszę :-)
Branża fotografii jest bardzo trudna. Sam zajmuje się na co dzień SEO. Napiszę tak, jeśli byłbyś w pierwszej 5 wyników organicznych lub wysoko w mapkach na dobrze dobrane frazy kluczowe to przełożyło by się to na większą ilość wejść, ale to już Twoja oferta przekłada się na realnego klienta, a nie to, że jesteś na pierwszej stronie.
Jeśli masz większe fundusze i chcesz powalczyć o te czołowe pozycje to walcz, jeśli chcesz to zrobić tanim kosztem to zostaniesz po prostu wydojony z kasy.
Aha i jak widzisz, że firma Ci gwarantuje cokolwiek w Google, to uciekaj ;)
robin102
30-07-2013, 14:27
Co do top 20, jest taki kawał - gdzie najlepiej ukryć zwłoki? na drugiej stronie google. Szczerze - zaglądacie tam czasem? Ale pierwsza strona a szczególnie pierwsze 5 pozycji to inna sprawa.
Dziwne bo jak byłem w TOP 20 to miałem więcej wejść niż jak w TOP 10, śmiem twierdzić, że w narodzie nowe trendy się rodzą i z góry zakładaj ludzie że, na poczatku to lichutkie i drogi firmy są. Jak szukam sklepu z jakimś towarem to szukam dopiero od 20 30 pozycji, bo te z pierwszych zawsze są najdroższe. Oczywiście pozycjonerzy z tego żyjący będą mieć inne zdanie ;)
To nie są nowe trendy w narodzie :)
Tutaj jeden z ostatnich raportów na temat jaki można zgarnąć ruch będąc na pierwszej stronie wyników.
http://cdn2.hubspot.net/hub/239330/file-61331237-pdf/ChitikaInsights-ValueofGoogleResultsPositioning.pdf
Pierwsza strona wyników najbardziej się liczy. Zwykły Kowalski jest zbyt leniwy, żeby przewinąć w dół stronę i jeszcze do tego kliknąć "next". Tak było jest i będzie. Człowiek liczy na podanie na tacy wyniku wyszukiwania (i co najlepsze wieży, że Google jest na tyle mądry, że te na początku są dla niego najlepsze), dlatego najbardziej klikalne są pozycje z pierwszej strony.
SligoDarek
31-07-2013, 20:22
No wpisujesz w guglu pozycjonowanie stron iwybierasz jedna z 10 firm na 1 stronie:)
skoro siebie wypozycjonowali (a tam jest spora konkurencja) to znaczy ze sa chyba niezli?
Inna sprawa , ze czasto cie wypozycjonuja mocnym linkowaniem a gugle tego powoli zaczyna nie lubiec i za niedlugo moze zle sie skonczyc jesli sie bedzie stosowalo ta praktyke (bardzo mocne linkowanie do strony) "organiczne" pozycjonowanie jest duzo lepsze ale ono sporo kosztuje.
Ja korzystam z http://www.e-promocja.com.pl
w 3 mce 1-3 miejsca na frazy jakie chcialem.
Dziwne bo jak byłem w TOP 20 to miałem więcej wejść niż jak w TOP 10, śmiem twierdzić, że w narodzie nowe trendy się rodzą i z góry zakładaj ludzie że, na poczatku to lichutkie i drogi firmy są. Jak szukam sklepu z jakimś towarem to szukam dopiero od 20 30 pozycji, bo te z pierwszych zawsze są najdroższe. Oczywiście pozycjonerzy z tego żyjący będą mieć inne zdanie ;)
Dziwne bo ja mam odmienne doświadczenie. Jak byłem na drugiej stronie to zmian w ruchu praktycznie nie widziałem. Jak tylko pojawiłem się w top 10 to sytuacja diametralnie się zmieniała
Dziwne bo ja mam odmienne doświadczenie. Jak byłem na drugiej stronie to zmian w ruchu praktycznie nie widziałem. Jak tylko pojawiłem się w top 10 to sytuacja diametralnie się zmieniała
Być może Koledze chodziło o pierwsze miejsce na drugiej stronie; Łatwiej dotrzeć okiem i kliknąć pierwszą pozycję na drugiej stronie, niż 7-9 na pierwszej. Nie jest to żelazna reguła, ale bardzo często się sprawdza.
National
08-08-2013, 09:15
Hmm myślę iż dobrze być i w Top 10 jak i w Top 20 choć byłem tu i tu to niestety nie odczułem tego po kieszeni :/
barracuda
10-03-2014, 19:11
W końcu udało mi się, po wielu problemach, utworzyć stronę wordpress. I tu zaczął się problem, bo o ile ze zwykłą stroną w html nie miałem problemu jeśli chodzi o pozycjonowanie, to z tą już mam duży problem. Nie wiem w czym jest problem, chociaż zakładam, że chodzi o zawartość w kodzie. Dodałem stronę do google analytics i tym podobnych aplikacji, mam seo zainstalowane do strony, większość rzeczy opisałem i nic.
Mam do Was pytanie właśnie w temacie SEO. Jest tam taka opcja jak na załączonym obrazku, wie ktoś jak tego używać? Czy w miejsce tych wpisanych automatycznie rzeczy należy wpisać coś dodatkowo lub zamiast tego co widać?
źródło (https://www.dropbox.com/s/i33sfb7zk1d3jua/seo.JPG)
źródło (https://www.dropbox.com/s/i33sfb7zk1d3jua/seo.JPG)https://www.dropbox.com/s/i33sfb7zk1d3jua/seo.JPG
@barracuda - niestety bez adresu strony ciężko będzie pomóc. Przyczyn może być wiele i przede wszystkim co znaczy "i nic"? Strona się nie indeksuje (komenda site:domena.pl zwraca 0)? Pozycje spadły? Bez oceny kodu strony oraz linków zwrotnych ciężko wróżyć. Daj adres URL strony tutaj lub na PW to spróbuję pomóc.
barracuda
10-03-2014, 20:28
@barracuda - niestety bez adresu strony ciężko będzie pomóc. Przyczyn może być wiele i przede wszystkim co znaczy "i nic"? Strona się nie indeksuje (komenda site:domena.pl zwraca 0)? Pozycje spadły? Bez oceny kodu strony oraz linków zwrotnych ciężko wróżyć. Daj adres URL strony tutaj lub na PW to spróbuję pomóc.
Ok, napiszę na PW, bo chyba nie można tu podawać strony komercyjnej.
gosiabia
24-07-2015, 17:23
Polecam przeczytanie:
http://www.forum.optymalizacja.com/topic/24388-pozycjonowanie-jest-prawie-dla-kazdego/
Ja zlecałam (zero efektu), potem pozycjonowałam sama i naprawdę widoczne efekty były - ale bardziej dlatego, że strona jest na bieżąco aktualizowana i z mnóstwem liinków. Ale to nie strona o fotografii niestety, tutaj będzie trudniej, ogólnie polecam często aktualizować i dawać linki do innych stron - u mnie działa, a jak działa googiel to Bóg jeden wie ;-)
polecam często aktualizować i dawać linki do innych stron
Z pierwszym się zgadzam, ale z drugim nie. Linki wychodzące nie mają wpływu na pozycję.
gosiabia
24-07-2015, 19:42
Z pierwszym się zgadzam, ale z drugim nie. Linki wychodzące nie mają wpływu na pozycję.
Z moich obserwacji mają - zależy, co linkujesz, jeśli są to linki wysoko pozycjonowane w "ojcu naszym google" to działa (sama bym nie chciała, żeby tak było, ale tak jest ;-) )
gosiabia
27-07-2015, 23:08
@gosiaba
lepiej kiedy to do Ciebie linkują niż na odwrót :)
O, to to wiadomo, zwłaszcza jak ci wysoko pozycjonowani linkują :-P
Potrzebuję wypozycjonować troszkę stronę na trzy, może cztery frazy. Niestety moja praktyka skończyła się kilka lat temu wraz z SWLami, preclami i katalogami tematycznymi. Jest mi ktoś w stanie streścić co się zmieniło od tego czasu i co jest na chwilę obecną najbardziej skuteczne?
Potrzebuję wypozycjonować troszkę stronę na trzy, może cztery frazy. Niestety moja praktyka skończyła się kilka lat temu wraz z SWLami, preclami i katalogami tematycznymi. Jest mi ktoś w stanie streścić co się zmieniło od tego czasu i co jest na chwilę obecną najbardziej skuteczne?
adwords i reklamy na fb. I dobra zawartość, żeby potem się rozeszło.